Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P95a42v82e51l 71K10r97á96l

25. 5. 2021 17:18

Mám jen zážitek z dětství. I mezi Polskem a Československem byla tak zvaná země nikoho - pečlivě uhrabaný pás zeminy. A mě asi desetiletého nenapadlo nic jiného, než pelášit na kraj této bezprizorní země a hulákat: Mami, já jsem v zemi nikoho. Tak mi to trochu připomíná nedávnou českou akci na cípu země v bývalé Jugoslávii. V té době nepatřil žádnému postjugoslávskému státu.. A tak tam někdo - opět z Čech - vyhlásil čísi království. Dobrý humor se z naší země nevytrácí :-)

0 0
možnosti
JV

A to jsou zrudy mezi nami, co si tyto casy zase preji. EU

1 0
možnosti
JF

Tedy pane Jene wow, opět Vás zdravím do daleké Kenede, když už se tu dělíte o své šumavskojinošské zkušenosti s bolševikem - tak já jako stavař středoškolák třicátník jsem v osmdesátém roce zdrhl i s rodinou ze za*raného/zasviněného severočeska ke Státním lesům do Vyššího Brodu. Po nějakém čase mne tam navštívili dva korektní "souzi", snad kontrášové z PS, a tázali se, zda dohledně očekávám nějakou návštěvu. Odvětil jsem, že ne. Pak z nich vylezlo, že z v pohraničním pásmu v Dobré Vodě v Novohradských Horách zadrželi při fotografování objektu místního hostince mého exšvagra RNDr., po rozvodu se sestrou mé manželky se oženivšího na stáži v Karl Marx Stadtu s tamní současnou deutsch exšvagrovou, a tamo na místě prověřujícího možnost strávení dovolené, leč shodou okolností fotil záběr na před objektem postávající místní velitele Pohraniční stráže. Jo, fakt špion jak vyšitej! Ivan se tenkrát předem neohlásil, mobily v té dřevní době neexistovaly, tak jsem jim pravil, že o jeho příjezdu sice nevím, ale že logicky předpokládám, že se u nás při cestě z Teplic do Jihočeska určitě zastaví. No, abych tu story ukončil - on tam tenkrát co zadržený - prý s korektním zacházením - na rotě PS v Horní Stropnici strávil dva dny, a po propuštění se u nás ve Vyšším Brodě pocho zastavil. Na Dobré i Hojné Vodě jsem od té doby u kamarádů, i když už jsem dnes opět žijeme jinde, Xkrát byl, a na horním parkovišti v Hojné Vodě si několikrát i zazvonil na popřevratový Zvon setkávání. Vy už tam, na rozdíl tuzemců, z Kenede určitě nepřijedete, tak Vás do té dáli zdravím a děkuji Vám za vzpomínky na dobu, kdy jste ze zdejšího bolšeráje úspěšně vzali dráhu. Držím Vám palce - a jak říkají bratři Jihoslované - zdravo, mnoga ljeta a živili!!!! :-) P.S. Na ten zvon tam za Vás příště rád zazvoním! :-)

1 0
možnosti
JM

J54a81n 87M88a31r83e54k

25. 5. 2021 0:36

Díky za obsáhlý příspěvěk, pane Fardo Vidím, že tam dole na jihu se to hemžilo těma Péesákama. Čtu, že se pořád scházejí a vzpomínají na zlaté časy,kdy s požehnáním komunistů stříleli na hranicích do lidí. Nikdo ještě nenašel odvahu tu bandu zločinců rozprášit.

3 1
možnosti
AN

Podobný zážitek v Alžbětině 1972 s pohraničníky. Karma R^ dopadlo to naštěstí také dobře, ten cvakot závěrek samopalu budu slyšet do smrti.

0 0
možnosti
ND

No vida, Cinda, Stožec, Prachatice...tudy také vedly moje kroky, Honzo, na Cindu jako vodák...

1 0
možnosti
JL

Dobrá historka, i veřejná bezpečnost byla tehdy obezřetná, i když tohle byla armáda socialistická lidová.

0 0
možnosti
Foto

Honzo, díky za krásné vyprávění! Kuchaři jsme asi na stejné úrovni;-DR^

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé svědectví doby, pane Marku. Kdo ji zažil (tu dobu), ví o čem to je. Nikdy více!

2 0
možnosti
JM

J94a76n 33M91a42r87e97k

24. 5. 2021 20:28

Děkuji za příspěvěk - a doufejme, že to nepřijde.

0 0
možnosti
Foto

Tohle naše vnoučata nepochopí.

4 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 691x
Jsem stařík utkaný ještě z kvalitního předválečného materiálu a který má na tomto světě víc za sebou než před sebou. Žiji již přes padesát let někde v Kanadě a za tu dobu, mám obavy, jsem změnil mnoho mých dříve ustálených postojů.  Chci se zde podělit s eventuálními čtenáři, kteří vydrží mé blogy dočíst až do konce, o mnohé vzpomínky, ponejvíce ze Staré vlasti kterou mám stále rád i když většinu života trávím v Kanadě, a které mi utkvěly v paměti. Ty jsou zapsány v mém Sem-tam-níku. Ono i v té totalitě ve Staré vlasti byla někdy legrace. Předesílám, že jsem křestansky věřící stařík.: Z té pozice se dívám i na okolní svět a jeho dění.

TEMPORA NE CULPES, CUM SIT TIBI CAUSA DOLORES.

Dobu neobvinuj, když sám jsi příčinou bolestí...

M.P. Cato starší.

Seznam rubrik