Bojují proti Rusku, ale Ruští fašisté jim nesmrdí

O kom je řeč ? O příznivcích „Pražského majdanu“, kteří již od konce Srpna okupují Staroměstské náměstí a každého kdo je kritizuje označují za „kolaboranta“ a „Putinova pohůnka“. Příznivci „Pražského majdanu“ vsadili na mírumilovný image, s dramatickým poukazováním na vlastní „čisté a demokratické“ úmysly a naopak s poukazováním na „nízkost“ a „podlost“ svých odpůrců. Na svých stránkách „Prague maidan blog“ se s oblibou fotí s roztomilými blonďatými dětmi, vyrábějí srdíčka v barvách Ukrajiny, apod., a stále dokola opakují fráze o tom, že jejich spojení (potažmo spojení majdanu a ukrajinských politických elit) s radikální pravicí je pouze „ruská propaganda“.

O tom, že to není „ruská propaganda“ ale realita, svědčí mnoho zdrojů – každý kdo má zájem si je může vyhledat na internetu, stejně tak jako fakta toho jak současní ukrajinští politici, tvářící se jako „světlonoši demokracie“ velmi rádi nechávají špinavou práci na „pravém sektoru“ a dalších fanatických nacionalistických a radikálně-pravicových uskupení, kteří s posvěcením těchto politiků zastrašují a terorizují své odpůrce.

Vraťme se ale zpátky k „Pražskému majdanu“, který svoji propagandou přesně odráží v předešlém odstavci uvedený vzorec, kdy se záměrně zamlčuje radikálně-pravicové až fašistické pozadí majdanu a jeho příznivců. Na akcích „Pražského majdanu“ se pravidelně nacházejí osoby (většinou ukrajinské, ale i české národnosti) hlásících se k UPA, či „pravému sektoru“. Stačí připomenout například Olega Zajnulina   (kovaného banderovce a přítele K. Schwarzenberka) který se účastnil počátku „Pražského majdanu“ a občas zde napadal své odpůrce (viz. foto).

Aktivisté Pražského majdanu jdou ale ještě dál. Přestože se netají svoji svoji nenávistí k Rusku a prezidentu Putinovi, neváhají ve prospěch své propagandy využít podporu ruských fašistů, protože stejně jako oni nemají rádi prezidenta Putina. Konkrétně se jedná o ruské radikálně pravicové uskupení RONA,  které podporuje ukrajinský „pravý sektor“, a zřejmě nikoli náhodou si zvolilo stejný název jako ruská divize SS – RONA složená s kolaborantů a vlastizrádců, kteří za Druhé Světové Války bojovali proti SSSR na straně nacistického Německa (foto zde).

Právě lídr této ruské radikálně-pravicové organizace poslal zdravici příznivcům „Pražského majdanu“ – odkaz zde: https://www.youtube.com/watch?v=_bRC7rJSfwE  kterou si sami přeložili a hrdě ji vystavují na svých stránkách „Prague maidan blog“.

A  na závěr ještě jednu absurdnost: na foto mladý Ukrajinec  s tričkem – podle vizáže typický příznivec „pravého sektoru“ ukazuje naproti stojícím aktivistům - Čechům kteří nesouhlasí s majdanem ve vlastní zemi, že jsou kolaboranti a „nejsou zde vítáni“.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Miklas | středa 29.10.2014 20:30 | karma článku: 34,13 | přečteno: 1965x