Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

hauzicz

15. 9. 2012 5:22
Pane uvědomte si,

že Eurodolar je skutečně jen poměr hodnoty eura proti dolaru. A každá z těchto měn má svoji fundamentální hodnotu danou aktivy centrálních bank, které ji kryjí. Tento systém se dá napadnout z mnoha úhlů, ale ne z toho ze kterého to zkoušíte vy. Pokud chcete přispět do mlýna, věnujte prosím studiu této problematiky více času a mluvte více k věci.

0 0
možnosti
JK

Jan Kraus

15. 9. 2012 7:59
Re: Pane uvědomte si,

Milý pane, chápu, že jste vzdělaný ekonom a že se tváříte vědecky. Uvědomte si, že dnešní ekonomie jako věda je založena na vídeňské škole a na Kenesově teorii, přičemž se prokázalo, že ani jedna teorie neplatí.

Emise nových bankovek peněz dělají z celkového finančního systému bublinu, která pomalu expanduje a hrozí, že splaskne. Jako bublina reaitního trhu v USA.

Hele nechte si svoje moudra, u kterých se prokázalo, že neplatí, nejlépe do školy pro buzerování studentů nebo na politické školení.

0 0
možnosti
S

stastu

14. 9. 2012 23:44
Řecko dostává půjčky jenom proto, protože to Francie a

Německo potřebuje, jelikož jejich banky investovaly v řádech sta-miliard do jejich dluhopisů. Tudíž jejich špatnou investici si nechají zaplatit EU. Pokud by to tak nebylo, Řecko by již dávno zkrachovalo stejně jako Island a vrátilo by se k drachmě. Jakmile se ale Francie na tomto toku peněz zahojí, Řecko půjde s největší pravděpodobností ke dnu, tak jako tak. Co se týče hodnoty peněz, tak měnová politika prošla řadou proměn od založení MMF a v dnešní době určuje hodnotu bankovky asi nejvíce hlavně především vojenská, politická, ekonomická, kulturní, diplomatická a korporátní sféra vlivu. Problém samozřejmě je, že čím více se pumpuje peněz do oběhu, tím narůstá logicky inflace a dolar vůči ostatním měnám klesá, což se ale zas na druhou stranu projeví na mnohem levnějším zboží, které si Vy v obchodě koupíte.

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

14. 9. 2012 23:09
Pane víte vůbec co je eurodolar?

Ta věc skutečně existuje neni však to co vy se mylne domníváte, ale je to označeni dolaru investovaneho mimo USA. Tento název se zacal používat po konci druhe světové valky. A co se týká hodnoty peněz tam se mýlíte nejde o to zda je pod tím hrnec zlata, ale jakou hodnotu lide věří, že měna ma. Proto pokud přestanou věřit euro jeho cena padne. Stejne je to i s akciemi kdyz si lidé mysli, že Apple ma vyšší hodnotu nez Boeing jeho cena bude vyšší a naopak. Hodnota je tedy v tom jakou si mysli lide, že to ma cenu stejne jako Mona Lisa nema cenu jelikoz je to obraz nejake neznáme ženské, ale protože hodne lidi věří, že je to cenu ma.

1 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

14. 9. 2012 23:21
Re: Pane víte vůbec co je eurodolar?

A ja blbec doposud myslel, ze to je dolarova bankovka slepena soplem k euro bankovce...

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

14. 9. 2012 22:22
K tomu úvodu:

Máme tu preteky, ktorá mena dospeje ku kolapsu ako prvá.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Muž hledající lásku, pravdu a život.

Seznam rubrik