Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Jeden zásadní rozdíl. Pan Smetena se neodvolal proti rozsudku. To znamená, souhlasil s ním. To znamená souhlasil s názorem soudkyně Langerové. Do vězení nemusí kvůli tykadlům, ale protože nerespektuje rozhodnutí soudu, se kterým souhlasil.

Vážení, účta k soudům je zásadní věc v kulturní společnosti. Jestliže jednou přijmu rozhodnutí soudu, už nemohu proti tomu protestovat. Jiná situace by byla, kdyby:

1. Namítnul podjatost soudkyně Langerové při začátku hlavního líčení.

2. Odvolal se proti rozhodutí soudu.

Nic z toho pan Smetana neudělal.

4 3
možnosti
ZA

Kdykoliv se objeví článek o Smetanovi, tak okamžitě nastoupí "paliči", jestli jsou za to placení nebo jim vadí srovnání Smetanovy odvahy s vlastní zbabělostí nevím, neznám je.Ale znám spousty lidí, kteří kvůli této kauze nevolili a nebudou volit ODS.Přitom na tom mohla ODS vydělat - zadarmo bez průzkumů poznat, co lidem na ODS vadí a zúročit to ve volbách.Bohužel, nemají inteligenci.

5 3
možnosti
JK

Hm, v čem je Smetana odvážný ? 8-o  V tom, že vlastní hloupostí skončil ve vězení ?  Budiž, maloval tykadla, ale odvahu bych viděl spíše v tom, že pak bude svůj čin obhajovat u soudu, vysvětlí důvody a ukáže na absurditu soudního řízení a podobně.  A popravdě řečeno, nechápu lidi, kteří kvůli hlouposti jednoho člověka se rozhodnou volit někoho jiného.

3 4
možnosti
MH

Smetana si za svoje vězení může sám. Za blbost se platí.

5 5
možnosti
JK

Tak jest.  Připadá mí, že jeho záměrem bylo stát se mučedníkem.  Normální člověk by hned zkraje celkem bez problémů docílil překvalifikování na přestupek.

3 4
možnosti
MK

Promiňte, toto má být jako blog nebo jste se snad vžil do kůže středověkých mnichů, kteří ručně (pravda, tehdy neměli CTRL+C a CTRL+V) vytvářeli kopie knih? Člověče, to jste se fakt s tím  přemýšlením moc nenadřel, když jste sem kromě posledního odstavce všechno okopíroval. V

1 1
možnosti
MZ

Pokud vím, tak Hučín za komunistů bručel jak mourovatej, to že byl rehabilitován, už na tom nic nezmění a ta léta strávená v kriminálu mu to nevrátí. Ale byla to jeho volba a boj. Dle mého názoru boj za správnou věc. Stejně tak jako řidiče Smetany, který ani po prvním odsouzení do kriminálu jít nemusel. Ale on chtěl a nikdo mi nevymluví, že ne. Odůvodnění znělo jasně, jestli si ho socani nebo komunisti, až se dostanou k moci, rehabilitujou, to už je jejich věc, nicméně momentálně je to kriminálník a nic víc. Je to jeho boj a dle mého názoru boj za špatnou věc.

10 6
možnosti
TK

Domníváte se, že 100 hodin v oranžové vestě, oficiálním to dnes symbolem neschopného odpadu lidské společnosti, je odpovídajícím trestem za pár počmáraných plakátů?? Tento trest se prakticky rovná lynči či pranýři. Jedná se o totální společenské ponížení, po kterém už nemusí být možné vrátit se k předchozímu způsobu života. To už je opravdu lepší kriminál.:-/

7 7
možnosti
TK

Kdyby byli komunisti tak mazaní, jako současná vládní mafie (nemá smysl z té sebranky vyjímat jen ODS), tak by Hučín obdobně dostal odpracovat ve svazácké košili 100 hodin v rámci akce "Z" na výstavbě nové klubovny SSM..;-D  A ve výsledku pak mohl sedět až do roku 89.;-)

7 2
možnosti
FK

"Smetana ve vězení a Hučín plně rehabilitován"    KONEČNĚ !!!  Už byl nejvyšší čas! Pro obojí. Konečně u nás  pomalu začíná  vládnout demokracie.

14 10
možnosti

někdy je opravdu zajímavé, jak největší rádoby bojovníci proti komunistům mají úplně stejné bolševické názory.

12 5
možnosti
ZB

Stále dost lidí nechápe, že Smetana sedí jen za svou hloupost.Jen tak mimochodem, poškozoval i plakády ČSSD, ale to už se dnes nehodí, nezapadá to do lidového obrazu "statečného bojovníka proti režimu";-)

14 8
možnosti

přeně tak. On ničil plakáty v podstatě všem politickým stranám. Ale jen jedna se snížila k ubohému trestnímu stíhání a požadavku na náhradu škody.

16 4
možnosti
LH

Prosím Vás, pověste si obrázek p. Smetany na stěnu a klidně se k němu modlete ale přestaňte nás přesvědčovat že to není blbec ale politický vězeň!!

19 11
možnosti
Foto

Upřímně řečeno. Nepochopil jsem, co chtěl autor říci. To já jsem jel jednou po dálnici rychlostí okolo 175 km/h a dostal jsme pokutu 1.000,- Kč (bylo to v "předbodové" éře) a kamarád Vladimír jel na D1, podle svých vlastních slov, v Chevroletu Corvette asi 280 km/h a pokutu nedostal.

4 6
možnosti

Já jsem to pochopil tak, že ničit nástěnky a plakáty KSČ je hrdinství, zatímco ničit to samé papalášům z ODS je těžký zločin.

15 3
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik