Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obdivuji, jakou máš skvělou paměť. Já si z té doby pamatuji jen tu noc z 20. na 21. srpna, protože jsem se moc nevyspal, protože kolem našeho domu jezdily tanky do Milovic. Bylo mi dvanáct let, když mi vzlykající babička ráno se slzami v očích řekla "Bude válka Jiříčku"

0 0
možnosti
GH

G12e96o78r11g66e 39H40o98l36y

3. 10. 2020 18:18

Diky....prozil jsem ty dny znovu po precteni Vaseho blogu...rad bych se s Vami spojil via email

1 0
možnosti
Foto

R^Honzo, pamatuju to jako ctrnactilety kluk. Dik, zes o tom napsal, spousta lidi dnes netusi, co se tehdy vlastne stalo.

2 0
možnosti
Foto

Honzo, na určité věci nelze zapomenoutR^ Příjemný konec týdne!!

0 0
možnosti
Foto

Poutavé vyprávění, se zájmem přečteno. R^

4 0
možnosti
MB

Už jsem psal, nesu si to celý život. Chata Milotice nad Opavou, ráno. Otec u kávy s křížovkou, tranzistorák - "Zachovejte klid, nic se vám nestane". Co to je otče ? = Zaxraní komunisté, ani ráno nedají pokoj a vysílají tady nějakou přiblblou divadelní hru" ... !

Následný přesun na okresní silnici. Tož, ta divadelní hra - byla fakt dobrá ! V hlavní roli - Tank za tankem , ocelové pásy drtily cestu a kamenné patníky se bulily ! Jak v této koloně pojedeme domů na motocyklu Jawa 175 ? Nijak, otec dojel taky ! Byť bezpartijní - Jako vedoucí odeslán prát ovčí lejna za účelem - "Sžití se s dělnickou třídou" ... !

Já jsem Leonidu Brežněvovi vděčný ! Do rozpadající se, rudé rakve nereálného socialismu následně vbil 21 kremelských hřebů ! 1968 - 1989 ! Ty se vyviklaly a rozpadly. Ta temná žucha o dno hrobu, to byl docela hezký symbol velikosti státníka a jeho velkolepých myšlenek ! ... [>-]

2 0
možnosti
Foto

No dobře, ale také bychom už dnes mohli konečnou platností si vyjasnit, proč si poměrně zdráhající Brežněv vbil do rudé rakve 21 kremelských hřebů? Odpověď můžeme hledat třeba i nad Vietnamem v podobě střetů amíckých a sovětských stíhaček. Byli jsme skrytě vtažení do horké války.

0 2
možnosti
Foto

Co jste si tehdy představoval pod pojmem "budovat komunismus po našem" ? Jinak řečeno, nést dále prapor Únor 1948?

0 2
možnosti
JM

J51a18n 97M30a53r83e12k

3. 10. 2020 7:12

Milý pane Řezník, já jsem si nic nepředstavoval. Jestli jste pozorně četl, to prohlásil předseda partaje tomu ruskému majorovi, a který zřejmě stále věřil v komunismus. To jken na vysvětlenou

3 0
možnosti