Necháme se opít vízovým rohlíkem EU? Se mnou nepočítejte.

Kupodivu dříve než s avizovaným koncem října se dohodli ministři vnitra členských států EU, že podpoří ČR v boji za zrušení kanadských víz. Kdo však čekal nějakou ostrou diplomatickou akci, asi bude zklamán, ministři se dohodli, že pokud Kanada do konce roku pro naše občany víza nezruší, zavedou země EU víza pro kanadské diplomaty. Tohle že má být adekvátní reakce? Trochu mi to připomíná způsob, jakým Británie vyhlásila válku Německu - dostáli svým závazkům vůči Polsku(válka vyhlášena), ale ještě dalšího půlroku poté nepodnikli proti Německu žádný válečný akt. Chytrá horákyně opět úřaduje.

Země EU tedy dostály své povinnosti stanovené "aktem solidarity," ale zároveň se až do Silvestra nic dít nebude a to, co se možná stane potom, stejně Kanaďany zrovna dvakrát pálit nebude. Kanadských ambasád po Evropě moc není a osob s kanadskými diplomatickými pasy(narozdíl od Rusů či Američanů) po starém kontinentu taky moc neběhá. Takže se český vlk nažral a kanadská koza zůstala celá? Nebo naopak? Kdepak. Představitelé Unie se zase jednou začali soustředit na následky než příčiny.

Místo toho, aby někdo z čelních představitelů Unie vstal a odvážil se Kanaďanům říct, že jejich stoletá legislativa pro imigraci by potřebovala aspoň nějaký update, tak akorát přidáme pár kanadským diplomatům nějaké to papírování. Zase jsme ostrouhali. To, co je na zavedení vízové povinnosti pro občany ČR nejvíc pobuřující a urážející opět zůstalo neřešno. Kanadská legislativa totiž stále vede Českou republiku jako zemi, která perzekuuje vlastní občany a ti jsou tudíž oprávněni žádat v demokratické a vyspělé Kanadě, kde už čtyřicet let vládne jedna strana, o politický azyl. Ale odcamcaď pocamcaď, když už je jich moc, tak zavedeme víza.

Velkou vinu na tomto vnímání naší republiky má i organizace Amnesty International, která ve svých výročních zprávách sáhodlouze popisuje podmínky, ve kterých u nás žije jedna bělošská menšina(nejsou ani černoši ani asiati). A opět ani zmínka o podílu většinové populace na tomto jejich postavení. Nedejbože připustit, že za to, že "Mnoho Romů žije ve vyloučených lokalitách v izolaci od zbytku společnosti a čelí překážkám v přístupu k odpovídajícímu bydlení, zaměstnání nebo lékařské péči." si mohou Romové zčásti sami. Myslím, že AI by se měla soustředit více třeba na Dárfúr a nechat ČR na pokoji.

A na závěr dva vzkazy - Evropské Unii:"Solidarnosć? Dzenkuje bardzo!"

                                    - Amnesty International:"Až mě zase na ulici zastaví nějaké děcko, co pro vás na tyto "aktivity" shání přispěvatele, ať si nasadí svoje nejlepší kecky a vystartuje hoodně rychle!"

Autor: Jan Matuška | úterý 22.9.2009 14:07 | karma článku: 34,70 | přečteno: 3204x