Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

jan jakubech

29. 12. 2011 15:48
u nás cár papíru

LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD

jako součásti ústavního pořádku České republiky.

Článek 12

(1) Obydlí je nedotknutelné. Není dovoleno do něj vstoupit bez souhlasu toho, kdo v něm bydlí.

(2) Domovní prohlídka je přípustná jen pro účely trestního řízení, a to na písemný odůvodněný příkaz soudce. Způsob provedení domovní prohlídky stanoví zákon.

(3) Jiné zásahy do nedotknutelnosti obydlí mohou být zákonem dovoleny, jen je-li to v demokratické společnosti nezbytné pro ochranu života nebo zdraví osob, pro ochranu práv a svobod druhých anebo pro odvrácení závažného ohrožení veřejné bezpečnosti a pořádku. Pokud je obydlí užíváno také pro podnikání nebo provozování jiné hospodářské činnosti, mohou být takové zásahy zákonem dovoleny, též je-li to nezbytné pro plnění úkolů veřejné správy.

0 0
možnosti

Ravenek

29. 12. 2011 20:05
Re: u nás cár papíru

"Jiné zásahy do nedotknutelnosti obydlí mohou být zákonem dovoleny, jen je-li to v demokratické společnosti nezbytné pro ochranu života nebo zdraví osob, pro ochranu práv a svobod druhých"

0 0
možnosti
DZ

Clovek obycejny

29. 12. 2011 15:34
je to čunárna

ale jak s tim sakra souvisí Havel? Jinak jste v pořádku?

0 0
možnosti
ZR

729

29. 12. 2011 11:36
To co předvádí tato tzv. pravicová vláda

nemá v civilizovaném světě obdobu. Slova dluh, dlužník, exekutor patří  dnes mezi nejfrekventovanější. Je signifikantní (to abych použil oblíbené slovo pana VH), že po bezuzdném rozkrádání státního majetku na počátku devadesátých let, které by nemohlo bez politického krytí panem VH proběhnout, nastává doba přísnosti na chudý lid. Vymáhání desetikorunových částek, dluhů  dávno promlčených , se stává výnosným byznysem a soudy jsou zavaleny elektrnickými podáními na dlužníky, kteří často nemají ani páru a tom, že by něco dlužili. Co na to maminčin puclík ministr Pospíšil? Nic, ani nedutá.Scvhvaluje to. Státem řízený fishing, probíhající za účasti české justice může postihnout opravdu každého a exekuční zvůle se stává normálním jevem ve společnosti pravdy a lásky. To nebylo ani za Hitlera!

4 0
možnosti
II

izak__

3. 1. 2012 8:17
Re: To co předvádí tato tzv. pravicová vláda

V tehle zemi byl v novodobych dejinach poradek jen 2x a to za Rakouska Uherska, to byla i svoboda a za Hitlera, to ovsem byla diktatura, na druhou stranu se4 CR vyhla vlace a 3 Rise neopravnene zabila  neco mezi 200-300 ceskymy obcany, zidy nepocitam, tam statistiky nemam a ani neexistuji (a mimochodem je udavali vyhradne cesi, nebot ne kazdy verejne hlasil pred urady svoji viru, tedy nemali jak na to prijit)

0 0
možnosti
JO

já občan

29. 12. 2011 10:09
Je nepochybné,

že dluhy se platit musí. Ovšem praktiky některých advokátů a hlavně exekutorů, kteří se již zcela vymkli jakékoli kontrole, připomínají již spíše praktiky cizojazyčných vymahačů, raketýrů. Nejsmutnější na tom je, že se vše děje s požehnáním soudní i zákonodárné moci a tisíce lidí jsou doslova olupovány za bílého dne. Bohužel ti skutečně velcí dlužníci, dlužící řádově stamiliony, mohou být v klidu, neboť na ně si oni hrdinní exekutoři netroufnou, stejně jako policie a soudy.

2 0
možnosti
D

DixiD

29. 12. 2011 8:53
Psát poslancům !!!

Většina z nás byla u voleb a všichni máme své poslance. A , světedivse, naši poslanci se již naučili pracovat s emailem ! ...tedy někteří...

A když si tu všichni sdělujeme názory na exekuční mafii s ministrem v čele, doporučuji odelst tyto názory i poslancům.

