Diskuse

Nemusí

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Slava, pan Kraus uz nam to predpovedel, tak nemusime ani spetnout. A kdyz pridame k tomuto jeste prispevek pana Maleho, budeme tak chytri, ze s nami uz nikdo nevydrzi. Co rikate pane Barto a pane Lietavce, navrhneme oba dva pany panu Zemanovy do jeho blizkeho cirkusu svych poradcu. Tim tu skvelou budoucnost a perfektni demokracii nemuzeme minout.

1 0
možnosti

Jistě, že Zeman nemusí dělat vůbec nic, za své vlády jen nečinně přihlížel jak levice za pomoci jeho ministrů rozkrádá co ještě rozkradeno nebylo.Zloději nejsou jen pravicový, ale i levicový a i bez stranické příslušnosti.;-)Váš článek je jinak opravdu dobrá sonda do myšlení typických voličů Zemana...pokud se díváte na vše z jen jedné strany, vždy je z toho blábol...

1 0
možnosti

Prezident nemusí poslouchat Parlament? Nemusí, ale hodí nás to všechny do bídy, kterou si ani neumíme představit. Prostě moc zákonodárná si může s prezidentem dělat, co chce. A když to Parlament udělá, tak jenom budeme vzpomínat na ty časy, kdy to stálo za h.... A na vině nebude Parlament, ale prezident. Vidíte to ze svého pohledu, tedy z pohledu člověka, kteému se nelíbila Nečasova vláda, jenže to je vidění poměrně krátkozraké.

2 0
možnosti

Hmmm. Příliš se mně nezdálo, že by předchozí prezidenti nějak skákali podle volitelů.  Vám ano??? I proto měli při volbě pro druhé období potíže.

  A také nevím, proč by skákali ve druhém prezidenském období.

2 0
možnosti

Autore, nejsem si jist, zda plnohodnotně vnímáte realitu. Přímá demokracie je to nejhorší, co může být. Vlivové skupiny pak nemusí složitě a pracně ovládat většinu v rozhodujících politických stranách, stačí jim mediokracie. Media rozhodují každé volby, respekticve ti, kdo media ovládají a tak to bylo i u prezidentské volby. Jen málokoho by napadlo, že nějaká vlivová skupina může mít třeba rovnou tři prezidentské kandidáty a tak vysokokou pravděpodobnost, že jeden z nich bude zvolen. Což se stalo a stačí se podívat, kdo z těch, co neprošli, následně koho podporoval, byť třeba překvapivě a na poslední chvíli. Pokud si myslíte, že stejné vlivy neplatí v Parlamentu, pak jste snílek. I ten Parlament je totiž nástroj. A pokud má vlivová skupina takovou sílu, že dokáže ovlivnit třeba prezidentskou volbu, má dostatek sil i na to, ovlivnit potřebnou část parlamentu. Myslet si, že prezident, který je volen parlamentem, je mu pak zavázán, je absurdita o to větší, že jde o volbu tajnou. Stejné snílkovství je, myslet si, že volby něco změní. Je třeba si uvědomit, že je tu od roku 1990 budován systém, který funguje již 23 let naprosto stejně. Příští volby vyhraje levice. Jediné, co se změní, že se budce víc zadlužovat, víc rozdávat z cizího a druhou stranou se to lidem bude brát. Ale penězovody zůstanou otevřeny a systém bude pokračovat. Tady totiž prakticky vůbec nejde o to zda pravice či levice, jde o to, kdo má vliv. To je rozhodující.

6 1
možnosti

J79a18n 52K69r24a28u13s

30. 7. 2013 20:22

V případě, že napíšete, že demokracie jako taková je nejhorší co může být, docela hezky jste to popsal, trefil jste na hlavičku.

1 0
možnosti

P18a62v24e68l 97K67u86l54a

30. 7. 2013 19:04

Takováto stupidita se komentovat nedá

6 7
možnosti

Také myslím a proto vám dávám minus.:-)[>-]

0 1
možnosti

Když on tam měl být Karel! A to by vše klapalo, jak po másle....

Co teď?;-D

4 3
možnosti

MUSÍ....... Jsme parlamentní republika, nikoli prezidentská..... Zatím....

4 4
možnosti

Nemusí. 

Přečtěte si už konečně jednou tu Ústavu. 

Má číslo 1/1993 Sb.

3 0
možnosti
Foto

Bůh nás ochranuj před takovým prezidntem, který si myslí, že smí všechno a neuvědomuje si, že žije v parlamentní demokracii, kde má hlavní slovo parlament a ne mstivej alkoholik. Kvůli deseti procentům - ne inteligentních lidí máme prezidenta alkoholika, který ať do které země přijede udělá ostudu.

8 6
možnosti

J92a89n 66K75r49a73u53s

30. 7. 2013 18:28

ma rozdíl od modroptáků nikdy neměl kmotry a nic neukradl.

5 6
možnosti

Mnozí na to upozorňovali, že přímou volbu prezidenta je nutno dotáhnout vymezením jeho pravomocí. Dnes parlament nese ovoce své polovičaté práce!

:-)

6 1
možnosti

J29a50n 87K81r22a68u63s

30. 7. 2013 18:27

Jasně, soudruzi měli spoustu práce s penzijní reformou a s jinými finančně výhodnými akcemi.

5 1
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Muž hledající lásku, pravdu a život.

Seznam rubrik