Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KR

Karlos BS MC

11. 6. 2012 6:39
ty lichváři

to jsou myšleny banky?

0 0
možnosti
EK

Y.N

10. 6. 2012 21:11
Modroslizák to je "éro"

V jednom filmu se jim říkalo "dojiči socialismu";-D;-D;-D Dnes jsou to pravičáci, kteří nadávají na komunisty jak jim ubližovali[>-] Ti co si brali ty hypotéky tyhle možnosti neměli a teď zírají a bojí se...

0 0
možnosti
EK

Y.N

10. 6. 2012 21:14
Re: Modroslizák to je

A pak, že platí: kdybyses lépe učil...kulové ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
K

kOBLICH

10. 6. 2012 16:32
Kdo je přesvědčil?

Bylo by dobře se zamyslet nad tím, kolik z těch tisíců lidí přesvědčily k zadlužení se krásné sliby "zdroje jsou", "platit budou bohatí", "dluhy se neplatí" a "dost bylo utahování opasků".

A zároveň si uvědomit, že ve stejné době, kdy byly ty sliby vyřčeny, byl přijat č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti, který dával exekutorům v podstatě neomezenou moc. A také se zamyslet nad tím, kdo se v té době stával exekutorem...

Dlužníků se nezastávám, jsou to svéprávní lidé, kteří za své činy musí nést plnou odpovědnost, ale přece jen, ony ta budoucnost vypadala tak růžově, že už chyběli jen ti pečení holubi. :-/

2 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

10. 6. 2012 17:55
Re: Kdo je přesvědčil?

S vámi nesouhlasím. Problém je že valná většina lidí je skutečně nesvéprávná a není kompetentní k tomu aby o sobě rozhodovala.

2 0
možnosti
AK

studuji VŠ cenzorskou

10. 6. 2012 14:09
kde jsou?

Kde pán žije?

Co vidím u nás v ulici: nová auta, výlety k moři tak často jako k rybníku, vylepšování příbytků ... tak kdo jako nemá na placení hypoték?

0 0
možnosti
ZV

fichifi

10. 6. 2012 14:21
Re: kde jsou?

Třeba já to mám tak tipťop. I bez moře.

0 0
možnosti
JR

raz

10. 6. 2012 13:40
KARMA!

Už je načase, aby se media a hlavně hodně sledované televize, věnovaly méně Řecku a různým pseudokausám, ale zveřejňovali další a další příběhy nebohých finančně nezvdělaných lidí, kteří si vzali bankovní úvěry nebo hypotéky aniž by měli zajištěné trvalé příjmy.O osudech lidí,kteří spadli do dluhové pasti podvodníkům a lichvářům se píše hodně, ale o neblahých osudech lidí,kteří si pjčili peníze od  bank se nepíše. Takže neustále většina lidí si myslí: Jsem v pohodě, mám přece hypotéku nebo úvěr u slušné banky.

To tisíce Šapnělů, či Řeků,Portuglaců si myslelo taky a teď nemají střechu nad hlavou a nemají jak pokrýt základní životní potřeby.

Osud těchto Řeků, Španělů, ale i obyvatel chudého středozápadu USA, kde se vinou všech vlád Cartrovou počínaje půjčovalo každému a tak jim dnes banky berou jejich domy, nás nemine. Možná to neproběhne tak drasticky jako v uvedených zemích, ale mnoho dlužníků se tomu osudu vyhnout nebude moci, když nebudou více varováni i s návody jak tomu předejít.

2 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 6. 2012 16:55
POČKEJTE

Kdo podle vás může za to, že si někdo vzal pro něj nesplatitelnou půjčku? Že se nepojistil proti případné ztrátě výdělku?

1 0
možnosti

Mablung

10. 6. 2012 12:59
ach ty znalosti

Asi před rokem mi říkal jeden kamarád, že Liška nikdy v celé své historii nedospěla k exekuci. Ne že by byli tak dobrosrdeční, ale exekuce se bankám jednoduše nevyplácí. Proto mají obrovskou snahu se s klientem dohodnout. Vaše strašení exekucemi je tudíž podle mě jen klasické "kajme se hříšníci, apokalypsa se blíží"

0 0
možnosti
JR

raz

10. 6. 2012 13:56
Re: ach ty znalosti

Španělská BANKIA také do letošního roku nenařídila ani jednu exekuci a při tom má dnes ve svém portfoliu  75% nesplácenných hypoték. Ale došli ji rezervy a ačkoliv dostane zcela určitě injekci ze státního rozpoču  dotovaných půjčkou EU, tak se hromadným exekucím nebude moci vyhnout, Jakmile se kostky pohnou, domino se kácí i když dlouho vypadá jako stabilní. Nesplácenné hypotéky a ůvěry ze stavebního spoření se dlouho nedají schovávat před auditory a ČNB také nebude moci dlouho díru v platební bilanci, které se začíná projevovat i u Lišky zakrývat dalšími úvěry nebo převody peněz z fondů, které manažeři Lišky založili. No ta bene, když matka, kterou je ČSOB, po odpisu ztráty z Řeckých dluhopisů (75% hodnoty)   musí navíc odolávat požadavkům na sanování propadu finanční bilance u své matky KBC Bank.

Takže nebude dlouho trvat a Liška první exekuce nařídí.

1 0
možnosti
RK

Fajny

10. 6. 2012 11:14
No to je výkvět tady ( né všech )

Jistý Modroslizák si tady fajně protiřečí a kecá nesmysly o tom, že hypotéku si berou pravičáci. Čili modroslize a jemu odobní - berou si je obě strany, jen přístup ke splácení a ke způsobu vedení života mají hold jiný. Nedělal jsem VUML, jsem normální a nekňučím, to je celé ...........Sousto si beru takové, abych ho splácel a hlavně, abych to měl něčím jištěné. Nejsem levicová lůza odborářská, takže nemusím mír barák ( v případě levicové lůzy je to většinou byt )narvaný plazmama, LCD, elektronikou a já nevím čím, kupuji si jen to co potřebuju a spotřebuju a taky to, na co si vydělám, včetně splátky hypotéky.

2 0
možnosti
RK

Fajny

10. 6. 2012 11:14
Re: No to je výkvět tady ( né všech )

Pokud se mi nebude dařit splácet, nějaké nemovitosti se zbavím. Pokud onemocním, nebo budu mít úraz, mám na to pojištění. Pokud umřu, mám na to pojištění. P.S. s důchodem nepočítám, proto žiju, pracuju a spořím tak, abych si do důchodu šel kdy chci a abych si mohl dělat co chci. Uf. to bude pro levičáka asi těžko pochopitelné........... ;-D

2 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 6. 2012 10:23
Nesouhlasím,

že člověk, který nemá na splátky si  'logicky' si vezme půjčku u lichváře.  Blb možná, normální člověk nikoliv. Zejména pokud má hypotéku delší čas. Pak skutečně logicky jde s bankou jednat o prodloužení lhůty splácení. Banky na exekuci zájem nemá.  (Mimochodem: pokud nemají na splacení, jak by jim pomohlo, kdyby nepodepsali 'bez protestu'?)

   Klient by musel mít "poslanecký" plat, aby splatil všechny půjčky? On ho nemá a nikdy neměl? Co je to tedy za hlupáka, který si tolik půjčil? To ho pustili kantoři do posledních ročníků zákadní školy?

   Na závěr: co jste chtěl svým blogem sdělit?  Že si nemáme nadměrně půjčovat? Ti rozumnější to ví, ti méně chytří nepochopí.

5 0
možnosti
M

modroslizák

10. 6. 2012 11:06
Re: Nesouhlasím,

Svůj strach z jistého krachu, žádnými nadávkami a fabulací, že jistě kdo varuje před hypotékou, tak svůj dům nemá. Chytrolíne, mám dva kluky a oba už měli koupený domek v někde v 15 letech a zatím než dorostli se domky pronajímali. Jestli pocházíš z rodiny, kde ti do života dali pět buchet a polštář, tak nesmíš mít představu, že patříš do normálně zodpovědné části obyvatel.

1 0
možnosti
SR

SimRo

10. 6. 2012 10:23
No nevím

Problémy, které jste popsal mají lidé, jež při problémech se splácením hráli mrtvého brouka, nejednali s bankou hned na férovku. Je přece možné dům prodat o své vůli dříve, než to udělá banka dražbou. Ta si vydraží dům pouze za částku, kterou potřebuje uhradit, kdežto tržní cena domu je mnohdy jinde. Se svolením banky je možné prodat zajištěný dům o své vůli a uhradit dluhy, ne dražbou. I realitky nabízí možnost prodeje hypotečně zajištěného domu s vyřízením všeho potřebného. Důležité je jednat a ne čekat, co se stane.

2 0
možnosti
RK

Fajny

10. 6. 2012 10:09
Je třeba to upřesnit

Hypotéku si berou pravičáci i levičáci. V tom je ten obrovský rozdíl - levičák si myslí, že v době, kdy se celý svět někam řítí, chce pracovat maximálně 8 hodin denně, pak letí do hospody a nebo na zahrádku a řve, že se to nedá splácet. Pravičák si najde ještě jedno zaměstnání a splácí. Obvykle je pravičák taky vzdělanější a má lépe placené místo. Pravičák nekňučí a snaží se rodinu a sebe vždy zabezpečit. Levičák stále kňučí ..................míru zdar

2 0
možnosti
TJP

Tomáš Jasný, PhD.

10. 6. 2012 10:13
Re: Je třeba to upřesnit

uf, vase chytrost mne naplnuje posvatnou hruzou ... da se tohle nekde ucit?

3 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik