Otevřený dopis Vladimiru Putinovi

Drahý Vladimire Vladimiroviči, bohužel naše vláda ani po historické zkušenosti s pobytem ruských vojsk v naší zemi a s ochraňováním národnostních menšin sousední mocností, není schopná ani ochotná zaujmout rezolutní stanovisko k narušení suverenity nezávislého státu(v tomto případě Ukrajiny) ruským státem, obracím se na vás osobně.

Bezprecedentní vstup ruských vojsk na ukrajinské území je naprosto netolerovatelný a je jednoznačným projevem agresivity a porušením mezinárodního práva. Tímto vás vyzývám ke stažení všech vojenských jednotek z území státu Ukrajina do 15:00 3.3.2014, jestliže do té doby svá vojska nestáhnete, zahájím okamžitě hospodářský bojkot Ruska a firem v tomto státě sídlících(nekoupím si ani jednu matrjošku, nepojedu do Karlových Varů, nebudu konzumovat ruskou vodku  a budu pokračovat v nedebírání ruského plynu a odhlásím odběr facebookových stránek Professional Russian) a také zahájím otevřené náhodné a cílené útoky na cokoliv ruského v mém okolí.

Věřím, že moje výzva nebude jediná a že nevysvětlitelný vojenský zásah bude co nejdříve ukončen a Rusko potrestáno.

Také požádám patřičné orgány České republiky, aby byla Ukrajině poskytnuta co největší vojenská pomoc.

S úctou

Jan Matuška

(odesláno na ruskou ambasádu)

 

Dobrý den,

 

jako občan České republiky, daňový poplatník a volič vás tímto žádám, aby byla okamžitě poskytnuta Ukrajině co největší vojenská pomoc. Naše armáda v posledních letech bojuje výhradně za zájmy USA a momentálně, když došlo k ruské invazi na Ukrajinu, nejsme jako stát se zkušeností s ruskou okupací ani vyjádřit nesouhlas? Vyzývám instituce České republiky k zahájení hospodářského bojkotu zemí Ruské Federace, přerušení diplomatických styků a k vojenské intervenci proti ruským vojskům na Ukrajině.

 

Děkuji za kladné vyřízení a jsem s pozdravem

 

Jan Matuška

 

(odesláno na ministerstvo obrany, zahraničí a úřad vlády)

Autor: Jan Matuška | neděle 2.3.2014 14:33 | karma článku: 15,28 | přečteno: 1245x