Transatlantický rozkol

Válku na Ukrajině je možné považovat za počátek rozkolu EU mínus Británie versus USA.

Velká Británie je dle výhružek Camerona již skoro nečlen EU. Není to poprvé, kdy Británie projevila zaječí úmysly – Britové se po EuroMerkozy cítí být vypuzeni z hlavního proudu rozhodovacích procesů v rámci EU a to asi pro ně není dostatečně in. Odstředivé tendence Británie naposledy zakázal Amík – potřeboval v EU spolehlivého spojence a to Britové bezesporu jsou.
Nyní jsme svědky zajímavé hry na schovávanou. Zatímco konflikt na Ukrajině se snaží uhasit Německo, Francie a Rusko, Porošenko spoléhá na Amíka, který ale velí válčit. Tato situace zvyšuje pravděpodobnost rozkolu USA – EU. Proč se Porošenko radí separátně s USA, proč se nedohodnou všichni???
Amík hraje vabank. Aféra okolo odposlechů ještě ani zdaleka nevyšuměla a Amík strojí aféru další. A jsou-li v sázce zájmy průmyslu Francie a Německa, může strýček Sam tlačit na německé a francouzské politiky jak chce – faktem je, že strýček Sam ani nevolí, ani nesponzoruje volby francouzských a německých politiků a každý politik chce být nadále politikem. Taková děkovná kondolence od strýce Sama s poděkováním – pravda, je z vás politická mrtvola, ale padl jste v zájmu americké demokracie a svobody – nikomu nenahradí vidinu moci, korýtka a peněz, která se naplní pouze pokračováním politického angažování dané osoby.
Jenže Amík se svou vrozenou vírou, že všichni na zeměkouli jsou povinni poslouchat Amíka, dále jsou povinní ho obdivovat a sdílet všechny americké hodnoty nezná mez, kam ve své aroganci zajít – tato mez již byla dávno překročena.
Ani Porošenko to nyní nemá jednoduché. Tlaky ze strany Německa a Francie na mírové urovnání konfliktu sílí, Strýček Sam radí válčit, tzv. separatisté jsou stále akceschopnější a vojáci UA moc nechtějí bojovat. Ani lži Ukrajinské Pravdy to už moc nevytrhnou.
Co myslíte - zdalipak již Porošenko staví Porošenkovy klamavé budky, aby nedostal na vlastní?

Autor: Jan Kraus | sobota 5.7.2014 19:37 | karma článku: 18,22 | přečteno: 566x
  • Další články autora

Jan Kraus

Lhát se smí, ale jen s námi

2.10.2014 v 9:01 | Karma: 34,70

Jan Kraus

Muži v burkách

15.9.2014 v 21:02 | Karma: 28,17

Jan Kraus

Ten Porošenko chce už zase střílet

8.9.2014 v 21:50 | Karma: 33,84

Jan Kraus

Taková ta sociální spravedlnost

8.9.2014 v 16:10 | Karma: 30,78

Jan Kraus

Je Putin pod vlivem satana?

6.9.2014 v 19:50 | Karma: 26,26