Milý nebeský Otče

Psát otevřené dopisy je módní. Jejich smyslem je vytvořit nátlak na adresáta. Tento otevřený dopis - dopis nebeskému Otci - nátlak nečiní. Jedná se o kousek obrazu toho, jak může vypadat vztah k Bohu Otci.

Milovaný Tatínku,

Děkuji Ti za to, že jsi mi dal život, děkuji Ti za každý můj dech na tomto světě. Děkuji Ti, Tatínku, že mi dnes a denně dáváš novou šanci, bez ohledu na to, co jsem kdy kde vymňouknul. Děkuji Ti za to, že máš pro mě vždy otevřené dveře a čas.

Svět, který si pro mě a pro nás stvořil je nádherný. Ačkoli ho lidé dost ničí, každé jaro je nový a svěží zeleň je lékem pro oko i duši člověka. Každý detail je krásný, Tatínku.

Díky Ti za Tvého syna, Ježíše, který se stal stoprocentním člověkem, abys mohl vykoupit nás, lidi a jmenovitě mě taky. Jeho i Tvoje oběť byla úžasná i bolestivá, vím, že jsi byl s Ním. Obdivuji Tě, Tatínku, muselo být pro Tebe hrozné dívat se na svého jedinečného syna jak trpí k smrti.

Děkuji ti i za Ducha Svatého, který svými citlivými doteky konejší naše bolavé duše a sdílí s námi Tvoji moudrost.

Rád bych Ti, Tatínku byl blíž a blíž. S potěšením sleduji, jak se moje láska k Tobě rozrůstá. Sděl mi, prosím, co mám udělat pro to, aby nic nestálo mezi mnou a Tebou a pomoz mi, aby takové věci mohly z mého života zmizet. Dávej mi, prosím, moudrost do každého dne, lásku k lidem a sílu odpouštět.

Malinko mě štve, že spousta lidí používá Tvoje Svaté jméno pro svoje osobní účely - třeba aby získali moc a peníze. Mrzí mě, že takto bylo ve Tvém jménu spácháno spousta zločinů, ke kterým si nedal, ani nemohl dát pokyn, není to v souladu s Tvým písmem. Není mi jedno, že ti, kteří Ti měli profesionálně sloužit se mnohdy snížili k lovu peněz, i když láska k penězům je v rozporu s láskou k Tobě.

A tak Ti děkuji za každého člověka, který Tě miluje. Vím, že v každé církvi jsou lidé, kteří Tě mají rádi, vím, že jsou profesionální Boží služebníci s láskou k Tobě v srdci, ačkoli jsou omezení mnohými pravidly lidsky organizované církve. A nevadí, že jsou mnohdy vytlačeni na periferii, jejich láska k Tobě i na periferii je stejná, jako by byli v centru dění.

Buď vyvýšeno, požehnáno a milováno Tvoje Svaté jméno, Tatínku!

Tvůj Jéňa

 

Autor: Jan Kraus | sobota 1.10.2011 17:38 | karma článku: 10,35 | přečteno: 2764x
  • Další články autora

Jan Kraus

Lhát se smí, ale jen s námi

2.10.2014 v 9:01 | Karma: 34,70

Jan Kraus

Muži v burkách

15.9.2014 v 21:02 | Karma: 28,17

Jan Kraus

Ten Porošenko chce už zase střílet

8.9.2014 v 21:50 | Karma: 33,84

Jan Kraus

Taková ta sociální spravedlnost

8.9.2014 v 16:10 | Karma: 30,78

Jan Kraus

Je Putin pod vlivem satana?

6.9.2014 v 19:50 | Karma: 26,26