Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J.K.S

3. 9. 2012 10:47
Každý péči o umírajícího nezvládne

Když se stane, že vážně onemocním a budu potřebovat celodenní péči, budu chtít dožít v hospici. Proč? Protože nechci, aby kvůli mé nemoci moje děti přišly o práci a moje vnoučata (budou-li nějaká) o spokojené dětství. Ano, jsem sobecká a nechci jim být na obtíž. Nevím, jak to udělám s maminkou, pokud ji postihne takové pomalé umírání. A nechci to řešit předčasně. Mám tu smůlu, že neznám jediné správné řešení za každých okolností. Okolnosti mohou honě věcí změnit. Teď si myslím, že ji dochovám, na pomoc bratra spoléhat nemůžu. Ale budu v té době zdravá i já? Bude v takovém případě moje pomoc něco platná?

3 0
možnosti
JL

uumaa

2. 9. 2012 20:53
Autore

Pokud budete psát podobné články, Bůh (nebo čert) ví, kde vlastně skončíte!Rv

2 0
možnosti
K

KJV

2. 9. 2012 19:38
Reálná důvěra p. Krause

Ap. Pavel napsal: "Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu. A pokoj Boží, převyšující každé pomyšlení, bude střežit vaše srdce i mysl v Kristu Ježíši."

     Ano, umět se na Boha naprosto spolehnout, mít k němu důvěrný vztah, je zdrojem pokoje, radosti a štěstí. . I poznatky lékařské vědy zjišťují, že takový stav lidského ducha je to nejlepší pro zachování silné imunity a tím i zdraví člověka. Důvěra p. Krause, že neonemocní rakovinou není nereálná. Ale i když na člověka taková zkouška přijde, Bůh dává sílu a východisko i v takových situacích.

0 0
možnosti
P

Pietrolini

2. 9. 2012 19:44
Re: Reálná důvěra p. Krause

Prosím,neberu vám tu důvěru.Neberu vám ani to,že se s ní lépe věřící vyrovnává s nemocí. Neberu ani to,že věříte že neonemocníte. Ale to je vše. Zbytek už je jen reálný život. ;-)

2 0
možnosti

mamina2

2. 9. 2012 18:35
Bože, vy jste hloupej

Pokud jste se sám osobně a dlouhodoběnestaral o umírajícho, nemůžete v žádném případě posoudit, co byste dělal na jejich místě vy. A už vůbec nevíte, jak skončíte vy sám. Nakonec vždyť se přece říká: "Koho Pán Bůh miluje, toho křížem navštěvuje. "

5 0
možnosti
JK

Jan Kraus

2. 9. 2012 20:50
Re: Bože, vy jste hloupej

Koho Bůh miluje, toho křížkem navštěvuje to se fakt jenom říká. Je to blbost. Nevěřte babským kecům, věřte Bibli. Jakub 1: 12  Blahoslavený muž, který snáší zkoušku, neboť když se osvědčí, dostane věnec života, jejž Pán zaslíbil těm, kdo ho milují. 13  Ať nikdo, kdo je pokoušen, neříká: ‚Jsem pokoušen od Boha.‘ Bůh nemůže být pokoušen ke zlému a sám také nikoho nepokouší. 14  Každý, kdo je pokoušen, je strháván a váben svou vlastní žádostivostí.

1 0
možnosti
P

P.32

2. 9. 2012 18:09
A nepůjdu a nepudu

Nikdy neříkejte nikdy.

3 0
možnosti
W

wiki5.5

2. 9. 2012 18:40
Re: A nepůjdu a nepudu

ano, jak se rika - odrikaneho nejvetsi krajic

1 0
možnosti
ČJSN

čí jsou sudety? Naše!

2. 9. 2012 18:07
To snad nemůžete myslet vážně

Vaše citace "Věřte tomu, že kdo miluje Hospodina, svého Boha celým svým srdcem, celou svou duší a celou svou silou rakovinu nebude mít. "----Je dobré  tomu věřit, ale rakovina si bohužel nevybírá! Hluboce věřící člověk nebo neznaboh u každého se tato nemoc může projevit. Jediné čím se to snad dá ovlivnit (zmenšit riziko) je zdravý způsob života ale i to jde v naší zdevastované době těžko.

6 0
možnosti
P

P.32

2. 9. 2012 18:20
Re: To snad nemůžete myslet vážně

Znám plno lidí kteří žily tak zvaným zdravým a úspěšným způsobem života a již nejsou a pozůstalí,byli li věřící se mohli utěšovat jen tím že je měl pánbůh rád tak si je vzal.Nevím zdali neměli nakonec pravdu.

0 0
možnosti
F

Faustino

2. 9. 2012 18:04
Jakub 5,14

Je někdo z vás nemocný? Ať zavolá starší sboru a ti ať se za něj modlí a mažou ho olejem v Pánově jménu. Modlitba víry uzdraví nemocného, Pán ho pozdvihne, a pokud spáchal nějaké hříchy, bude mu odpuštěno.

Jan 14,13 O cokoli poprosíte v mém jménu, to udělám, aby byl Otec oslaven v Synu. Když mě budete o něco prosit v mém jménu, já to udělám.

Marek 11,22 Ježíš jim na to řekl: „Mějte Boží víru. Amen, říkám vám, že kdokoli by řekl této hoře: ‚Zvedni se a vrhni se do moře,‘ a nepochyboval by v srdci, ale věřil by, že se děje to, co říká, stane se mu to.

Proto vám říkám: Věřte, že všechno, o co při modlitbě prosíte, jste dostali, a budete to mít.

0 0
možnosti

petr66

2. 9. 2012 17:40
Tak to v životě

bohužel nefunguje, Škoda

4 0
možnosti
PU

arnejs

2. 9. 2012 17:22
Milý Jene,

bohužel je na světe mnoho lidí, kteří už prostě nikoho nemají. Znám dost lidí, kteří přežili i své děti a nikoho blízkého už na tomto světe nemají. A pro tyto lidi by měl sloužit hospic.

7 0
možnosti
JK

Jan Kraus

2. 9. 2012 17:26
Re: Milý Jene,

Pravda, péče o takové lidi je v souladu s Biblí. Proto jsem tuto skupinu v blogu nejmenoval - pro ty je hospic skutečně dobrá šance. Ale kolik jich dnes je v porovnání s ostatními? jeden, dva ze sta?

0 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

2. 9. 2012 17:06
Jsem ateista a do hospice taky nepůjdu

Když mi umírala mamka na rakovinu před dvěma lety tak jsem se dopustil poprvé v životě toho,že jsem někoho uplatil. Byl to zdravotní personál běžné pražské nemocnice,který mi umožnil ,že mamka dostala samostatný pokoj kam jsme jí mohli z domova přinést vše co měla ráda ,kde měla permanentní péči sester a lékařů a kam jsme jí mohli chodit navštěvovat dnem i nocí kdykoli jsme chtěli a nebo mohli. Já jsem chvíli jejího odchodu bohužel díky pracovním povinnostem propásl,ale brácha jí držel v momentě kdy umírala za ruku.

Táta odchod mámy nezvládl a pokusil se bohužel o neúspěšnou sebevraždu. Skončil v apalickém stavu v nemocnici na Františku kde se mají starat o nemocné řádové sestry a umíral tam dva měsíce. Když srovnám ochotu,úslužnost a přístup personálu v běžné nemocni a pak tam kde se starají o nemocné řádové sestry tak musím bohužel konstatovat,že běžný personál se staral lépe a ochotněji. Možná to bylo tím,že jsem řádovým sestrám nestrčil všimné jako běžným sestrám.

6 0
možnosti
L2

Lanta 20O4

2. 9. 2012 17:07
Re: Jsem ateista a do hospice taky nepůjdu

Je mi ale jasné po této zkušenosti,že jen samotná víra v boha či roucho

řádové sestry člověka lepším nedělá. Osobně bych chtěl dožít taky

doma,ale tak nějak tuším,že budu stejně jako většina lidí dožívat v

nemocnici. Stále ale lepší než v hospici,kde by se za tučný obolus o mě

"starali" věřící.......děkuji,ale nechci

5 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Muž hledající lásku, pravdu a život.

Seznam rubrik