Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

Pepan A2

6. 10. 2009 19:55
Zachovali jsme se špatně.

Měli jsme reagovat stejně jako Kanada. My jezdíme vyřizovat víza do Vídně, kanaďané by taky měli jezdit vyřizovat víza do Vídně. A ještě bych jim to vylepšil o to, že jejich žádosti by se musely podávat v čisté romštině. Přesně podle hesla o hrubém pytlíčku a záplatě na něj.;-D

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

6. 10. 2009 18:52
Škoda, že je nezruší všude.

V době krize by se ušetřilo plno peněz.

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

6. 10. 2009 16:49
Sladká pomsta???

Kanada se zachovala správně, když zavedla víza pro naše??? občany. Kdobysi nechával líbit, aby do svobodné země jezdili hordy lidí a zneužívali všechny výhody hostitelské země? Kanada poskytovala v době minulého neslavného režimu asyl našim lidem a opravdu je přijmula s otevřenou náručí. Vřelý dík za vše!!!!

Naše vláda se mstí. A to velice ubohou formou zrušením konzulátu v Montrealu. Jak nízké a neduchaplné.

Přeji všechno dobré.[>-]EU[>-]EU[>-]

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 10. 2009 15:23
to je tak když se někdo staví na zadní

Že naši Romové dělají Kanadě problémy je fakt. Kanada to řešila jak řešila, možná by stálo za to sáhnout naší super úřednické vládě na svědomí zda opravdu dělala co mohla, aby k tomu nedošlo (jak nás dlouho ujištovala). Ale mstít se, provádět nějaké reciproční akce, kterými to Kanadě osladíme, to je samozřejmě v mezinárodním kontextu k smíchu. Podívejte se jak ti divoši ve středu Evropy podivně poskakují a mávají oštěpy.. Co jim dát pár zrcátek a korálů???

0 0
možnosti
A

acdc1402

6. 10. 2009 14:05
Montreal

Tu vzdorovitost do souvislosti s rušením konzulátu v Montrealu si zřejmě přidlali novináři, protože cítili, že tím přidají šťávu jinak nevýznamné zprávě. Alespoň si to nedovedu vysvětlit jinak.

Montreal je od Ottawy jen něco málo přes 100 km vzdálený, což při kanadské mobilitě znamená cca 1-1,5 hodiny cesty autem. V roce 2006 byl založen konzulát v Torontu, kde žije drtivá většina Čechů a vzdálenost do Ottawy je 6 hodin jízdy (přes 500km).

0 0
možnosti
FP

Korejs

6. 10. 2009 14:17
Re: Montreal

Souhlasím, že se jedná spíš o novinářeské přibarvení celé záležitosti. Osobně je mi celkem jedno, jestli máme vízum do Kanady nebo ne. Nikdy jsem se tam nechystal a ani nechystám. Nicméně, naší jednoznačnou reakcí by mělo být, že zavedeme víza taky a víc se o to nestarat. V tom nám brání fakt, že jsme součástí Schengenu, a tudíž se hledají různé jiné cestičky, které ovšem vyznívají dost bezzubě a bohužel s tím nejspíš hned tak něco neuděláme. Zároveň není pravděpodobné, že by se za nás nějak razantně postavila Evoropská unie. Zbývá nám tedy vykašlat se na to a do Kanady nejezdit vůbec.

0 0
možnosti