Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

9. 9. 2009 20:08
hodne hloupe

tu pani s sestmi detmi ycela chapu.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

9. 9. 2009 21:40
Re: hodne hloupe

Já ji taky chápu. Ale přispívat jí na dávky odmítám. Měla po třetím nebo čtvrtém dítěti požádat o sterilizaci.

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 9. 2009 12:22
a to jako proč

Lidé si přece platí sociální pojištění, takže v případě vzniku pojistné události mají nárok na podporu. Bez podmínek.

Když proplácí pojištovna škodu za rozbité auto, zdalik pak řekne - dostanete peníze až si u nás odpracujete 5 hodin (třeba na mytí chodeb).

Řekne snad doktor, já Vám ty prášky napíšu, ale musíme mi vymalovat byt?

Neměl by existovat žádný vztah mezi vyplácením dávek (buď práce není nebo je -ale pravidelná,a by člověka uživila a i sociálně a psychicky pozvedla), a brigádou pro obec. Kdo chce, ať na ní jde. Ale nahnat tam lidi, co nemají práci,ale pracovat musej, se mi zdá nesprávný

0 0
možnosti
JM

honzin.cz

9. 9. 2009 12:58
Re: a to jako proč

a co třeba bilance sociálního pojištění u těchto lidí - kolik přispěli a kolik dostali?

0 0
možnosti
MB

buxus

9. 9. 2009 11:07
Jednu příhodu pro zasmání

Nedávno mi moje obvodní lékařka vyprávěla, že za ní byla jedna dáma s tím, že zjistila, že má nárok na sociální přídavky ke stravě, pokud ji doktorka potvrdí, že má nárok na speciální dietu. A protože dotyčná byla tlustá jak vepř, napsala ji doktorka dietu redukční, s čímž ovaroidní dáma spokojeně odešla. Když ji s tím na obecním úřadu vyhodili, přišla i s manželem do ordinace a dělala tam kravál. Ale za tu legraci to prý stálo.

0 0
možnosti
JM

honzin.cz

9. 9. 2009 11:12
Re: Jednu příhodu pro zasmání

ty lidi už neví coby. JM;-D;-D

0 0
možnosti
S

samsula23

9. 9. 2009 11:02
k ad1)

souhlas se článkem i vaší kritikou, jen snad bych se pozastavil nad 1) případem, dotyčná sice zřejmě nic dělat nechce, ale jestli vás při  životním minimu  nutí denně cestovat hodinu někam kvůli 1 hod. brigádě je opravdu nesmyslné a neekonomické z pohledu té paní.

Jistě by se však šlo  domluvit na 1 dni v týdnu na 8 hodin. pak už 3x za měsíc dojet není problém ani finanční zatížení za cestovné.

0 0
možnosti
JM

honzin.cz

9. 9. 2009 11:14
Re: k ad1)

nevím jestli je ta paní na tom tak špatně - přídavky na šest dětí musí být docela pálka. ale souhlasím, že by byla lepší varianta s tím jedním dnem, ale to by ta paní musela opravdu chtít něco dělat.JMR^

0 0
možnosti
E

experience

9. 9. 2009 10:56
Z finančního pohledu je to správné.

Ale myslím, že jsou to kroky, které mohou být jinou vládou velmi rychle opět korigovány a budem eopět tam, kde jsme byli. Hlavní vadou evropských sociálních systémů je totální roztříštěnost. Máte  sociální dávky, ale také daňové úlevy, často ze stejného titulu; ale také podporu v nezaměstnosti nebo dávky sociálního pojištění; charitativní organizace jsou blízké politiků a lobbyistům. Nakonec je na tom nejlépe ten, kdo si toho nejvíc vyběhá. Pokud se nezmění systém, je to jen dočasná výpomoc pro státní rozpočet.

0 0
možnosti
N

Nika.meil

9. 9. 2009 10:55
Dlouhodobě nezaměstnaní

U nás v Litvínově se to týká cca 700-ti lidí. O práci pro město se přihlásilo něco málo přes 300 a nakonec chodí cca 130. Ani snížení dávek některé zkrátka nedonutilo jít makat. Ti lidé už ani nezvednou od toho lahváče svůj vypasenej zadek. A nebo...si přivydělávají načerno a jsou spokojení.

0 0
možnosti