Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

NewDorianGray

5. 2. 2012 16:28
To je ale kravina.

Takže každý, kdo si postaví nebo koupí "byt" či dům, jej pronajímá na černo? Každý byt na trhu navíc snižuje tržní cenu všech ostatních v okolí.

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

5. 2. 2012 16:30
Re: To je ale kravina.

"Jiné byty jsou kupovány jako investice, kde ve velkém bují černý pronájem." To je vážně inteletuální skvost.

0 0
možnosti
ZK

SID09

5. 2. 2012 16:18
Výtečný byznis

Parkování je výtečný byznis - a ten si tady nějakými blogery rozkrádat nenecháme! Stejně na nás nijak nemůžete a my si do toho kecat nenecháme! Vaše pražské zastupitelstvo !!!!!!;-D

0 0
možnosti
AH

alex hart

6. 2. 2012 9:33
Re: Výtečný byznis

Máte pravdu v tom, že na parkování paraziteuje řada příživníků, ale to se děje v celé veřejné sféře a parkování z toho, myslím, nijak zvlášť nevybočuje. Takže vaše připomínka se týká spíše našich veřejných parazitů (ať už řádně zvolených nebo jejich kámošů), než problému parkování ve městech.

.

Pokud jde o parkování, tak prakticky každý kdo má do zadku díru, má auto, a považuje za naprostou samozřejmost, že jej bude zadarmo parkovat na městském pozemku a že město mu bude zadarmo neustále rozšiřovat městkské silniční sítě a parkoviště. Při revoluci v listopadu jsem vyslechnul miliony keců o tom, jak se nic nemá dotovat a vše se musí platit tak, že tek kdo službu spotřebuje, tak za ní zaplatí. Že je to v celostátním měřítku evidentní nesmysl a demagogie je na jinou debatu. 

.

Jenže teď, kdy by mělo dojít na to, že se má zaplatit za parkování na ulicích, tak se můžou všichni pokakat.

0 0
možnosti
AH

alex hart

5. 2. 2012 15:48
Smíšené pocity...

Na vybírání peněz za parkování na ulici by nebylo nic špatného za předpokladu, že by se uskutečnily všechny ty kecy při sametové revoluci, že se bude za vše platit a nic se nebude dotovat a přerozdělovat. To se ale evidentně neděje, a veřejné peníze se přerozdělují (a přitom kradou) až do alelujá...

.

Jinak pokud by byl už konečně dostavěn pražský silniční okruh, pokud by bylo dostatek parkovišť na okraji města pro návštěvníky Prahy, pokud by se za vjezd do Prahy platilo mýto, tak jako je to třeba v Londýně, a pokud by se peníze vybrané za parkování směly utratit jedině za nové investice na další parkování, byl bych já osobně všemi deseti pro. Občan chce po městu službu (tj. parkování na ulici), tak by neměl moc kušnit, a měl by za ni platit.

Jenže v tom našem kocourkově, kde se půlka vybraných peněz rozkrade, se nedivím, že se to občanům jaksi zajídá. Takže zdejší protesty jsou asi tak 50 na 50 částečně oprávněné a částečně jde o typicky české kušnění proti čemukoliv, co se má změnit.

0 0
možnosti
AH

alex hart

5. 2. 2012 16:10
Smíšené pocity... 2

P.S.

Skoro každý, kdo má rodinný domek, si na svém pozemku a za své peníze postaví i parkovací místo, případně garáž, případně obojí, někdo třeba i více stání pro hosty. Stojí ho to peníze a kus pozemku, nemluvě o času, což je kus života.  Skoro každý větší obchodní komplex musí ve své režii povinně v rámci svého projektu řešit i parkování zákazníků a nebo to dělá dobrovolně, protože ví, že kdyby nebylo kde zaparkovat, zákazníci by tam nepřijeli. Stejně tak hotely, a řada dalších podniků a podnikatelů. Jenom někteří občané, kteří dodnes nepochopili, že socialismus z jejich vlastního rozhodnutí před 22 roky skončil a že asi nepůjde donekonečna užívat nějaké služby a neplatit za ně. Málokdo si uvědomuje, jak obrovské jsou svým rozsahem (tj. svoji plochou) městské silniční sítě. Troufám si tvrdit, že plocha všech městských ulic, silnic a parkovišť je větší (nebo alespoň srovnatelná) jako plocha státních a okresních silnic.

0 0
možnosti
NB

nafouknutá bublina

5. 2. 2012 14:08
Máte špatné informace

V Praze 7 jsou modré parkovací zóny, ale i smíšené, čili můžete parkovat v modré zóně, kde je umístěn parkovací sloupek. A v této smíšené zóně je v určité době i parkování zdarma.

0 0
možnosti
RT

rtc

14. 2. 2012 19:39
Re: Máte špatné informace

Taky jsem z P7. To je sice pravda, ale parkovani se proti stavu pred zavedenim NEZLEPSILO. Mist je proste malo i pro rezidenty, zavedeni zon to jen zhorsilo (mimo modre nelze stat trvale!). Stav stejny, jen platis...

Navic v huste zastavbe nelze ocekavat nejake zlepseni v budoucnu - z vybranych penez se zaplati jen provoz cele masinerie a zbytek se rozkrade, investice do podzemnich garazi jsou scifi.

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

5. 2. 2012 13:00
Máte naprostou pravdu

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

5. 2. 2012 12:36
Hrozně bych přivítal, kdyby se ulice ve všech městech

vyprázdnily. Je to otřesný pohled na nekonečné řady aut. Ten pozemek užívají neprávem a když už, tak by z něj měli platit a ne málo, aby je to nutilo, nějak situaci řešit.

0 0
možnosti
KR

Králík Roger

5. 2. 2012 12:52
JAK řešit - "podnikání" toho typu, že se zpoplatní to, co

bylo dříve zadarmo je špatně skoro VŽDYCKY. Je to ekvivalentní zvýšení daní ale do kapes kdoví koho.

A pak přijde na pořad dne "hlavně nezapomeňte že je to ONI a MY" = ti nahoře jsou nepřátelé lidu a to napříč stranami. Mnozí to už tak berou a jsme jednou nohou v komunismu.

Protože to ONI může být snadno nahrazeno pojmem VŮDCE, protože ten podle mnohých může mít větší zájem o blaho občanů, než současná smečka zlodějů...

1 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik