Perly z europarlamentu

Europarlament - to je ještě stylovější politická trafika, než náš senát. Nejenže na něm téměř vůbec nezáleží a Evropu vedou v evropských volbách nevolení Merkozy či Merlane, ale rovněž prokázal, že kultura jeho poslanců je tak na úrovni britských rowdies či jiného fotbalového publika - viz projv Václava Klause v europarlamentu a pískot zelených poslanců.

Nyní europarlament peskuje Rusko. Za výtržnice Pussy Riot. Co si to vůbec nějaká parta eurochytráků dovoluje kecat do soudního výroku v suverénní zemi? Dále za to, že kdejací ekoteroristé nemohou neveřejně podporovat spřátelené ekogangstery v Rusku, ale musí dotace a dary vykazovat a zveřejňovat na webu. Když si vzpomenu na Jihočeské matky, taky bych to u nás zavedl.  I média v Rusku musí vykazovat. No prostě - lidská práva dle europoslanců dostávají v Rusku na  frak.

Já zase spatřuji, že se v Rusku snaží o pořádek a úctu k tradičním hodnotám, což europoslanci nechápou, protože hodnota je pro ně především chléb, hry a prachy.

Taky ty demonstrace - ty v Rusku provází celá řada překážek, zejména ty protivládní. Tak mě napadá - nezakázal Kalousek odborářskou demonstraci v Praze dva dny před pořádáním účelovým výrokem soudu na hranici (spíše za hranicí) platné legislativy s účelovým doručením soudního rozhodnutí? Jak to, že citliví eurohrdinové neprotestovali proti tomuto hrubému narušení lidských práv v ČR?

Hele, vy eurospravedliví, proč projednáváte takové okrajové věci v době, kdy se hroutí projekt společné měny, hospodářská situace většiny zemí je na pováženou, plno nezaměstnaných a řecká kauza se jednoznačně chýlí k horším a horším koncům?

A nakonec - třeba je dobře, že nic podstatného neřešíte. Jinak bychom mohli splakat nad novými katastrofami z Bruselu, docela stačily ty stávající, třeba euronázvy, euroslepice/eurovejce či eurosluneční elektrárny.

Autor: Jan Kraus | čtvrtek 13.9.2012 21:50 | karma článku: 28,69 | přečteno: 1792x
  • Další články autora

Jan Kraus

Lhát se smí, ale jen s námi

2.10.2014 v 9:01 | Karma: 34,70

Jan Kraus

Muži v burkách

15.9.2014 v 21:02 | Karma: 28,17

Jan Kraus

Ten Porošenko chce už zase střílet

8.9.2014 v 21:50 | Karma: 33,84

Jan Kraus

Taková ta sociální spravedlnost

8.9.2014 v 16:10 | Karma: 30,78

Jan Kraus

Je Putin pod vlivem satana?

6.9.2014 v 19:50 | Karma: 26,26