Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

12. 5. 2010 14:08
což je ekologické řešení na baterky

Neboli, povrchový důl, fabrika co vypouští jedovaté materiály, kouř, působí smog, jak dlouho může pracovat? Desítky let??? A za tu dobu že si může dělat co chce, hlavně že slíbí že pak to uklidí?? A s tím rizikem (nebo spíš hraničící jistotou), že v okamžiku kdy vytěží poslední tunu, prodají poslední výrobek, tak se podnik zavře a nikdo nezaplatí na nápravě škod ani grejcar???

0 0
možnosti
J

janmaska.blog.idnes.cz

12. 5. 2010 14:15
Re: což je ekologické řešení na baterky

A jste tak skálopevně přesvědčen že desítky nařízení budou fungovat jinak? Podle mne nikoliv. Vždycky se najde způsob jak limity beztrestně překročit, jak odpustit pokutu, jak vhodně obejít cokoliv. Jsem přesvědčený že všechny tyto nástroje a metody jsou v současné době zbytečné, protože jsou nefunkční. A nefunkční budou do té doby než se v každém člověku probudí jakási zodpovědnost k jeho prostředí. A ta se vynutit nedá, ta se dá jen naučit.. ale ne dřív než se ekologie zbaví nálepky ekoterorismu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 781x
Pragmatický člověk s provokativním, někdy až cynickým přístupem k životu, který je často v konfliktu s mým vrozeným idealismem. Zvídavý, nevěřící, ležící, spící.