Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

26. 7. 2012 9:27
jen pár poznámek

Za prvé - "programátoři to třeba odhadnout nedokážou, protože ani sami nemusí znát celý rozsah projektu, píší si jen svůj určený úsek kódu. Ale metodiky na propočet potřebné doby existují, ovšem za to jsou zodpovědní  projektoví manažeři-v podstatě IT politici.Právě jejich úlohou je ten projekt řídit a jsou svými rozhodnutími zodpovědní za jeho kvalitu.

Za druhé - skutečně lze vyvinout velmi rychle SW aplikaci-existují na to nástroje označené jako RAD (rapid developoment),ovšem pokud se spolehne jen na ně,tak se vyvine aplikace, která "funguje " i třeba i funkčně správně, ovšem není ošetřená proti kolizním stavům (to je něco jiného než chyby) a hlavně kolabující při zesíleném síťovém provozu.Ta pravá programátorská práce má teprve začít.I při vývoji SW platí pravidlo 20/80.

Takže,ono asi nejde o to, že firma  dodala neotestovaný a neodladěný systém. Firma dodala nekvalitně navržený a nedodělaný systém,který by si nikdo jiný než zkorumpovaný stát,  od ní nekoupil...

0 0
možnosti
VMPDJ

vezu maso pro doktora Jacksona

26. 7. 2012 10:15
Re: jen pár poznámek

Metodiky byvaji na houbec pokud se nevi co se ma naprogramovat, tedy pokud selhala analyza. Treba kdyz se az po spusteni s velkym prekvapenim zjisti ze predchozi data jsou v mizernem stavu.

RAD je dobre na rychle navrhovani dialogu a Hello World programu ale nedokaze obejit zakladni problem: software je slozity protoze svet je slozity.

0 0
možnosti
SK

slava kunst

26. 7. 2012 0:35
Úvaha o chybách je možná dobrá, ale zbytečná,

výsledek je takový jaký je.

Zásadní otázkou je, zda řidičům a majitelům automobilů registr vozidel poskytuje nějakou službu? Domnívám se, že jak už je v kraji zvykem žádnou. Změnilo by se něco, kdyby nebyl? Domnívám se, že nic. Tedy nic nepřináší a stojí peníze. Typický příklad plýtvání a tedy nehospodárného zacházení se svěřenými prostředky. Tedy trestný čin.

Ikonou všeho je usmívající se ministr, který vlastně za nic nemůže. Spáchal vlastně také podvod, slíbil dodat službu a služba nefunguje.

Možná je situace ještě divočejší, ministr, který se tváří, že neumí do pěti napočítat, pracuje v žoldu mafie obchodující s kradenými vozy a pomocí "nefukčního" systému legalizuje kradené vozy z celé Evropy. Možná už má vyděláno a registr začne fungovat.

Takže snadná pomoc, úředníky a politiky na pracák nebo do krymu a baráky prodat. Jestli v občanstvu vyvstane potřeba po registru vozidel, najde se nějaký komerční, poskytující funkční službu za tržní platbu. Jen ať už do toho nelezou politici.

0 0
možnosti
JK

colonel32

26. 7. 2012 0:47
Re: Úvaha o chybách je možná dobrá, ale zbytečná,

Respektivě, stát by mohl docela dobře fungovat, pokud by v jeho čele byl člověk, kterému by stát patřil - protože jak víme, o svoje se člověk vždycky stará lépe než o cizí. Jenže to tu naposledy bylo tak za Rudolfa II.

0 0
možnosti
Č

českej.venkovan

26. 7. 2012 0:23
..v podstatě se vším co jste napsal souhlasím....

..dobré shrnutí....R^

1 1
možnosti