Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jan Kraus

5. 11. 2011 21:31
Dejte se na politiku

Já to vzdávám. Zani, dejte se na politiku.

0 0
možnosti
ZH

Zani

5. 11. 2011 22:25
Re: Dejte se na politiku

Nevzdávejte to, každej má právo na svůj názor. A neposílejte mě do politiky, já Vás taky neposílám do blázince.

:-)

0 0
možnosti
8

837

5. 11. 2011 9:22
Je to pravda ta Merkelová se v podstatě chová

jako blázen, před časem ji ukazovali jak s hrůzou v očích obhlíží tající ledovce v Gronsku a dneska nechá odtavit jaderné elektrárny na což tam u nich silně tlačí ta zfanatizovaná klaka zelených ekoteroristů už léta.

Hlavně by u nás se měli začíst regulovat ceny elektřiny, my přeci nemůžeme nést důsledky německé jaderné fobie, tohle ať si Němci financují za své.

U nás by jasně měli být jiné ceny elektřiny než v Německu, Rakousku, Itálii, protože u nás jsou nesrovnatelně příznivější podmínky pro její výrobu.  

Povšimněme si toho že i jiné fanatické ideologie jako je nacismus a fašismus řádili také zrovna v těchle zemích, nejsou oni náhodou náchylní k tomu si občas nechat nakukat do hlavy  nějaké ideologické nesmysly. ?

1 0
možnosti
ZH

Zani

4. 11. 2011 20:13
No , nevim.

Tak jak jste to napsal, máte jistě pravdu. Ale je i jsou i jiné pravdy, stačí 2 unesená letadla, vhodně umístěná na reaktorovou budovu a nouzové generátory, a je vymalováno. Pokuď vím tak naposled unesli teoristi dokonce 4. Co by jeden atomovej pšouk napáchal ve střední Evropě, to si nechci ani domejšlet. A už se to nedá napravit !!!

To o větrníkách je taky pravda, jenže když se postaví stejnosměrné dálkové sítě sever- jih, tak je jasné, že někde v EU vždycky fouká. To samé platí o slunci, i když podle mě kolektory rozhodně nepatří na středoevropská pole, nejvejš tak na střechy. ( Tam si Němci jen letos namontovali 4 atomovky ). Němci se zkrátka rozhodli atom opustit a jenom trouba by věřil, že si to 10x nepřepočítali. I když seknout se může každej, přece jenom dosud nikdo nic takovýho neudělal.:-)

1 0
možnosti
JK

Jan Kraus

4. 11. 2011 21:04
Re: No , nevim.

Víte, ono v té jaderné elektrárně byste to neměl s těma letadlama zas tak jednoduché. To především z následujících důvodů:

- plášť reaktorové haly bývá odolný proti nárazu letounu;

- třísknout s letounem o zem už dnes není zas tak jednoduché. Především v tom vynikají Airbusy - tam pilot zatáhne za kormidlo, komp to přepočítá a sděli pilotovi, že jím přikázaný manévr není bezpečný a neprovede nic.

- u nás nejsme v Japonsku a neexistuje, že záloha proti black outu je jen jedno staré vedení a dva diesel agregáty;

- na black-out byste potřeboval, třeba v Temelíně, vyřadit oba reaktory, jinak jeden zásobuje druhý,

0 0
možnosti
M

mmaaxxxoo

4. 11. 2011 18:36
.

Skvěle jste to popsal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Muž hledající lásku, pravdu a život.

Seznam rubrik