Byznys potřísněný krví

Lidstvo začíná být řízeno oliarchy se zásadou byznys je byznys ať to stojí co to stojí a lidský život? Má lidský život v očích oligarchů hodnotu aspoň 1000 $? Dá se proti tomu bránit?

V lednu letošního roku podepsaly 2 firmy zde, jedna americká a jedna evropská smlouvu o těžbě břidlicového plynu na Ukrajině.

Je jasné, že režie této události byla čistě americká, neboť američané se zabývají rozdmýcháváním konfliktů na světě a jsou v tom dobří. Kdyby nebyl nutný nějaký ten speciální servis v Evropě, vystačili by si američané sami, ale ten speciální servis zapotřebí byl.

Konflikt na Ukrajině uměle rozdmýchaný na Majdanu třeba i střelbou do demonstrantů i policistů z jedněch hlavní nabyl obrovských rozměrů. Navíc nesplnil své poslání - do konfliktu se nepodařilo vtáhnout Rusko, tudíž nebylo možné zavést sankce s odmítnutím dodávek ruského plynu a nahradit je dodávkami břidlicového plynu z Ukrajiny. A ono jde docela o balík, tak 70 mld USD ročně.

V danou chvíli se Obama diví, proč se nedaří zavést sankce proti Rusku z nějakých amerických důvodů s pečlivě zamlženými důkazy. Jak to, že jak Německo, tak i Francie se nechtějí vzdát svých "přízemních národních zájmů", které jsou v rozporu s "americkýmí zájmy plnými demokratických hodnot"?

Zatím Zaorálek prezentoval v Kyjevě neochotu Evropy jít do ekonomické války zde . Přitom Zaorálek, jako velmi zkušený větropláštník tuto informaci rozhodně nemá z vlastní hlavy, ale je spíše cítit německo-francouzská stopa.

Vidíme jednáni o plynu mezi Ukrajinou a Ruskem za účasti EU. "Nebohá Ukrajina" žádá o možnost zpětného transitu plynu, aby bylo vidět jací jsou to chudáci. Proč žádá o zpětný transit plynu, když mají vlastního břidlicového plynu dost a stací zahájit těžbu? A půl roku do zimy - času dost.

Nicméně konflikt na Ukrajině vyvolaný čistě z ekonomických důvodů stále hoří a denně přibývají desítky a stovky mrtvých a tisíce běženců. Porošenkův mírový plán připomíná spíše ultimatum a jsou již připraveny koncentrační (filtrační???) tábory pro ty, co složí zbraně zde. Za těchto okolností se svět v dohledné době míru na Ukrajině nedočká.

A co dělat proti tomu? Co dělat proti aroganci mocných tohoto světa, kteří si dovolí pro vlastní zisk zabíjet lidi po tisících? Asi nic.

A tak jsem přestřihnul tu zákaznickou kartu na dva nestejně veliké kusy, odměnu za ty body si nechte a příště beru benzín u firmy, která rozhodně není potřísněna ani kapkou ukrajinské krve.

 

 

Petro Porošenko to rád horké

Podraz na Ukrajině

Kocovina

Chyťte zloděje!

Autor: Jan Kraus | neděle 22.6.2014 14:50 | karma článku: 17,98 | přečteno: 823x
  • Další články autora

Jan Kraus

Lhát se smí, ale jen s námi

2.10.2014 v 9:01 | Karma: 34,70

Jan Kraus

Muži v burkách

15.9.2014 v 21:02 | Karma: 28,17

Jan Kraus

Ten Porošenko chce už zase střílet

8.9.2014 v 21:50 | Karma: 33,84

Jan Kraus

Taková ta sociální spravedlnost

8.9.2014 v 16:10 | Karma: 30,78

Jan Kraus

Je Putin pod vlivem satana?

6.9.2014 v 19:50 | Karma: 26,26