Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Nero

12. 11. 2009 20:50
Ale nebudou

Jim jde jen o to aby nabili kanon novinářům a ti nebudou psát o nepořádcích za komunistů ale o údajném nepořádku dnes,ve městě ovládaném ODS.

A pan autor jim to baští.Dobrou chuť.

0 0
možnosti
P

pravicerulez

12. 11. 2009 19:26
Linde vidim ze tu diskusi s ropidem jste uz vedl

a fakta zapomnel

takze

"Ropid uhradí dopravci podle předběžného odborného odhadu  prokazatelné ztráty každý měsíc zálohu na úhradu prokazatelné ztráty v celkové výši uvedené v platebním kalendáři"

Vsimnete si slov podle predbezneho odborneho odhadu, koncentrujte se, popremyslejte a nyni hop

Předběžný odborný odhad prokazatelné ztráty na rok 2009 činí podle zjištění dopravce pro městské linky 9 073 420 000 Kč.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

12. 11. 2009 21:21
Re: Linde vidim ze tu diskusi s ropidem jste uz vedl

Ty jsi taky Lumen ;-D

Tak schvalne, jestli odhalis rozdil mezi "Ropid uhradi 9mld / rok 2009" a "Ropid bude platit zalohy podle predbezneho odhadu, ktery dela 9mld"? Schvalne ;-)

.

Muzu poradit? Prvni veta ve smlouve neni, druha tam v nejake podobe je. A druha ma tu vlastnost, ze celkem logicky nerika kolik bude zaloha, pouze z jake sumy vypocet vychazi. Proto DP predklada ucty a Ropid zalohu dorovnava na realnou sumu.

Predbezny odhad slouzi vyhradne pro ucel placeni zaloh a nikde neni recene (nebo aspon ne v Dodatku), ze zaloha tvori 1/12 rocniho predbezneho odhadu. Z logiky veci to bude min - suma je na realnou ztratu nasledne dorovnavana. Terminy uhrad prokazatelne ztraty (tedy ne jejiho predbezneho odhadu) jsou ve smlouve uvedeny. Co myslis, vyrovnas se s tim? ;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 11. 2009 18:09
teprve se stávkou začne to pravé vyjednávání

Doteďka se odboráři zeptali Splníte? Vedení  DP a magistrát řekli, Nesplníme. A bylo po vyjednávání.

Jo až se rozjede stávka, statisíce lidí budou bez dopravy na straně jedné, a na straně druhé budou odboráři počítat o kolik budou (zrovna před Vánocema) menší vejplaty, tak to se shoda najde rychle...

0 0
možnosti
P

pesimista

12. 11. 2009 17:14
Fakta od vás očekávat nelze, jak sám uvádíte;

to, že jsou odboráři proti rozkrádání majetku tím, že se budou zajišťovat služby jinde a z jejich řad se bude propouštět,je doufá každému rozumnému člověku jasné; stačí si vzpomenout na privatizace služeb třeba v nemocnicích v polovině 90.LET

0 0
možnosti
JM

honzin.cz

12. 11. 2009 17:24
Re: Fakta od vás očekávat nelze, jak sám uvádíte;

jasně ROH hip hip hurá;-D

0 0
možnosti
FG

rogerer

12. 11. 2009 16:27
:-)

R^

0 0
možnosti
JJ

Jay6

12. 11. 2009 16:15
Říká se tomu kapitalismus!

Nevím jak vedete svá obchodní jednání vy,ale většinou se začíná tím že jedna strana něco nabídne a druhá strana to přijme nebo nepřijme.Když chcete dnes nějakou službu tak si ji musíte zaplatit.Když je pro vás příliš drahá zkuste si najít nějakou levnější.Ale pokud už si nějakou službu objednáte tak ji musíte zaplatit.Říká se tomu tuším kapitalismus.Kdo za objednanou službu nezaplatí tak ten ji prostě nedostane.To není žádné vydírání to je prostě kapitalismus.A protože tu funguje už 20 let tak by jste si mohl zvyknout.Doba kdy pracující drželi hubu a krok je dávno pryč.Pokud se vám stýská po časech reálné bolševické diktatury a státních organizacích Revolučního Odborového Hnutí tak si sestrojte stroj času a nebo začnete podnikat pod záštitou Komunistické strany Číny v Rudém ráji"svobodného"podnikání!Tam se nemusíte zdržovat s nezávislými odbory,stávkami,zákoníkem práce,ochranou práv zaměstnanců,nemocenskou,podporou v nezaměstnanosti,odstupným,sociálními dávkami,zákazem dětské práce!

0 0
možnosti
JM

honzin.cz

12. 11. 2009 18:09
Re: Říká se tomu kapitalismus!

že se za služby platí nikdo nezpochyňuje, ale podívejte se na zbylé požadavky odborářů- to je totalita socialismu

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

12. 11. 2009 16:00
tak nevim

pravo  na stavku je dano zakonem. Kdyby mesto platilo za sluzby ktere si objednalo tak jak ma, stavka by nebyla. Je pravda ze ostatni pozadavky zamestnancu jsou uz lehce pritazene za vlasy, ale zaklad stavky je to, ze mesto DPP uz nekolik tydnu proste a jednoduse vydira. Jestli se autor necha nekym vydirat a je mu to jedno nevim, normaalni lidi se vydirat jen tak nenechaji...

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

12. 11. 2009 16:27
Re: tak nevim

definice pro vydirani vychazi ze dvou predpokladu - 1.) ziskani prospechu 2.) pod pohruzkou.

Koukam ze mas problem s identifikaci toho kdo vydira. Coz je zajimave, kdyz jsme to uz nekolikrat probrali ;-D

0 0
možnosti
TP

Blamik

12. 11. 2009 15:28
autore, autore.....

.... když jsem letos navštívil Londýn, což bylo někdy v červnu, dostal jsem se do svízelné situace. Stávkovali tam odboroví zaměstnanci dopravních podniků. Lidé v Londýně neřekli ani cecek a poslušně před začátkem stávky odjeli z práce dřív (před 18tou hodinou) a od 18:00 jezdilo v celém londýně metro v půlhodinových intervalech a prázdnými nástupišti zněl výrazný hlas stávkujících s jejich požadavky. Metro jezdilo snad jen pro cizince (ve velmi nepravidelných intervalech) a jeho strojvůdce nezapoměl v každé stanici do mikrofonu vyzvat cestující k vystoupení, protože on na této zastávce stávkuje, načež zavřel dveře a popojel o další stanici. Mimochodem jsem kvůli tomu nestihl navazující autobus do Readingu a víte co? V londýně to nikomu nepřišlo divné, nezdravé, pobuřující.

Takže bych řekl že jste naprosto mimo ve svém hodnocení když vyzýváte zaměstnance DPP aby se poučilo v zahraničí. Pokud si dobře vzpomínám šlo taky o propouštění, taky o snižování platů a taky o převod..........

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

12. 11. 2009 15:26
Autor by nevyjednával..

Rv Praha by trúěla stávkou.;-D Tak o čem to tady autor hlení? Rv

0 0
možnosti
E

editi

12. 11. 2009 14:54
Slova autora:

"Komentáře na to, co vídím, slyším, čtu. Odborné názory ani fakta zde nehledejte, od toho jsou jiní."

Autor, jak se zdá slyší i trávu růst, aniž by to komentoval. Zapomněl si to však po sobě přečíst.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti