Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Že byl MUDr. přichycen pokládám za pozitivní. Takových přistižených by měly být tucty. Nejspíše i kopy a mandele.

Že se ten případ (a vinou Soudů a Policie a Státního zastupitelství) vleče rok je naprosto ostudné a špatné. Pravda, vrší se stohy důkazních materiálů, spisů a bůhvíčeho, jen to zavdává důvod k pochybnosti, zda jde o prostý trestný čin, zneužití pravomoci veřejného činitele, nebo o komplikovaný způsob, jak potrestat jen jednoho z mnoha a neriskovat svoji pozici.

Ale čemu se divíme? Soudy nebyly očištěny od komunistických soudců, kteří jsou zvyklí soudit podle direktiv z centra, nikoliv podle práva. Právo je zde nadále jakýmsi toužebným přáním k jehož realizaci se neudělalo nic.

Jestliže se nadále praktikuje socialistické právo, musíme konstatovat, že zde máme nadále socialismus. A dialektický materialismus = pravda se ohýbá tak dlouho, až je dosaženo cíle.

2 0
možnosti
VH

Nedomnívejte se. Přečtěte si, k čemu vazba slouží. Ty důvody jsou tři a jen jedním z nich (rovnocenným s ostatními) je možnost pokračování v trestné činnosti. V   j a k é k o l i v   trestné činnosti.

  Poznamenám, že přijetí úplatku úřední osobou (§ 331, odst. 3b) je "oceněno" sazbou až 10 let.  Pan Rath je tedy obviněn ze zvlášť závažného zločinu (mluvou trestního zákoníku).

1 0
možnosti

Jde tu také o peníze daňových poplatníků.

400 x 400 = 160 000 Kč. Tolik nás už zhruba stála vazba.

2 0
možnosti
Foto

Ale mýlíte se v jednom: náklady jdou k tíži odsouzeného, tedy až bude po rozsudku, pan doktor bude muset zaplatit i náklady vazby.

Až bude-li shledán nevinným, náklady půjdou na úkor společnosti.

2 0
možnosti
IF

Plně s Vámi souhlasím. Ať Ratha konečně odsoudí do normální basy, nebo pokud na něj nemají dostatek důkazů, ať ho pustí. Ale tohle je nedůstojné.

PS: Ratha jsem opravdu nikdy rád neměl.

4 1
možnosti
JC

Ještě existuje extradiční vazba.

Jiné připomínky k Vašemu článku nemám a karmuji.

4 0
možnosti
SN

:-)  Souhlas! Víte jak by vířil vodu v parlamentu a opíral se do Kalouska? To nelze připustit, zvlášť při protlačování současných deforem. Rychlost jeho zatčení, čili důkazy musely být pohromadě, všechno pečlivě připravené! Němcová také! Okamžitě povoleno zatčení. Jsem zvědav na soud, moc se těším. Obžaloba to bude mít těžké! R^R^R^

1 4
možnosti
Foto

Tomu už to řekl dávno, nic nového by tak proti koalici říct nemohl. Větší nebezpečí bude nebo by bylo v případě vysvětlení jeho výroku "na volby".:-)

3 0
možnosti
LS

Nepochybuji, že bude Rath odsouzen. Vazba tudíž sice nesupluje trest, ale započítává se do něho. Dostane osmičku a za sedm let je venku. Jinak lze z vašeho článku pár věcí osouhlasit. Až na ty hrubky tedy.

3 1
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik