Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

rodd

23. 10. 2011 12:32
My se

sami omezujeme a je to dáno našim neobsáhnutím a vazbami. Životní moudrost, vzdělání a poznání životních dějů nás osvobozují a dávají možnost, mít takové vazby a takové projevy jež nás nijak neotročí , naopak umožní ztišení a zde je již možnost vnímat hlubší rozměry bytí... . Cestu máme v sobě a tou je vzdělání a všestranné poznání jež osvobozuje a dává možnost volby. Pakli že nás něco omezuje je to jen na nás jak se k tomu postavíme a co s tím uděláme, ale je potřeba jít do hloubky věci tak aby nevznikl negativní stav. My jsme pořád obklopeni a ve stavu plného Jsoucna a tam kde jsme určujeme si sami a náš tah, stačí jen ztišit se skrz poznání a rozpouštění tahů, potřeb, vazeb ... . Zde bych taktéž mohl podotknout další občanství které brání ztišení a vnímání Jsoucnosti a tím je rodina a rodinné vazby ... . Ocitáme se na prahu dvou světů jedním je náš osud živočišného druhu a jeho potřeby a druhý je rezonanční nadduchovní a ten je na úkor potřeb toho druhého, a jeden druhého potřebuje.

0 0
možnosti
F

Faustino

23. 10. 2011 12:30
Albert Einstein:

0 0
možnosti
F

Faustino

23. 10. 2011 12:31
Re: Albert Einstein:

Neumím si představit Boha, který odměňuje a trestá objekty svého stvoření, a jehož záměry jsou modelovány podle našich vlastních - zkrátka Boha, jenž není ničím jiným než reflexí, odrazem lidské křehkosti. Ani nemohu věřit tomu, že jednotlivec přežije smrt svého těla, ačkoliv mdlé duše chovají takové myšlenky ze strachu nebo směšného egoismu.

Jestliže je tato bytost všemocná, pak každá událost, včetně každého lidského činu, každé lidské myšlenky, a každého lidského pocitu a úsilí je rovněž Jeho dílo; jak je pak možné myslet, že by lidé byli odpovědni za své činy a myšlenky před takovou všemocnou Bytostí? Když by Bůh dával tresty a odměny, tak by do jisté míry soudil o sobě samém. Jak to lze sloučit s dobrotou a spravedlivostí, které jsou mu připisovány?

Jestliže jsou lidé dobří jen kvůli tomu, že mají strach z trestu, a doufají v odměnu, pak je to s námi vskutku smutné.

0 0
možnosti
DT

tanker d

23. 10. 2011 12:14
Omezení svobody...

...myslím že tady nejde o omezení svobody. Pokud vás vaše víra omezuje, pak je to špatná víra - špatná pro vás.

Kdo se rozhodne nekrást, nelhat a nezabíjet? Rozhoduje se sám nebo je donucen "shora"? Kdo nezabíjí proto, že to považuje za nesprávné a kdo nezabíjí proto, že se bojí trestu?

0 0
možnosti
JK

Jan Kraus

23. 10. 2011 14:10
Re: Omezení svobody...

Omezení je dobrovolné. Nezabíjím proto, že jsem přesvědčen o tom, že to není správné, nelžu proto, že díky svému poznání v Kristu jsem dospěl k tomu, že lež je sice pohodlná, ale špatná. Omezuji sám sebe, nikdo mě k tomu nenutí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Muž hledající lásku, pravdu a život.

Seznam rubrik