Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J73a49n 50M69a43r55e64k

23. 2. 2022 19:49

Dnes, trochu opožděně doplnuji můj blog zmínkou a 'Alaska highway' kterou Američané v rekordní rychlosti postavili, aby mohli dodávat potřebný materiál do CCCP. Doufám, že o ní pan Dorotík také ví.

2 0
možnosti
Foto

Honzo, patříme tady mezi ty nejstarší, tak ať nám aspoň zdraví slouží, když už nic jiného!!

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Honzo, článek pana Dorotíka jsem nečetl, ale za tvůj dnešní příspěvek ti právem patří R^ a karma

3 0
možnosti
JF

Takových rusofilcních "znalců hystorie" je v poslední době - budiž Bohu žalováno - nejen zde hafo ... :-(

2 1
možnosti
Foto

Za mě karma. R^

Je fakt že se ty bláboly těch prokremelských trollů musí vyvracet. Ale stejně je nepřesvědčíte. Ti už mají těmi dezinformacemi tak vypatlané mozky, že už náprava není možná. Tady bohužel Rusko na poli hybridní války slaví úspěch.

10 0
možnosti
LU

"Kdyby USA chtěly zabojovat o podíl válečné kořisti, nikdy by nepodporovaly Rusko potravinami, nákladními vozy a jiným srategickým materiálem a nechali by Rusko na pospas Hitlerovi."

Súhlasím, Američanom nešlo o vojnovú korisť, šlo im o minimalizovanie boľševického vplyvu v Európe a tým aj v USA.

Rusko podporovali z čistého kalkulu nie so solidarity, v žiadnom prípade si nemohli dovoliť ho nechať na pospas Hitlera, to čo do Ruska Američania a Briti vložili (potravinami, nákladními vozy a jiným srategickým materiálem)

nie je to ani jedno % čo by Nemecko získalo dobitím Ruska, nekonečné množstvo surovín, hlavne pohonných hmôt, a viazanú miliónovú armádu s množstvom techniky by Hitler sústredil na západnom fronte, Stalin by bol nútený utiecť z Moskvy zo zbytkom vojska na východ, kde by ho dorazilo Japonsko.

0 0
možnosti
JM

J88a18n 48M71a71r51e72k

22. 2. 2022 22:53

prosím vás, to já vím také, že USA nechtěli válečnou kořist

5 0
možnosti
GH

G73e36o12r29g46e 80H96o50l58y

22. 2. 2022 22:36

Chtel bych dodat, ze Nemci tez v Rusku za zlato vyrabeli tanky pro svoji armadu v dobe kdy meli zakazano vyrabet tezke zbrane v Nemecku a tez se tam na nich ucili jezdit po ruskych stepich, coz byla dobra zkusenost pro pozdejsi dobu...myslim, ze to tam tehdy organizoval general Guderian.

6 0
možnosti
VB

S Němci asi spolupracovali i Američani, viz např.

https://nasregion.cz/henry-ford-motorizoval-svet-vyznamne-ale-podporoval-hitlera-a-nsdap-216104/

Na společné cvičení s Němci byly USA trochu daleko, ale ekonomicky to zřejmě šlo. To jen pro ilustraci . nejsou jen dobří a zlí a černá a bílá, jak se někdy věci prezentují.

0 3
možnosti
Foto

Ford podporoval Hitlera i Stalina. V sovětském svazu vybudoval továrnu později pojmenovanou GAZ.

3 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 691x
Jsem stařík utkaný ještě z kvalitního předválečného materiálu a který má na tomto světě víc za sebou než před sebou. Žiji již přes padesát let někde v Kanadě a za tu dobu, mám obavy, jsem změnil mnoho mých dříve ustálených postojů.  Chci se zde podělit s eventuálními čtenáři, kteří vydrží mé blogy dočíst až do konce, o mnohé vzpomínky, ponejvíce ze Staré vlasti kterou mám stále rád i když většinu života trávím v Kanadě, a které mi utkvěly v paměti. Ty jsou zapsány v mém Sem-tam-níku. Ono i v té totalitě ve Staré vlasti byla někdy legrace. Předesílám, že jsem křestansky věřící stařík.: Z té pozice se dívám i na okolní svět a jeho dění.

TEMPORA NE CULPES, CUM SIT TIBI CAUSA DOLORES.

Dobu neobvinuj, když sám jsi příčinou bolestí...

M.P. Cato starší.

Seznam rubrik