Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je bych chtěl doplnit, že Václav Havel byl zvolen většinou 1-ho hlasu poté, co nechal protiústavně zavřít poslance s volebním právem, Miroslava Sládka.

1 1
možnosti

Z34d96e58n29a 93K92o47č25í

26. 1. 2013 14:24

To byla ta první volební šaráda. Potom následovala další s Klausem ( jak přes kopírák ) ;-D!!

0 0
možnosti
Foto

Podle mého názoru neunesli ti,kteří jsou proti přímé volbě, tíhu demokracie, jinak řečeno svobodu slova. Když slyším nebu čtu některé názory, tak se mi otvírá kudla v kapse a o jejich autorech mám velmi nelichotivé mínění. Přesto nikomu veřejně nenadávám do bolševiků, hlupáků, modrých strak, nezodpovědných socanů, pravicových zlodějů, levicových rozhazovačů, fašistů a tak podobně, jak je komu libo. Přímá volba presidenta je nejdemokratičtější volbou. Každý občan má při volbě stejné právo. Nikdo nemůže volit více než jednou. Každý hlas má stejnou váhu. Co může být demokratičtějšího? Že se někomu nelíbí ten či onen kandidát, ta či ona televizní reportáž? To je právě demokracie. Je to těžké pro každého, ale nic lepšího neznám. Čekat, až z naší země zmizí svině, pro které účel světí prostředky, znamená čekat věčně. Totéž ovšem platí i pro všechny ostatní státy na celém světě.

0 0
možnosti
Foto

Co může být demokratičtějšího? Máte naprostou pravdu. Němci si také svobodně a demokraticky zvolili Hitlera. Tím chci říct jak je taková volba ošidná.   Já každý den poslouchám jak lidi papouškují to, co jim bylo předloženo médii, co jim který kandidát slíbil i když je zřejmé, že to ani nemůže splnit.  U nás před domem se houfovaly důchodkyně a šly volit  Zemana i když je to hulvát, ale nezavede tady feudalismus a navracení majetku sudeťákům.

0 1
možnosti
Foto

Mladý muži, dejte si prosím studenou sprchu a pak se ještě jednou na rozhodující hlasování v roce 2008 podívejte. Komunisté mohli jen stěží Klause podpořit, protože se hlasovalo veřejně.

2 1
možnosti
Foto

Máte pravdu.

Jenže, kde chcete v posledních letech brát v ČR politickou kulturu?

KDO ji zavede, když zákony a osekanými pravomocemi se ze všeho stala jen pojistka tučné prebendy a losovačky... Hrátky naší současné povedené vlády nejsou o nic horší nebo lepší než hrátky levicových vlád. Jen se na ně více dnes poukazuje a je na ně trochu lépe vidět.

Otázka tedy zní jinak. Kdo nastolí opět v ČR politickou kulturu?

Jinými slovy: která síla? Po dobrém to půjde těžko. Aneb jak praví známá věta: kapři si rybník nevypustí.

1 1
možnosti

Nemáte pravdu.

Příma volba je vynikající.

Každý si může napsat, nebo říci co chce.

Žádná témata směřovaná ke kandidátům a volbám nejsou tabu.

Připomenou si historii i pohled kandidátů na ni, je přínosem.

Kritizovalo se, uráželo se i pochlebovalo se. Řekl bych, že to bylo velmi potřebné. Vzbudilo to potřebný zájem voličů. Každý si vybral to co se mu líbilo, či nelíbilo. Tak to má být! Koho chce většina občanů, ten vyhraje. Skutečně výborná první přímá volba našeho presidenta!!![>-]!!

3 4
možnosti
Foto

Co je na přímé volbě vynikajícího. Opravdu zvítězil ten nejlepší ? Anebo zvítězí ten, kdo má na své straně nejvíce peněz,vlivné skupiny a média a umí útočit na ty nejnižší lidské pudy. Já o tom nejsem přesvědčen.

3 0
možnosti

A volby do PS, nebo do senátu, kraje, nebo na radnice vám nevadí? 8-o  Kampaň bývá daleko nechutnější. Takovej je život.

1 0
možnosti

P97a62v45e70l 81K59u79r98a38l

26. 1. 2013 11:28

"Účel světí prostředky" je dokonalá hovadina!

Sámo o sobě to že někdo chce něčeho dosánout - tedy "účel"- je zcela irelevantní. Relevantní je jenom výsledek - pokud ho nedosáhnete zvolil ste nedostatečné prostředky je jedno jaké. A pokud ho dosáhnete sám o sobě tedy prostředky posvětil. (Použít cokoli menšího by znamenalo prohru... a prohrávat v tomhle vesmíru může znamenat i smrt hlady)

0 1
možnosti
Foto

takže i vraždy?...nebo kde je hrana?

2 1
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1135x
PhD student ekonomie v Cambridge, sekulární humanista.

Seznam rubrik