Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P55e27t87r 75S40k66á96c33e78l

23. 5. 2013 14:08

Dodatek: Pan Václav Havel taky nejmenoval jednoho profesora, paradoxně pro jeho pozitivní lustraci. A nic se v ČR a mediokracii nedělo! A proč paradoxně? Vždyť na pana Havla byly též svazky, pravdu se dozvíme až z příštích dějepisů...R^

2 0
možnosti
ZK

Z82d10e33n34a 64K16o43č32í

23. 5. 2013 15:07

Mám vážné obavy, že se dovíme prd. Stejně jako děti ve školách dodnes neví, že Bedřich Smetana se jmenoval Fridrich ( samozřejmě vím že toto jméno se do češtiny takto překládá ). ;-)

1 1
možnosti
JC

Říkáte, že "Profesor, generál nebo soudce by podle mého názoru mělo být určitým vrcholem společenského a profesního postavení v oboru. "

Proč máte tento dojem? Odpovím za Vás: jsou jmenováni presidentem, protože už nemáme císaře, který to dělal před tím. To jmenování bylo a je vnímáno jako vyznamenání vynikající osobnosti - a proto pobuřuje, když jmenovaný není celistvě vynikající osobností, ale třeba i jen část jeho osobnosti nejen že není vynikající, ale naopak odpuzující.

Jak to vyřešit? No přeci změnit tyto hodnosti/vyznamenání na obyčejnou běžnou funkci/pracovní posici. Takže žádné slavnostní jmenování presidentem, ale uzavření pracovní či služební smlouvy k plnění této funkce.

6 1
možnosti
ZK

Z12d61e34n11a 15K97o32č92í

23. 5. 2013 11:30

Naši "demokratřičtí" prezidenti si přivlastnili práva a ceremoniály  feudálů.

To feudálové jsou dnes mnohem pragmatičtější a demokratičtější, než celá naše politická reprezentace.;-)

2 0
možnosti
TH

Kadrovani, sikana, lhani, manipulace, nehoraznosti to jsou fakt ciny chlapa?

Kdyby za tim nazorem, jak rikate, Zeman stal, tak se jedna o omezovani akademickych svobod. Proti jmenovani Putny nestoji proste NIC! A posouzeni , zda ano ci ne, neni na Zemanovi.

3 3
možnosti
PS

P26e76t63r 69S26k53á34c17e37l

23. 5. 2013 10:50

Když posouzení, zda má být naší mládeži příkladem člověk bezzásadový, je na akademické obci, tak tato obec je se zdravým rozumem na tom móóc špatně. Něco je zde shnilého, když za vzor studentům vnucujeme člověka, který sice Bibli věří, ale neřídí se příkazy v ní uvedenými. Nemá ani vůli se závislosti zbavit. Káže vodu, pije víno. I když trpké a které jemu i jemu podobným časem zhořkne. Statistiky o výskytech infekčních chorob a viru HIV, zvláště v jeho homoerotické preferenci, nelžou. Neodsuzuji, jen upozorňuji na fakta proto, aby si každý svobodně, i pod vlivem těchto informací, zvolil svoji cestu. Takže proti jmenování pana Putny je on sám, svým příkladem.R^

5 2
možnosti
LV

L56e53o 11V91a76n31ě74k

23. 5. 2013 10:23

Tato stížnost ovšem měla být směřována do Británie, Nemecka, USA a na školu kde Putna působí. Tam všude ho totiž na profesůru doporučili. Zeman to pochopitelně podepsat měl.

Tak to máme Putnu, co víte na další profesory-čekatele? A doufám že odpovědí není slovo o třech písmenech ;-)

2 2
možnosti
MP

Pořád mi chybí jedna podstatná věc - přestože pan Putna onen památný transparent nesl jako reakci na agresívní homofóbní výroky tehdejšího "poradce" ministra školství pana Bátory, nikde o tom není ani zmínka. Vytržen z kontextu pak onen text vypadá nechutně. U výroků pana Bátory však žádná reakce není dost přiměřená. Takže nahlíženo z tohoto zorného úhlu by žádný problém kolem jmenování pana Putny nevznikl.

5 2
možnosti
Foto

Docent nebo profesor by měl být dostatečně předvídavý, soudný a vynalézavý. 

Jistě by byl schopen vymyslet jiné pádné a přesto výstižné heslo, kdyby chtěl. 

Tak snad příště.

2 2
možnosti
Foto

Mávat transparentem v době a na místě, kde žádný okamžitý postih za podporu homosexuální menšiny nehrozí, ba dokonce lze spíše počítat s veřejnou pochvalou, protože podpora jakýchkoliv menšin je v kurzu, nelze za projev hrdinství a osobní statečnosti považovat. A to v žádném případě, navzdory nečekanému extempore s prezidentem.

5 3
možnosti
TH

Putna to nemyslel jako projev statecnosti ani hrdinstvi. ;-D

Je to zverejneni repliky na nehoraznosti. A to je spravne.

2 3
možnosti
ZB

Prezidnt by měl být podle mého názoru určitým vrcholem společenského postavení, neměl by to být přisprostlý ochlasta a buran. To mi ve Vašem článku tepajícího morálku chybí...

2 2
možnosti
Foto

Prezident má být takový jakého si společnost zvolí. Společnost si zvolila, tak by měla být spokojena. Nebyl jí vnucen. Mně by ovšem vadilo, kdybych musel jmenovat někoho, o jehož kvalitách mám pro jmenování pochybnosti.

2 0
možnosti

Máte stopro pravdu v tom, že o "právu na svobodu" se když tak mluví jen u vybraných "osobností" - normální člověk dnes nikoho nezajímá. Je zajímavé, že žádnému ze zastánců pana docenta Putny nevadí třeba to, že Magistrát města Brna s primátorem Onderkou v čele už pátým rokem nehorázně požadují po bezbranné ženě 300 tis. korun za parkování vraku auta. A i když už před půl rokem Nejvyšší soud rozhodl, že si Magistrát počíná nezákonně, pan primátor se dosud neprobudil a vše nestopnul. Více zde:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/341871/Zemanovi-dnes-v-Brne-poradi-primator-Onderka-jak-na-Putnu.html

3 2
možnosti
JS

Sice se pramálo vyznám v legislativě ale dovolím si namítnout to že když akademici prahnou po absolutní autonomii tak nevidím důvod proč by měl president jmenovat profesory vždyť titul jim uděluje vědecká rada ptříslušné školy tak proč president s tím musí souhlasit což však neznamená , že president musel uhnout a podrobit se tlaku. Na výhrady má právo a jen vzpomeňte na Klause ten odmítl jmenovat soudce a taky mu to nikdo nevyčetl a hlavně si nedovolil nikdo na něj pořvávat tak jako študáci v Brně kteří ještě nic nedokázali ale hlavně že řvou což je národní zvyk jehož počátky se datují již od komančů.

5 2
možnosti
JH

J28a38n 34H81o95r33a

23. 5. 2013 9:39

Pan Sokol nazval Putnovu reakci na Bátorovy provokace jakýmsi zdvořilostním prohřeškem, né prohřeškem proti morálce. Dále upozornil, že i akademičtí pracovníci jsou taky jen lidé a mají na svůj "lidský" názor nárok.

3 1
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik