Rozchod Dalíka a Topolánka - co za ním vězí?

Zdá se to neuvěřitelné, ale je to fakt - nerozlučitelná dvojka Mirek Topolánek a Marek Dalík už spolu další politické eskapády nezažije. Batman a Joker, Laurel a Hardy, Pat a Mat - další legendární dvojice, kterým to nevydrželo navěky (Mat skonal po tragické nehodě s příklepovou vrtačkou). Co však stojí za rozpadem nejznámějšího tandemu české politiky? Podle všeho to je Dalíkův strach z možného stěhování do Bruselu.

"Jakmile se objevily dohady o možné kandidatuře Topolánka na post eurokomisaře, začal Mirek na Marka hrozně tlačit s tím, že to je hotová věc a ať si balí kufry." uvedl zdroj z blízkého okolí této dvojice. "Marka dokonce donutil prodat tu jeho garsonku(http://zpravy.idnes.cz/marek-dalik-prodava-luxusni-byt-na-hradcanech-chce-za-nej-15-milionu-1cq-/domaci.asp?c=A090916_153214_domaci_taj) s tím, že v Bruselu dostane svůj pokoj u Topolánka v eurokomisařském bytě, nebo si postaví stan na zahradě." dodává nejmenovaný zdroj.

Toto byl ještě Topolánkův věrný vazal a pomocník ochoten snést, zlom však nadešel ve chvíli, kdy se Dalík dozvěděl, že do jeho nového působiště se mu nevejde všechno jeho Lego. Totální krach spolupráce Dalík-Topolánek však přinesla roztržka, která mezi oběma muži proběhla v noci na dnešek. "Asi v jedenáct v noci mi Mareček volal celý roztřesený a s pláčem v hlase mi říkal, že s Topolem končí, že není takový, jaký si myslel." prozradil nejmenovaný Dalíkův rodič. "Asi po čtvrt hodině jsem z něho dostala, že by Marečkovi nedovolil si s sebou do Bruselu vzít želvičky a koloběžku." dodává stejný rodič.

Další potíž, která zavinila rozpad politické dvojice, byla překvapivě jazyková bariéra Marka Dalíka - ten se nedávno na celoevropské konferenci lobbistů a teraristů prořekl, že "neumí belgicky."

Autor: Jan Matuška | čtvrtek 24.9.2009 11:08 | karma článku: 12,48 | přečteno: 1409x