Romy přesvědčuje k zvolení ČSSD leták plný chyb

„Romové volte ČSSD“ hlásá oranžový plakátek, k jehož autorství se hrdě hlásí předseda Romské demokratické sociální strany Miroslav Tancoš a s definitivní platností si řekl o titul „truhlík týdne.“

Miroslav Tancoš

Proč? Ne proto, že by Romům doporučoval, aby volili ČSSD, i když je to nošení dříví do lesa(věřím tomu, že Romové, kteří půjdou volit, vhodí ze zištných důvodů do urny právě tento lístek), ale hlavně proto, že leták je evidentně dílo češtinářského diletanta. Vím, že romský problém je velký, ale není zase tak velký, aby si zasloužil psát s velkým „R.“ To samé platí o „Romském národu.“ V textu tohoto dílka prakticky chybí interpunkce a snad jediný správný údaj je termín konání voleb(i když neuvedl rok).

Co mu chybí na gramatické zdatnosti a vzdělání, nahrazuje předseda RDSS(která má pozastavenou činnost) Tancoš politickým entuziasmem – nechal těchto pitominek vytisknout hned osmdesát tisíc a hodlá je distribuovat mezi Romy po celé ČR. Entuziasmus je ale asi to jediné politické, čím pan Tancoš disponuje. Politické povědomí mu totiž chybí absolutně. Moje fantazie mi nenabízí variantu světa, ve kterém by předseda jakékoliv politické strany nevěděl, jak se jmenují zákonodárné orgány v jeho zemi. Pan romský sociálně demokratický předseda totiž zve Romy k „Volbám do parlamentu poslanecké sněmovny.“ Odpůrci ČSSD můžou tedy zůstat klidní, protože tento týden se konají pouze volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, takže Romové, kteří výzvu pana Tancoše uposlechnou, si budou muset na volby do parlamentu poslanecké sněmovny ještě chvilku počkat.

Autor: Jan Matuška | pondělí 24.5.2010 14:35 | karma článku: 26,83 | přečteno: 2313x