Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdybychom je přestali diskvalifikovat, jsou to stejní účastníci trhu s prací jako kdokoliv jiný. Není lepší dvacátník, ani šedesátník. Rozhodují schopnosti. Jen EUmerika potřebuje obecný klíč k sociálním deformitám.

4 0
možnosti

Z55d58e27n77a 27K59o11č24í

16. 6. 2014 8:38

Trh je trh, ale státní zaměstnanci by neměli být odkladištěm penzistů !!

0 0
možnosti

Jsem zaměstnán v soukromém sektoru, takže si naštěstí ty Vaše rady můžu strčit třeba ... za klobouk ;-D

3 0
možnosti

Docela mě ten váš paušální pohled děsí.

Případy jsou různé. O takových případech, o jakých píšete vy, taky vím. Ale taky vím o případech v podstatě opačných. Trh práce je opravdu TRH - nabídka, poptávka. A i v oblasti s velkou nezaměstnaností vím o několika případech, kdy mladí na tomto trhu nemají a hlavně nechtějí nic nabídnout. Nebo spíš mají naprosto nerealistickou představu o tom, co dokážou nabídnout, co by měli na dané pozici odvést za výkon a jakou by tak asi za to měli dostat mzdu. (Přesně v duchu toho, o čem píše Jiří Kindl.)

7 0
možnosti

Už jsem se vás jednou pral. Dotaz zůstal bez odpovědi:

  Proč by měl být stát "určitým regulátorem trhu práce"?  Jinými slovy: přoc by ho měl dále, a intenzivně deformovat??

  Mimochodem: Jak jste přišel na to, že pracující důchodci deformují trh práce. Když se na trhu bez jakýchkoliv intervencí uplatní?   A z čeho usuzujete, že jedině správný, nedeformovaný je trh práce bez důchodců?

 PS: Teď mne napadá: nečetl jsem tento, nebo téměř shodný článek na tomto serveru už dříve?  Tapetujete?

3 0
možnosti

Z84d14e76n28a 38K16o17č38í

15. 6. 2014 19:21

Mám také dojem, že takový článek už tu byl. 

Proti zaměstnávání důchodců v privátních firmách nic nemám, ale stát by neměl zaměstnávat penzisty ve svých úřadech. Když vidím na některých ministerstvech 

tu  penzistickou sqadru, která je tam pouze proto, že zná všechny náměstky za posledních 20 let, kteří vždycky dokázali pro ně nějaké to tabulkové místo najít....;-(

4 0
možnosti
Foto

Jedna věc jsou lidi na Úřadu práce, kteří z větší části nemají žádnou kvalifikaci. Pokud nějaký důchodce pracuje a zároveň popírá důchod, tak je to na postu, kde je třeba odborných znalostí. Mám známou a  je v důchodu, popírá důchod a současně pracuje. Soukromá firma, kde pracuje, marně hledá někoho, kdo by mohl její práci převzít. Dříve než měla nastoupit do důchodu, snažila se několik zájemců zapracovat. Marně. Dílem nepochopili, co je po nic požadováno a dílem žádali větší plat.  Takže je stále přemlouvána, aby pracovala dál a nešla do důchodu.

5 0
možnosti

Tady nejde prioritně o lidi z Úřadu práce. Ale o posuny "výše" lidí z jiných organizací. Každý případ je jistě jiný, příčin, proč se "nedařilo" může být víc a každá strana to bude vykládat jinak.

1 0
možnosti

Silný tlak na odchod úředníků do penze byl již za socialismu - a to dokonce v 60 letech. Aby mě hned nechytali za slovo - tak "vyjímky" byly. Ty jsou v každém režimu, třeba na základě známosti či ruka ruku myje. Asi tady není řeč o dělnících, ale o dobře placených "manažerech". Nic není na světě úplně spravedlivé, ale v tomto jsem spíše pro. Ale muselo by to být nějak propojeno s čerpáním důchodu, aby "sloužení" až do aleluja nebylo zas tak výhodné. Pro zasmání - v mládí jsem znal ředitele závodu, který bojoval ve Slovenském národním povstání a měl dobré známé až úplně nahoře. Byl neodvolatelný, dokonce prý měl v kanclu rakev. Chlubil se, že ve funkci bude až do ...

3 0
možnosti

Ještě tenkrát před sametem brala dělnice v textilce dva tisíce a ředitel (4000 zaměstnanců) základ 6 tisíc a tak 30% premií - když plnil. Dnes u těch vyšších manažerů jde o úplně jiný poměr a jinou úroveň platů než dříve.

1 0
možnosti

Vzhledem k tomu, ze jste to vztahl na statni zamestnance, nemam s timto nazorem problem.

3 0
možnosti

Protože státní zaměstnanci jsou úplně na ..., že?  Ubohost. (Jen pro úplnost: nikdy jsem státním zaměstnancem nebyl - tedy nebudeme-li považovat všechny zaměstnance před rokem 1990 za státní)

0 0
možnosti

No zeptám se jinak,kdo za tento stav může???Pokud je něco v nepořádku,tak je to výše platu(důchodu)za odvedenou práci v minulosti.Pokud bude důchodce dostávat doslova žebračenku,tak se nikdy nic nezmění na tom, že důchodce bude žebrákem společnosti,která se mu za službu vykonanou nedokáže odměnit.Tak že kdo tady deformuje trh práce soudruzi???No naše všechny vlády od začátku 90let až do dnes.Nejlepší je rozkrást vše a pak křičet člověče postarej se sám o sebe,ale z čeho,když platy jsou jen žebračenkou toho co má kdejaký nýmand na západ od nás jako minimální mzdu.O pořádné mzdě za vykonanou práci si člověk musí jen nechat snít.A už vůbec v dnešních otrokářských montovnách všeho druhu.Tím to prosím pane blogera,aby si sundal růžovo modré brýle a podíval se pravdě s příma do očí.Ona ta pravda je horší než si kdo myslí.

1 0
možnosti

Kdo za to může? To je celkem jednoduché.

Dřív za všechno mohli komunisti, dneska za všechno můžou kuřáci. :-P

2 0
možnosti
Foto

A takovéhle blogy jsou už dopředu deformovány "myšlením" jejich autora :)

0 0
možnosti

Souběh důchodu a platu považuji za nemorální. Mělo by jednoznačně platit buďto důchod nebo plat a to ve všech profesích.

3 6
možnosti

No dobře, ale kdo půjde dělat na vrátnice, do kotelen a podobně, za padesát korun na hodinu, když ne důchodci?

4 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik