Dopisy z pekla

Jakákoli podobnost s jakýmikoli stranami či hnutími či organizacemi, nebo dokonce osobami je čistě náhodná a v žádném případě ji nespojujte s konkrétními osobami, především ne s politiky na naší scéně nebo s kýmkoli jiným.

Dopis první

Žádost o pomoc

Milý příteli!

Vězíme až pokrk v pekle. Všechny nás šokovalo, že tady byla od začátku strašná zima, až jsme byli všichni modrý, prej aby se zdůraznila naše stranická příslušnost. Naštěstí MaestroPapáTunelous naplánoval vyhloubení tunelu. Kvůli strašné zimě jsme zlámali 16 krompáčů, zbyly jen násady. Po 2 metrech jsme narazili na nějakou plazmatickou magmu a okamžitě tady bylo vedro, že jsme všichni zrudli - prej aby jasně byla vidět naše minulost.

Teď se tady rychle střídá hrozný vedro s hrozným mrazem. Jsme všichni zakalený. Náš MaestroPlničKasy je už tak tvrdej, že tuhle vyryl velké I nehtem do diamantu! Ó, jak to sladce vypadalo!

Přimluv se za nás. Tvoje cesty na Velehrad a Tvoje křesťanská příslušnost přece musela vést k tomu, že jsi blízký spolupracovník Boha Všemohoucího a ne-li, alespoň přítel Velkého Šéfa, který je přece s Bohem Všemohoucím jedna ruka! Ať je tady, když je mráz, aspoň 5 stupňů nad nulou (pozn. dle Kelvinovy stupnice).

Vzpomeň na to, jak jsme Ti pomohli sejmout toho oranžovýho blouda, co Tě nepravdivě osočil, že jsi se ožral a netrefil se do mušle a tak jsi chcal na zem. A co našich přátel jsme zapojili, odposlechů povolili a jak jsme ho pomocí kámošu zašili do vazby, aby Ti nemohl nadávat do ožralů!

Abychom Ti ukázali, že to myslíme vážně, udělali jsme tady sbírku. Máme tady pouze peníze, které nepochází ze zlodějin a tak se nezlob, že je to jen 5 korun.

Tvoji kamarádi.

Odpověď

Milí hoši,

asi Vám nepomohu.

Ani nevím, kde jsem. Díky mé prochlastané hlavě si toho moc nepamatuju. Jsem tady s nějakým chlápkem, nechá si říkat kníže tvrdí, že mě dobře zná.

Boha Všemohoucího jsem vůbec neviděl. A Velký Šéf ho asi neviděl taky a navíc mu asi jeblo. Vždy, když vystrčí hlavu z vedlejšího kotle řve jenom "Heil Hitlerjugent" a není s ním vůbec žádná řeč.

Musím si topit pod vlastním kotlem. Vlastně ten chlápek by měl topit taky, ale tvrdí, že oheň je chemický proces a tak přikládat je moje parketa. Tudíž místo topeni furt chrápe.

Posílám Vám 5 polínek, která jsem včera ušetřil a dnes mi v kotli překáží. Ať Vám pomohou přežít ten nejhorší mráz!

Pozdravujte toho - tamtoho, víte koho myslím.

Váš přítel.

Autor: Jan Kraus | neděle 6.1.2013 0:35 | karma článku: 7,72 | přečteno: 722x
  • Další články autora

Jan Kraus

Lhát se smí, ale jen s námi

2.10.2014 v 9:01 | Karma: 34,70

Jan Kraus

Muži v burkách

15.9.2014 v 21:02 | Karma: 28,17

Jan Kraus

Ten Porošenko chce už zase střílet

8.9.2014 v 21:50 | Karma: 33,84

Jan Kraus

Taková ta sociální spravedlnost

8.9.2014 v 16:10 | Karma: 30,78

Jan Kraus

Je Putin pod vlivem satana?

6.9.2014 v 19:50 | Karma: 26,26