Rath.dnes: s komunisty klidně i do vlády!

Hejtman a svrchovaný vládce Středočeského kraje David Rath se nechal slyšet, že bilancování roku krajské vlády za podpory KSČM dopadlo na výbornou. Jak jinak, KSČM je přece strana jako každá jiná, plní dohody, dostává svým slibům, minulost má bez poskrvny a většina jejich členů ani neví, kde Toskánsko leží a kromě menších neprůhledností ohledně inzerce v jejich plátku je to ideální nevěsta pro povolební veselku ČSSD. Tak to bude asi problém ve mně a ne v komunistech, co?

Vypadá to, že se sinusoida výzkumů veřejného mínění opět přehoupla do pole "komunisti spíš nevadí" a je proto čas opět převléci kabát, připnout třešničky a zamáčknout slzu nad vzpomínkou na staré zlaté časy. Jak je tomu dlouho co se JP na billboardech prsil, že zabrání návratu komunistů? Měsíc? Dva? Zlobivý korunní princ sociální demokracie to už asi považuje za dostatečně dlouhou dobu pro český notoricky zapomnětlivý národ a začíná se se soudruhy poplácavat po zádech, jak jim to hezky v středočeské rathublice jde. 

Ono se není moc co divit, že si pan Rath nestěžuje na spolupráci s komunisty, ostatně kdo jiný by mu schválil takové vypečenosti jako jsou vracení zdravotních poplatků, jízdné pro studenty v rámci kraje zdarma a hlavně, který politický partner mu bude tolerovat jeho koníčky: sběratelství funkcí a bigamii? Takových se v republice moc nenajde, jen komunisti nemají co ztratit - o jejich pověsti se snad nemá ani cenu vyjadřovat.

Pro mě jsou ve hře dvě varianty - buď se vyjádřil Rath za celou ČSSD a po volbách ze mě bude hrdý Rakušák, nebo si chvilku počkáme, až vyjde průzkum ukazující převažující míru nasranosti v ČR nad možností mít ve vládě komunisty a velký JP až se nabaží otcovských radostí s PiňaColadou(nebo co se jim to narodilo za drink) Paroubkovou a Rathovi to zdementuje. Tak jako tak je to pro nás ale varování - zatím si vládnutí s komunisty v Čechách pochvalovali jen Sověti, teď se přidal Rath.

Autor: Jan Matuška | pondělí 2.11.2009 13:03 | karma článku: 27,98 | přečteno: 1190x