Lze vůbec brát ODS vážně?

Tento blog je sepsán jako reakce na blog pana Bednáře "Láska - mistr trestních oznámení". Pan Bednář je Mluvčí stínové Rady Zastupitelstva MČ Praha 1 a šéfredaktor časopisu Oblastní rady ODS Praha 1 "Jednička" www.ijednicka.cz.

Pominu-li dost hrubou chybu pana šéfredaktora "Ne výc, protože pak by se ...", je také v blogu několik zajímavostí, nad kterými zůstává rozum stát:

1. Kritizuje primátora hl. m. Prahy, ža si pana Lásku najal! To za účelem prošetření situace v Dopravním podniku hl. m. Prahy. Autora blogu pobouřilo, že se pan Láska nebál kmotrů ODS a podal celou řadu trestních oznámení. Kritika pana primátora z vlastních řad ODS - gól do vlastní brány, nebo pokus o nový puč v řadách ODS? Nebo že by se v Dopravním podniku nic nerozkradlo a tím by trestní oznámení  byla zcestná?

2. Je sice pravda, že pan Kubice logicky vysvětlil, proč Lessyho odvolal, ale ono je rozhodující, zda to bylo či nebylo v souladem se zákony této země. Pan Kubice musí v podobných případech postupovat přesně v souladu s literou zákona, jinak se jedná o zneužití pravomoci veřejného činitele. A při vší úctě - pan Láska zná zákony této země zcela jistě lépe, než pan Kubice. Nicméně pana Bednáře pobouřil fakt, že se pan Láska nebál a podal trestní oznámení na samotného ministra. Tentokráte ale pan Bednář hájí stranické  barvy.

3. Závěrem pan Bednář uvádí:

Jak jsem tak poslouchal projev Davida Ratha ve Sněmovně, řekl jsem si, proč Rath nepodá celou sérii trestních oznámení?  Na koho? Kandidátů je několik, ale tím nejžhavějším je přece ministr vnitra Jan Kubice. Jenomže Láska to nestíhá.

Jenže pana Ratha obhajuje Adam Černý. Pan Láska zřejmě podle pana Bednáře nestíhá, protože nestačí lézt Černému do zelí a podával tresní oznámení v Černého kauze hlava-nehlava. Nebo je v tom nějaký jiný fígl či jiná, skrytá logická vazba?

Překotné odvolání Lessyho začíná mít velmi zajímavý vývoj s možnými trestněprávními důsledky. Stejně jako kompletní vývoj politické situace v naší zemi.

Bez ohledu na hlasy z ODS zůstává faktem, že pan Lessy a pan Láska se nebojí. Díky Bohu! Nebojí se dokonce ani mocné ODS. Hrozí, že si ODS nebude moci dělat, co ji napadne. A čím déle budou znít z ODS totalitně-demagogické hlasy podobné tomuto blogu pana Bednáře, tím víc bude v průběhu ztráty absolutistické moci k smíchu. Jako svého času KSČ.

 

Autor: Jan Kraus | pátek 7.9.2012 19:15 | karma článku: 28,63 | přečteno: 1986x
  • Další články autora

Jan Kraus

Lhát se smí, ale jen s námi

2.10.2014 v 9:01 | Karma: 34,70

Jan Kraus

Muži v burkách

15.9.2014 v 21:02 | Karma: 28,17

Jan Kraus

Ten Porošenko chce už zase střílet

8.9.2014 v 21:50 | Karma: 33,84

Jan Kraus

Taková ta sociální spravedlnost

8.9.2014 v 16:10 | Karma: 30,78

Jan Kraus

Je Putin pod vlivem satana?

6.9.2014 v 19:50 | Karma: 26,26