Diskuse

Muž v metru

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

1. Tak ono je fajn najít viditelného "viníka"... za všechny nás, kteří bychom tam možná stáli jako trubky... takže jednak špatný svědomí.

2. Já nevím, jak bych se zachovala. Pokud bych byla ztuhlá hrůzou, chápu, že byhc neměla na to pomoct. Pokud bych byla schopná akčně vytáhnout foťák, domnívám se, že je MOU POVINNOSTÍ tu energii napřít jiným směrem. 

Ano, domnívám se, že nejvíc je vinen ten, kdo měl v tu chvíli sílu a energii k jakékoli akci a nepoužil ji.

0 0
možnosti
MN

Taky jsem byl prekvapen, jaka se strhla kritika fotografa. Pritom kdyby to nevyfotil, tak je ten v kolejisti jen carka ve statistikach, max. by se jeho jmeno objevilo v nejakem odstavic. Takto fotograf poukazal na lhostejnost lidi, kteri k nemu stali bliz, a zadny mu nepomohl. Stejne tak, jako obrazky z Afriky, kdy u hladovejiciho ditete sedi sup. Fotografie takoveto hruzy obleti svet a primneje miliony lidi k zamysleni. Treba tou fotografii zachranil nekolik zivotu v budoucnu, kdy se lidi zamysli a priste pomohou.

A toho chlapka, co zemrel, bych za jeho reflexy neodsuzoval. Mohl byt opily, mohl byt zdrogovany, a nebo pouze precenil sve schopnosti a myslel si, ze to vyleze (tak jak by zvladl o 10 let a 10 kilo drive). Lehat si do kolejiste metra by me taky nenapadlo, protoze nevim, jak je vuz vysoko (u vlaku to znam). A skakat do protismeru by byla loterie, ktera by mu sice v tento okamzik zachranila zivot, ale v jiny by mela stejny efekt. Takze tak ... vykecal jsem se :)

0 0
možnosti
JK

Tak nemyslel jsem do protisměru, ale do prostoru mezi protisměrem, tak jako je např. ve stanici Hlavní Nádraží. Samozřejmě inkriminovaná fotka je příliš tmavá, aby bylo poznat, kolik místa tam kde bylo, ale pokud by tam opravdu žádné místo nebylo, pak by mi přišlo logické, kdyby všechny zpravodajské servery zaplavila spíše zpráva "New Yorkské metro je smrtící past - pokud spadnete do kolejiště, váš osud je zpečetěn", následovaný výkřiky davu, aby s tím New Yorkská radnice okamžitě něco udělala.

0 0
možnosti
PN

P32a78v48e46l 48N18o34v71á55k

6. 12. 2012 14:29

Jezis copak je to tak tezke uvedomit si, ze zakladni obranny reflex u cloveka je utek, nikoliv predstirani mrtveho? To prece nema nic spolecneho s inteligenci, ale je to proste zalezitost evoluce. Tento pripad akorat dokazuje, ze z hlediska preziti druhu se taktika uteku ukazala jako uspesnejsi. A evoluce nas proste nevybavila vhodnou reakci pri stretu se stotunovym kolosem pohybujicim se rychlosti desitek kilometru v hodine.

Pokud bych mel tedy odpovedet na nevyrcenou otazku, zda jsou vsichni idioti, anebo je autor zcela mimo, pak je to za 'b'.

0 0
možnosti
JK

Tato diskuse začíná být mnohem zajímavější, než jsem kdy doufal.

0 0
možnosti

J64a55n 68Č92e16k90a72l

6. 12. 2012 12:15

No pokud měl 22 sekund, tak by hlavně stihl doběhnout na konec nástupiště, ne? Pokud to tedy nebyla expresní linka... Každopádně by prodloužil brzdnou dráhu...

0 0
možnosti
PK

P19a45v52e13l 54K25u70l45a

6. 12. 2012 11:03

Nedávno i na iDnes byla v článku o tragédii při rallye výzva, aby ti, kteří mají nějaké fotografie, je poskytli redakci. Zřejmě proto, aby i ti ostatní se mohli "pokochat". Tak čemu se divíme ?Rv

0 1
možnosti
FL

To jsem psal do jedné diskuze taky, že si měl lehnout a ostatní mu to měli poradit. V tom zmatku je to nenapadlo, osobně mám takové věci promyšlené dopředu. Navrhoval jsem aby se to učily děti ve škole. Jinak tomu člověku bych nepomáhal, alespoň ne tak naivně podáváním  ruky. Není se tam čeho chytit, lehce by mne mohl strhnout

1 0
možnosti
LC

Před léty jsem pracoval s klukem, co dříve byl u DPP a ten tvrdil následující: Buď si lehnout doprostřed, kde je mezi kolejemi uměle vytvořený prostor. Nebo vmáčknout pod perón, kde je taky dost místa. Tu druhou teorii dokazoval pořad 112, kde odtud vyprošťovali člověka, ale zcela v pořádku nebyl. Údajně se nám zdá z našeho pohledu ta hloubka velká, ale prý dospělý člověk při příjezdu metra stačil skočit dolů pro dítě, hodit ho nahoru a ještě vylézt.Tohle však bude individuální a jak v NY nevím vůbec. Jak je to s napětím kolejí nevím, prý největší nebezpečí jsou ty rozvody, které jsou vidět oplechované.K článku: Myslím si, že je jedno kolik je komu let, jakou má profesi, co ho živí - zachránit člověka by měla být priorita. Jenže od klávesnice to opravdu vypadá jednodušeji, než ve skutečnosti.

1 0
možnosti
RR

R81o29m30a40n 54R15y53b48á86r

5. 12. 2012 18:56

Proč by měla být priorita zachraňovat člověka?

0 5
možnosti
RK

Když už nepomůžu, tak aspoň neškodím. Ten fotograf škodil. Na tragédii, které mohl zabránit, parazitoval. Pražské metro je takové "uhlazené", postavené podle jednotných měřítek v určité době. Metro v NY je z nejrůznějšího období v některých stanicích je nemožné si lehnout mezi koleje. Nevím jak konkrétně v této, ale někde to nejde. Navíc instinktivně se každý snaží dostat pryč a nečekat až se přes něj přeřítí souprava.

1 0
možnosti
RR

R40o32m79a47n 38R20y76b70á67r

5. 12. 2012 18:42

...a jak škodil? Fotil, živí ho to.

1 1
možnosti
RR

R67o16m32a43n 80R85y40b36á85r

5. 12. 2012 18:30

po pádu do kolejiště bude šedesátiletý člověk asi dost otřesený a neorientovaný, jinak jo utéct nebo lehnout. A rozdíl mezi fotografem a čumilem je ten, že profesionální fotograf prostě fotí, je to jeho instinkt a ostatní buď jen čumí, pomáhají nebo utečou.

0 0
možnosti
RM

jo tak to je pak jiná..u fotografa je to instinkt. no, u toho vraha byl taky třeba jen instinkt to, že když viděl člověka, strčil ho pod metro. takže pokud je to instinkt, je to ok?

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2107x
Prý Homo sapiens. Občas bych byl radši Homo habilis, protože inteligencí naše společnost opovrhuje, zatímco zručnosti si váží.

Seznam rubrik