Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

lubanek

27. 10. 2011 17:52
Jeden z důvodů opuštění česka.

Pane Krausi vy jste to vystihl velice dobře. Píšete:

Nedivte se, že Ježíš něco takového nepodporuje. Všimli si toho již mnozí lidé, kteří vycestovali mimo Českou republiku a hle - najednou byly poměrně rychle vyslyšeny jejich modlitby, najednou na vlastní oči spatřili zázraky Ježíše Krista.:-)R^

0 0
možnosti
JK

Jan Kraus

27. 10. 2011 19:16
Re: Jeden z důvodů opuštění česka.

Dík :-)

0 0
možnosti
LV

lubanek

27. 10. 2011 17:30
Popravdě napsáno.

God bless you my brother.:-)R^

0 0
možnosti
MR

rodd

27. 10. 2011 11:46
Krátkozrakost

Zde nejde tak o krále a císaře. Jiří z Poděbrad nebo Václav IV. Ale o mnohem rafinovanější skutečnost. Když si vezmu evropský základ Římskou říši a následníka Byzantskou říši, zde byl položen náš základ a proč máme dnes demokracii a ne systém jako v Rusku. Rusko převzalo základy z Byzantské říše a stanovilo tandem jen panovník a patriarcha, časem jen panovník. My díky tomu že Papež a církev zbyla tu jako posledním nositelem hodnot Římské říše a v nelehkých dobách, kdy hrozil zánik Papežskému státu spoléhala na pomoc především Franků.Jelikož panovníci tehdejší Evropy vedly války potřebovali družinu a peníze, tak vznikla šlechta a svobodná města. Navíc tehdy platil křesťanství že mít zisk je nemravné, odtud vlastně pramení proč Židé pracují s penězi ... . Tím zde vznikla situace tandem panovník - církev-šlechta-měšťanstvo- poddaný. Každý každého potřeboval tudíž nemohlo na delší dobu dojít k nějakému despotizmu. Zde je náš obrovský potenciál a odpověď proč to nefunguje třeba v Rusku či B

0 0
možnosti
MR

rodd

27. 10. 2011 11:55
dodatek

Balkán. Pohled na "účel" naší země na rozhraní Germánů, Hůnů a Slovanů je možné spatřovat v tom že, díky své životnosti a učenlivosti, pomáhala zadržet germanizaci východní Evropy.... . Je mladické se pustit do boje hlava nehlava ať to stojí co to stojí, nebo situace řešit hlavou ... . To že jsme zde a s námi Polsko, Slovensko, Ukrajina, Srbsko ... .  Zde je potřeba při hodnocení minulosti mít co největší záběr, ne jen z dané situace a stavu, pak pomine potřeba řešit nás skrz Proroctví nebo že jsme  jen plevel ... . Zde jde o jiný čas a co je 20 let proti 1.200 letům :-).

0 0
možnosti
MR

rodd

27. 10. 2011 11:30
Osobně si všímám

jiné roviny než je "žonglování"  s informacemi zde ve formě historie. To je základ proč takto skládáme své vize a své postoje a proč své postoje vlastně sdílíme s ostatními, jsme na jedné vlně. Vše se odvíjí od našich životních zkušenostech, poznání a vzdělání a vnitřnímu tahu. Zde je evidentní že pan Dvořák má tah i potřebu vyjadřovat se ke křesťanství a k tomu pak přidává to ostatní ... . Jen že ten tah je vlastně jen o obsáhnutí daného tématu, někomu to může trvat více životních cyklů, někomu když zažije drsný život tak jeden. Další fenomén je v idealizaci jež  je vlastně instinktivní části nás a nemá co do činění se smyslem světa. Zde není prioritou aby ten či onen stát, víra, člověk byl předurčen či ideální, zde jde o jinou rovinu a to rozmanitost životních lekcí a tím i zkušeností a duševnímu zmoudření. Navíc podstatná část jde na vrub čistě živočišnému druhu a jeho zákonům o přežití. Pan Dvořák se tedy zde potýká se svým nastavením a potřebou a tu nám přednáší ... .

0 0
možnosti
R

realya

27. 10. 2011 11:15
Naším národním pokladem

jsou naši, ryze čeští, chytráčci. Trousí moudra typu: "S ohledem na to, že od dob Přemyslovců Čechům nevládl český král či císař, prostě si vládnout neumíme." Zajímavé je, že takoví rozumbradové se zřejmě nevyskytují třeba v Angli, které nevládl žádný Angličan od dob Viléma Dobyvatele, ale přesto tam nikdo nepíše podobné chytrosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Muž hledající lásku, pravdu a život.

Seznam rubrik