Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mashingun66

19. 3. 2012 16:48
Kraliku, takova dobra rada, zatim zadarmo.

MLCETI ZLATO.

0 0
možnosti
GS

all_the_way

25. 1. 2012 9:01
Zameťte si před prahem, autore

Já mám na Mašíny kritický pohled (v podstatě se shoduji s J. Jandourkem). Pro některé jsou Mašínové hrdiny, pro některé sprostými vrahy. Ale jenom úplný demagog a šílenec by je označoval za zbabělce. Kde jste byl, autore, v době normalizace? Byl jste vůbec alespoň trochu hrdina, alespoň v době, kdy za to ještě hrozil krátký flastr (a ne zeď/šibenice jako Mašínům). Mašíni se v padesátých letech postavili komunistickým vrahům a zločincům se zbraní v ruce. Napáchali při tom i hodně zlého, to nelze popřít. Ale za zbabělce je může označovat jen naprostý pokrytec. A nějaký kdesevzaltusevzal, který za Husáka držel pysk a krok, by tak měl raději činit i nadále !!

1 0
možnosti
GS

all_the_way

25. 1. 2012 9:02
Re: Zameťte si před prahem, autore

Jenom dodávám, že se s názorem J. Mašína na J. Palacha neztotožňuji

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

25. 1. 2012 8:12
To není

To nebyla urážka. Jen jeho názor. Ačkoliv nepovažuji mašínovce za hrdiny, ale za vrahy, tak se s tímto názorem musím ztotožnit. Bojovat pro něco tím, že se upálím je špatný způsob "boje" a rozhodně to nepovažuji za hrdinství.

Sebevrazi nikdy v historii lidstva nebyli pokládáni za hrdiny, právě naopak. Jen naše divná doba se snaží překroutit tisíce let zavedené věci. Já si naopak nepřeji, aby byl tento čin zhrdoinšťován a dáván tak za příklad naším dětem. Byl bych pro, aby propagace sebeupálení jako hrdinského činu byla zakázána podobně jako propagace nacismu a komunismu. Tedy věcí, ze kterých nikdy nic dobrého nebylo a nebude.:-/

2 0
možnosti
RH

roman15

24. 1. 2012 20:12
JANA PALACHA JE MI VELMI LÍTO

Mohl žít plodný život. Například podpalovat KOKOSy (KOmunistické KOStely byly v každém okresu). Mohl mít děvče se kterým by zplodil děti. Pplk. Josef Mašín (gen. in memoriam) zplodil tři. Hrdé a svobodné vlastence.

1 0
možnosti
P

Pavel_D

24. 1. 2012 19:02
Pane Králíku,

už nadpisem svého článku jste se dopustil neblahého činu nactiutrhání. Protože Josefa Mašína žádný soud neodsoudil pro vraždu, nesmíte jej tak titulovat. Což platí pro všechny, kdo Mašína tak nazve.

Když se tak dívám na Vaši fotku pěkně baculatého maminčina mazánka, zkouším si Vás představit, jak se plížíte lesem přes hranice, ukrýváte se pod hromadou dřeva a měsíc se živíte řepou a namrzlými jablky. Moc mi to nejde. Ani nějaký mrštnější pohyb si nějak nedovoedu představit. Nechci se Vás tím nějak dotknout, ale Vy asi nikdy nepochopíte, oč Mašínům šlo a co dokázali - protože sám byste na to nikdy neměl.

3 0
možnosti
J

jirkan01

23. 1. 2012 18:48
Pro mě oba přinesli svoji oběť

tomu, aby se národ vzchopil a zbavil se režimu, ve kterém ti nejmíň schopní a nejblbější vládli z pozice síly, kterou měli v zádech z Ruska. Sám bych asi neměl odvahu bojovat, ale každopádně mi to přijde logičtější než se upálit. Ovšem je pravda, že díky Palachovi a jeho týdnu se tu začaly hýbat ledy. Takže být Mašínem, nekritizoval bych, oba udělali svoje a obojí bylo pro nás dobré.

0 0
možnosti
L

lomihnát.

23. 1. 2012 9:34
No, před dvaceti lety, když byl Mašín ještě při síle,

byste mu to, vy laciný hrdino, do očí neřekl.

Rv

3 0
možnosti
PU

arnejs

23. 1. 2012 9:37
Re: No, před dvaceti lety, když byl Mašín ještě při síle,

Myslím, že by se před ním složil a ani by nepípl. Patriot jeden ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
VS

Astaroth

23. 1. 2012 9:30
skoro ma pravdu

S cinem Masinu nesouhlasim, pac zabili jen radove pesaky, ale kdyby se Palach s nozem v ruce vrhl na prvomajovou tribunu a ubodav byt jedineho tajemnika padl v prehradne palbe lidovych milici, byl by skutecnym hrdinou ceske historie. Dost mozna by strelba do cloveka pred zraky shromazdenych davu vyprovokovala spontanni vzpouru.

0 0
možnosti
PJ

pedro14

22. 1. 2012 17:32
pisete to presne

a u mne se timto nazorem josef masin odepsal

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

22. 1. 2012 15:12
Hodnocení čerstvé historie

na pár řádcích není možné, je to úlet. Všechny zmiňované činy měly své různé důvody, byly na nějakém pozadí a v nějakých souvislostech. To všecho rozhodlo o výsledku. Černobílé vidění je znakem primitivů.

3 0
možnosti