Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Je nutné vzít v potaz, že nějakých 95-99% čtenářů nečte blogy systematicky, ale jen koukne na titulku iDnesu, jestli je něco zaujme - mezi doporučenými, nejnovějšími, nebo nejlépe hodnocenými. Doporučené.. já nevím. sice už mě také dvakrát vybrali, ale je to takový deus ex machina. Pak jsou nejčtenější - jakmile jsou tam, tak už jsou do konce týdne nesesaditelné, protože jim čtenost automticky narůstá jen tím, že jsou nejčtenější. Pak je to "nejnovější". To je jediné místo, kde jsou si články rovny. Sice je to o štěstí, jak dlouho tam vydrží (než někdo jiný napíše něco jiného), ale je to alespoň něco. Za tu dobu co tam článek je si ho přečte pár set lidí, náhodný vzorek, který jde zrovna okolo. Za tu dobu ale článek nemá šanci získat dostatečnou podporu, aby se mu podařilo zarýt do nějaké statistiky, i kdyby dal karmu každý druhý čtenář (běžně je to tak okolo 3%, 15% je fenomení úspěch). Důsledek je takový, že pokud se objevý mladý, nadějný bloger, se skvělým článkem, stejně zapadne.

1 0
možnosti
JK

Protože ho převálcují články sice méně kvalitní, ale od zavedených autorů, kteří mají nějakou čtenářskou základnu. Já bych postě chtěl nějakou metriku, která by články hodnotila jen jako článek samotný, aby se do toho nenabalovaly takové věci, jako kdo je autorem, a kolika lidem vnucuje své distribuční kanály. Na to přece už máme metriku "nejčtenější."

0 0
možnosti
LM

Nesouhlasím. Počet přečtení se u článku navyšuje už jen tím, že si článek otevřu. To ale neznamená, že s autorem souhlasím nebo že se mi článek líbí. To dám najevo až karmou. Takže počet přečtení se NEROVNÁ karma!

1 2
možnosti
FL

viz můj příspěvek níže

0 0
možnosti
Foto

Karmu neberu jako měřítko úspěšnosti. Já píši, co mě baví a ohlasy, tedy komentáře, mám jako sociologický průzkum. Většinou se ozývají ti, kterým chybí vláda komunistů. Vyzkoušel jsem si jak je to s počtem návštěv. Záleží na nadpisu a perexu. Víc návštěv je při zajímavém nadpisu a otevírá se celý článek jen ze zvědavosti. Žádnou váhu to nemá, mě těší nadávky, protože si tak ověřím to o potrefené huse:-P

3 1
možnosti
FL

karma :-)

Myslel jsem si nejdřív, že karma opravdu je něco jako vyjádření souhlasu s článkem - poměr mezi kladnými hlasy a počtem návštěv *100 - tohle by mělo logiku. Pod vlivem tohoto článku jsem si  přečetl "co je karma článku?" , odkaz je dole. Na konci stránky kde se to vysvětluje jsou uvedené vzorce pro výpočet. Karma se vypočítá z počtu návštěv a ohlasů ale tak divně, že např. vychází:  Mizerný článek, na který kliklo (např. pod vlivem provokativního nadpisu) 100 000 lidí a líbil se jen jednomu z 1000, tj. 0,1% čtenářů má karmu 27. Naopak článek s počtem čtenářů 100 a líbivostí 50% má karmu jen 17,5

2 0
možnosti
AB

Mně tedy karma až zas tolik netíží. Mám svoje oblíbené blogery a ty čtu, karma nekarma. Ale chápu, že Vám jako autorovi, na ní záleží víc.

2 1
možnosti
Foto

Sakra, chlape, vy máte ale nízkou karmu. Nejvyšší čas změnit koeficient výpočtu, abyste tu nebyl poslední. To by byla vostuda. ;-D

5 0
možnosti
MK

Karma i čtenost jde udělat uměle. Navíc karma je takové šidítko, protože jde dávat karmu, ale nikoli antikarmu. A vlastně o čem karma vypovídá? O ničem, neatraktivní články mají mnohdy větší oblibu,než články s vysokou karmou, protože vzhledem k menšímu počtu čtenářů ty články dostanou více hlasů k poměru přečtení, než články s vysokou karmou a čteností.

Ale smiřte se s tím, že politické blogy na tom budou vždy lépe. ;-)

3 2
možnosti
TS

Je lepší řídit se karmou 2 a to je jak na podnose na hlavní stránce :-)

3 0
možnosti
Foto

J91i76ř98í 13V38l26h21a

10. 12. 2012 17:44

Tak za tento článek (blog) karma ode mne určitě nebude ;-)

5 0
možnosti
PK

P77a79v84e40l 74K39u23l54a

10. 12. 2012 17:33

Pane kolego, vy se snažíte vloupat do otevřených dveří. To, že karma odpovídá kvalitě článku zde nikdo netvrdí. Tedy kromě vás :-/:-)

8 2
možnosti
Foto

To už jsem tu taky pochopil. Nicméně redakce to prezentuje jako nejkvalitnější prezentací článků s nejvyšší karmou na titulce a běžnému čtenáři pak logicky mají připadat jako nejlepší.

1 2
možnosti
Foto

Proč je potřeba hodnotit kvalitu článku, když je kolem toho stejně tolik dohadů?

A když už je třeba hodnotit, tak zaveďte hvězdičky. Službu to udělá a zlikviduje to řevnivost a dohady. Je nutné soutěžit? Drtivá většina blogerů nepíše kvůli karmě, tak co.

2 2
možnosti
JK

Poměr lidí kteří dali karmu na celkový počet přečtení, zařadit pouze články které mají více než x přečtení.

1 0
možnosti