Mohlo by to pomoci a čekám již brzy nějakou veřejnou petici za pozastavení exekučního zákona( třeba by se to dalo zvládnout i retroaktivně, což zavedl pan Kalousek u stav.spoření , takže proč ne?...).

Protože to, kam se zvrhl, je už cílené ožebračování obyvatelstva s podporou státu.

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

29. 12. 2011 12:34
Re: Psát poslancům !!!

Tato vlada na  ZADNE petice  NEREAGUJE !

0 0
možnosti
J

javva

28. 12. 2011 23:44
Defenestrace

Ano,musím jen s autorem tohoto článku souhlasit.Ale jako občan a opravdu nespokojený občan,který stratil víru a iluze o sametové inscenaci je mi opravdu do breku.CO DĚLAT je vůbec nějaké řešení??Vše se nějak bortí,stav ekonomiky státu a ekonomiky slavné EU jde někam do kytek.Zdravotnictví je černá díra a všichni prof a ing z ekonomie jen nalevají umělé peníze.A mažou med kolem huby.A zbytek hladových supů krouží o kolo obyčejných lidí,kteří už nemají sílu se vzepřít.

Možná je to hrozné,ale válka by lidi stmelila,a dala by další smysl naší existence,pokud bychom nevymřeli.!!!!!!

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

29. 12. 2011 1:01
Re: Defenestrace

Jiz to sleduji nejakou dobu, jaksi se nam ten "vladni aparat" meni vic a vic v jednu velkou mafii ! A  na evropske urovni to neni o nic lepsi, spise horsi. Rv

0 0
možnosti
JH

hurkajan

28. 12. 2011 22:23
o to tu jde

denodenně řešíme tuhle lůzu v mnohých našich kauzách soudy si nedovolí vám dát za pravdu neboť právní precedensy vedeny i zpětně jsou již v takovém množstevním rozsahu že by se stát nedoplatil nejhorší je praxe exekutorských hovad zaútočit na oběť cíleně a vědomně v nepřítomnosti aby nebylo možné okamžité obrany vyrabování bytu je jen perlička praktik soud potom trvá desetiletí a za vylučovací žalobu a soudní poplatky stát vyinkasuje neuvěřitelné částky

0 0
možnosti
IV

Hell2

28. 12. 2011 18:36
Co dělají naši zákonodárci?

Kolik z nich je podplaceno vlivnou exekutorskou komorou nebo advokáty, kteří na těchto krádežích nejvíce vydělávají? Proč už dávno nebylo stanoveno, že požadovaná částka nesmí překročit např. 20% skutečné dlužné částky? A tento případ je do nebe volající! Jak je možné, že policie asistuje při vybílení bytu nevinné oběti? Opravdu nechápu....

2 0
možnosti
II

izak__

3. 1. 2012 8:46
Re: Co dělají naši zákonodárci?

Protoze se neboji, ze je nekdo zastreli, Hitler zavedl registraci zbrani a odzbrojeni obyvatelstva a fasisti to praktikuji dodnes, tedy neozbrojeny ovcan, ja vam garantuji, ze kdyby se v kazdem pribytku houpala puska na stene, tak si to nikdo nedovoli a budou vsichni vse resit pred soudy a nedovoli si ani sahnout na cizi majetek. Zajimalo by me, ktery soud rozhodl, ze muzou na majetek nekoho, kdo nic nedluzi.

0 0
možnosti

lost

28. 12. 2011 17:19
CO S TÍM MÁ HAVEL?

tento úřad byl zřízen na vymáhání pohledávek od ilegálních zbohatlíků, a jako obvykle se vše obrátilo proti obyčejným lidem . Dokud se nezačne alespoň zavírat, neřku-li věšet za lichvu, bude se to zhoršovat, až vše skončí lidovou bouří a nástupem nějakého fašizmu .

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

27. 12. 2011 21:45
Vitejte v nove době temna a inkvizitorů Ceske republiky.

A bude hůř, mnohem hůř !

0 0
možnosti
II

izak__

3. 1. 2012 8:48
Re: Vitejte v nove době temna a inkvizitorů Ceske republiky.

ano bude hur a kdyz bude uz konecne tak spatne, aby se lide vydali s vydlema do ulic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik