Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

venenum

5. 6. 2012 10:08
Zůstane-li Rath poslancem,

má Nečas bezpečnou většinu mnohem jistější než v případě, že by byl Rath nahrazen dalším v pořadí na kandidátce.

(Poslanec sedící ve vězení jen těžko zasáhne do hlasování sněmovny.)

1 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 6. 2012 9:37
Co je opoziční politika (podle vás)?

Pětkrát za jednu schůzi plameně upozornit, jak moc pil Kalousek (často evidentně nikoliv proto, že je to pravda)??? To je základ opoziční politiky?  Vykřikovat cosi o IZIPu, který 6 let podporoval jím dosazený ředitel VZP?   Řvát, jak všichni kradou (podle hesla "Zloděj křičí, chyťte zloděje)?   Co dál jako opoziční politk dělal? Ostatně, co konstruktivního udělala v tomto volebním období opozice jako celek?

1 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 6. 2012 9:32
Co udělal špatně?

Z krajských peněz, určených na rozvoj kraje platil náklady jednotlivců, jako jsou zdravotní poplatky či nadměrý příspěvek na dopravu.  Pravda - do svých regiónů si peníze přidělují všichni politici. Vy to považujete za správné?  Navíc samozřejmě ani výstavba bazénu na kopci, kde není voda nebyla tak křiklavá, jako třetina dotací jedné obci. Některé (škola) naprosto nesmyslné.

  Zatímco v letech 2005 ÷ 2008 byly rozpočty kraje vyrovnané, rozhazovačný hejtman měl rozpočty se sekerou od půl miliardy po 3,16 mld. Kč ročně!

  Zatímco kraj v letech 2002÷2007 vytvořil rezervu (zejména na opravy silnic) ve výši 1,15 mld. Kč, stačil kraj (s hejtmanem Rathem a celou /nevinnou/ krajskou radou) tuto rezervu v letech 2008÷2010 nejen prošustrovat, ale celkově udělat sekeru ve výši 2,76 mld. Kč (podle rozpočtu to bude včetně roku 2011 kolem 3,7 mld. Kč). Možná nevíte, že je to strašně špatně. Vám stačí, že vám dal pár stovek do kapsy na jízdném či poplatku.

3 0
možnosti
ZK

SID09

5. 6. 2012 11:27
Re: Co udělal špatně?

Ano, trefil jste to přesně. Na dluh se žije velice příjemně. Snadno se investuje a hospodaří, pokud někdo jiný ten dluh zaplatí. Zato splácení dluhů je setsakramentsky náročné. !!!!!!

0 0
možnosti
JB

hendrixx

5. 6. 2012 8:28
Mám dotaz:

Jak by mohl Rath "pokračovat v opoziční politice", když bude až do soudu sedět ve vazbě a od soudu půjde rovnou do vězení? Kromě ovlivňování svědků má i druhý vazební důvod - riziko útěku. Reálně mu hrozí 8-10 let, tady daleko po skončení funkčního období. Tím že si mandát ponechá a bude pobírat poslaneckou gáži i s náhradama, nejenže de facto bude parazitovat na státním rozpočtu (pobírat peníze za nic), ale taky zabrání tomu, aby "v opoziční politice" pokračoval na jeho místě náhradník reprezentující jeho politickou stranu.

0 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

5. 6. 2012 8:16
Heh...

..."Dnes se nikde nehovoří o tom, že jako jediný kraj proplácel potřebným zdravotnické poplatky, že zavedl žákovské jízdné" >> A podle toho ta krajska kasa vypada.

-

Taky se nikde nehovori o tom, kolik tem potrebnejm rozdal ze svyho dvojplatu, jak proklamoval.

0 0
možnosti
JT

sudovec

5. 6. 2012 7:32
Vy jste to celé nepochopil!

ANO, SČ kraj proplácel žákovské jízdné, ANO, SČ kraj proplácel zdravotní poplatky, ANO, David Rath a jeho jméno byli u každé akce kraje (z veřejných peněz).

Proč? No přeci proto, aby se lidem zalíbil, ti ho volili a on byl co nejdéle u zdroje peněz a moci! Hejtman proto, aby si sáhnul na veřejné peníze, a poslanec či třeba senátor proto, aby měl vliv, informace a imunitu.

Nechápete tohle zcela jasné schéma chování? Vždyť to je jeden z důvodů, proč se nevzdal poslancování. A to ani po výzvě z ČSSD.

Vždyť tyhle věci nejdou dělat najednou pořádně.

5 0
možnosti
IA

Maura Irena

5. 6. 2012 7:25
Souhlasím

Jedna věc je prokázání trestného činu a to musí proběhnout, musí dojít ke spravedlivému rozsudku, a z druhé strany je chování lidí kolem něho, potažmo představitelů státu a politiků. A jsem opět hrdá na český národ, že to rozlišuje.

1 0
možnosti

Ottis300

5. 6. 2012 8:09
Re: Souhlasím

Promiňte, paní Ireno, ač s Vámi často souhlasím, teď nemohu. Pan Rath se během během svého úřadování choval jak orientální nabob a používal úřad k vlastnímu zviditelnění a také k dalšímu, což mu budou teď dokazovat. Byl klasickým příkladem člověka vyrostlého z podhoubí normalizačního prospěchářství zmutovaného do demokratického klišé. Tito lidé bez rozdílu barev stojí za tím, co vidíme ve společnosti dnes: frustrace ne z nesplněných snů a nadějí, ale frustrace z moci takových individuií jako pan Rath a podobní jsou. Jen si každý dává barvu tam, kde se mu hodí.

1 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

5. 6. 2012 7:22
Nebude-li dnes umožněno poslanci Rathovi hlasovat

o všech zákonech a bude-li odveden ze Sněmovny, bude již podruhé porušena Ústava ČR - poprvé to bylo při jeho zatýkání, při němž policie NEMOHLA VĚDĚT zda spáchal trestný čin či nikoli - a to ani tehdy, měla-li k dispozici odposlechy. Dokladuje to to, že teprve po zadržení dr.Ratha začala shánět důkazy.

1 0
možnosti
JT

sudovec

5. 6. 2012 7:34
Re: Nebude-li dnes umožněno poslanci Rathovi hlasovat

Zajímavé, u zpráv po postřelených/zastřelených cikánech každý slintá jak je to skvělé a jak by proti nim důkazy nikdo nesehnal.

Tady je (velmi pravděpodobně) zdokumentovaný celý případ a jeho vývoj, Policie má záznamy z předání peněz, podezřelý je chycený s uvedenými penězi a je tu tolik hlasů že to je porušení Ústavy.

Lidé mne nepřestávají překvapovat.

3 0
možnosti
SN

kuča

5. 6. 2012 7:17
Souhlas.......!

:-)......Chládka jsem také poslouchal, věci nejsou takové, jakými se býti jeví. A už stíhají Březinu,(mně je silně nesympatický) dalšího soc. dem.Či on rozkrádal ten pražský dopravní podnik sám? Tam nikdo nebyl z jiné strany? A Drobil povýšil! Začíná to silně smrdět předvolebními akcemi. Dobře to ODS s Kalouskem vymyslela, Jsou prostě fikanější než soc. dem. Doufám, že Ratha přivedou v poutech a s koulí na noze, ať je to pro diváky těšící se na senzaci účinnější! R^R^R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik