Islám vyhlášen oficiálním náboženstvím EU, inšalláh!

Vyhlášení islámu evropským oficiálním náboženstvím předsedou Evropské komise José Barrosem proběhlo včera v Bruselu na zvláštním zasedání EK. Dlouho očekávaný krok byl v rámci států Evropské unie přijat bez velkého překvapení a spíše s pozitivním ohlasem.

Spojené evropské emirátyJan Músá Matuška

„Bylo na čase přestat zavírat oči před tím, co se po celé Evropě děje – staví se mešity, mladí konvertují k islámu, Mohamed je běžné jméno,na dovolené se jezdí prakticky jen do arabských zemí a odbyt vepřového rapidně klesá. Tento trend prostě nešlo ignorovat a bylo v kompetenci Evropské komise se tomu postavit čelem a to jsme také udělali!“ vysvětlil povýšení islámu na oficiální náboženství čerstvý konvertita José Abdalláh Barroso.

S komentářem a další vizí přišel také předseda Evropské rady Herman van Rompuy, který vidí budoucnost EU čistě v orientaci na arabský svět a otevření se muslimskému myšlení. Stejně pozitivně se k tomuto kroku vyjádřili i lídři států EU, ze všech nejtrefněji se vyjádřil francouzský prezident Sarkozy: „Konečně Evropská komise udělala správnou věc a Evropská unie se vydá správným směrem, Alláh buď pochválen.“

Předseda vlády ČR Petr Nečas proti rozhodnutí Komise také nemá prakticky žádné výtky, na dnešní tiskové konferenci to komentoval slovy: „Nástup islámu v České republice už nešel ignorovat, islám je teď všude kolem nás – arabská hudba hraje v ulicích, teenageři spěchají k imámům do mešit, internetové deníky jsou plné blogů českých muslimů-konvertitů či arabofilů, je to vůle lidu.“

Předseda Evropské rady Rompuy  dle svého vyjádření zatím ještě nekonvertoval, chystá se na to příští týden, ale již se nechal obřezat. Rompuy také dodal, že už byly zahájeny legislativní procesy, díky kterým by se Evropská unie měla transformovat na Spojené evropské emiráty.

 

 

Jan Músá Matuška

Autor: Jan Matuška | středa 24.11.2010 11:55 | karma článku: 31,86 | přečteno: 3489x