Pane Mládku, parazit jste vy!

Stínový ministr financí ČSSD Jan Mládek prohlásil, že živnostníci jsou paraziti. Kde bere tu drzost kariérní úředník, který nikdy nic skutečného nevytvořil a většinu svého života žije z našich daní - které kromě jiného platí i živnostníci...?

Pane Mládku,

nevím, koho přesně si vy představujete pod pojmem živnostník. Kolik jste jich v poslední době potkal.

Já jich znám spoustu. Můj otec vyrábí vlastníma rukama sportovní náčiní. Moje žena je lékařka, pracující jako OSVČ. Můj strýc je stavař, je za ním spousta nových a opravených budov. Kamarádi šijí tašky, pečou hořické trubičky, opravují auta, mají tiskárnu.

Všichni jsou živnostníci. Denně tvrdě pracují, aby uživili rodinu. Nejsou bohatí. Platí daně. Jsou to slušní lidé. A denně se z výsledků jejich práce raduje spousta lidí.

Nevím, kdo kromě vašich politických souputníků má radost z vaší práce. Nevím, co zůstane po vás. Ale vím, že musíte být hloupý a mluvíte nesmysly, když takto šmahem odsoudíte pár set tisíc lidí.

Snad si na to voliči-živnostníci bez ohledu na stranickou preferenci vzpomenou, až půjdou k volbám. Snad zůstanete ministrem jen stínovým.

O slovech p.Mládka více zde.

Kariérní profil pana Mládka naleznete zde (wikipedia).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan NovákJan | sobota 16.3.2013 13:59 | karma článku: 41,15 | přečteno: 3780x