Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

adelayde

26. 10. 2011 14:42
Kam na ty nesmysly chodíte

výběr spotřební daně z minerálních olejů v roce 2009 byl 81,6 miliard Kč a v roce 2010 pak 83,7 miliard Kč

od 1.1.2010 došlo k zvýšení spotřební damě u benzínu a nafty o jednu Kč/l a vybralo se o 2,1 miliardy Kč více

0 0
možnosti
JV

pan_filuta

26. 10. 2011 14:15
Odpovědný pravicový politik

Naprosto souhlasím s nadpisem Vašeho článku. Po přečtení celého článku jsem ale silně na rozpacích. Nechápu totiž, kde v našem parlamentu či vládě chcete hledat nějakého, byť nezodpovědného, pravicového politika. Jak poznáte pravicového politika? Tak, že o sobě tvrdí, že je pravičák? Nebo tak, že to o něm tvrdí "nezávislá" média? On takový Kalousek tvrdí i to, že nikdy nic neukradl. Věříte mu?

Myslím, že politiky bychom měli soudit podle jejich činů. Z toho mi vychází, že máme levicovou vládu a levicovou opozici. Pravicová vláda by totiž těžko zvedala už tak hodně vysoké daně a utahovala šroub nad občany, kteří ji platí .

0 0
možnosti
SK

slava kunst

26. 10. 2011 13:05
spotřební daň zvýšila opěvovaná Fischerova vláda

a skvělý ministr financí Janota.

0 0
možnosti
C

chill

26. 10. 2011 11:11
A co chtít od vyučeného chemika?

Výborný článek! Čemu se divit, když MF řídí několik let chemik, který zná ekonomické zákony podle toho, jak si je sám naštudýroval! Jestli si taky třeba přečetl o Lafferově křivce?

A jestli se rozhlédl kolem po střední Evropě včetně Rakouska, za kolik tankují řidiči tam? Nebo že by nesledoval ekonomické zprávy a komparace mezi jednotlivými zeměmi?

Možná ho spíš zajímá komu vlepit facku a nebo kde ještě dostat pěknou cenu za super práci na MF, že?

Globálně vzato, ona ta politika TOP09 ala rozhodneme od stolu a pak se uvidí, hlavně my jsme ti nej nej, dle mého soudu (a nejenom mého) umí připravit tuhle zemi o pěkných pár miliard CZK!

Trio Gazdík, Kalousek a Schwarz.(Bilderberg) - to je skutečně excelentní perspektiva, jak dostat naši zemi na kolena ve všech směrech (včetně absolutní rezignace na naše zájmy v rámci EU).Občané, volte s rozmyslem a čtěte mezi řádky!

0 0
možnosti
J

jurneff

26. 10. 2011 10:36
Ruku v ruce se zvýšením spotřební daně mělo jít výrazné

zvýšení mýta pro kamiony brázdící naše rozorané dálnice. Když tady nenechají prachy za palivo, ať platí alespoň za ničení silnic. Je to neschopnost našich politiků, prosadit v rámci EU vyšší poplatky za průjezd kamionů ČR. Taková Itálie má několikanásobně vyšší dálniční poplatky než my. Takže to jde.

0 0
možnosti
SK

slava kunst

26. 10. 2011 13:03
Re: Ruku v ruce se zvýšením spotřební daně mělo jít výrazné

pane kolego, kdybyste jen trochu přemýšlel, došlo by Vám, že mýto zaplatí konečný spotřebitel to jest občan ČR. Při zvýšení ceny mýta by se opakovala situace se spotřební daní a mýtné brány by sotva vydělaly na Kapsch.

0 0
možnosti
J

jurneff

26. 10. 2011 10:32
Nelze přesně spočítat

o kolik by se zvýšil - a zda by se vůbec zvýšil - výběr spotřební daně na naftu v případě, že sazbu daně snížíme a tím klesne celková cena. Jsou to jen odhady "odborníků".

Připusťme si, že v této problematice z nás často hovoří naštvanost nad tím, že "nám Kalousek zase zdražil naftu a my proto svým chrochtákem jezdíme na chalupu od dvacku dráž".  ;-D

0 0
možnosti
C

chill

26. 10. 2011 11:21
Re: Nelze přesně spočítat

Tohle bych s takovou jistotou netvrdil, i kdyby se jednalo o 1 mld navíc, jsou to dobré peníze.

Důl. je, aby majitelé přepravních firem zrušili striktní zákaz tankovat v ČR, a že by tady kamiony opět začaly naftu brát, o tom nemůže být pochyb. Pokud se s cenou dostaneme na spodní hranici ve skupině států HU, PL, CZ a AU, pak je jasné, jaký příkaz vyjde od majitelů přepravních společností.

0 0
možnosti
IP

Mustrum Ridcully

26. 10. 2011 9:17
Technická poznámka

V poslední větě druhého odstavce máte překlep, který bohužel poněkud narušuje plynulost čtení textu ("velkou politickou chyba")

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

26. 10. 2011 9:44
Re: Technická poznámka

tak to je fakt "věcná" ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik