Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lidé, kteří vykonávají špatně placenou práci, obvykle manuální, odcházejí houfně do důchodu předčasně. Nemusí se namáhat a finančně jsou na tom s důchodem skoro stejně jako předtím v práci. 

Lidé s vysokými příjmy jako právníci, lékaři či vyšší úředníci se zas naopak snaží na svých místech udržet co nejdéle. Tihle lidé mají svůj slušný životní standard a odchod do důchodu pro ně znamená výrazný finanční propad. A tak chodí dále do práce a pobírají i starobní důchod.

Obě dvě skupiny se chovají racionálně. Já osobně bych byl pro to, aby u státních zaměstnanců byla možnost pracovat omezena věkem 65 let.

0 0
možnosti
OP

Jde taky o to, že manuálně pracující lidé,např. v nepřetržitých provozech,mají tak zhuntované tělo,že už fyzicky nezvládají a předčasný důchod je pro ně vysvobození. Taky si většinou důchodu moc dlouho neužijí. Asi v roce 1998 jsme měli jednání na jednom ministerstvu a byla jsem v šoku, kolik pánů v oblecích v kancelářích a po chodbách  bylo ve věku mého otce, tedy kolem sedmdesátky.

Možná by nynější senioři mohli pochopit, že si na důchod nikam nespořili,ale platili důchody předchozí generaci. Když jim strhli 400 Kčs, těžko vy třeba 20 let mohli pobírat 10 tisíc, že jo. Moje tchýně už by byla asi 1 200 000 v mínusu. Stejně tak my platíme důchody našim rodičům=průběžný důchodový systém. Co si kdo naspoří do slamníku,je jeho plus.

1 0
možnosti
MS

V případě státních zaměstnanců, sedících "přesčas" na opulentně placených místech a souběžně pobírajících nadprůměrné důchody, souhlasím s autorem. Tolik kritizovaný Kalousek udělal aspoň to, že této skupině sebral slevu na dani, což se letos a příští rok určitě projeví na lepším výběru daní. S výhradou, že mohl ponechat alespoň nějakou slevu (5-10 tis.) těm důchodcům, kteří si něco málo přivydělávají k mizernému důchodu, s tímto jeho krokem souhlasím.

1 0
možnosti
Foto

o mizerném důchodu mohou mluvit jen ti, kteří mají nadprůměrný. Ti s nízkým si musí mlaskat, jak ho mají vysoký. Snad je zbytečné rozvádět proč. Ti s vysokým důchodem jsou ve srovnání s tím, kolik platili ožebračeni, aby vylepšili důchod těm druhým.

2 2
možnosti
Foto

Když tady čtu názory diskutujících, tak bych doporučoval, aby každý měl možnost nahlédnout do aktuelního stavu svého zdravotního a sociálního pojištění. Právě ti, kteří nejvíc křičí, kolik státu dali, by se asi divili, že jsou v červených číslech. Je smutné, že ten, který nevyčerpá co státu dal a živí ty, kteří dali minimum anebo nic, nemá žádné zvýhodnění.

2 0
možnosti
VH

Lidé v produktivním věku stojí frontu....   Je mně přes sedmdesát a jsem přesvědčen, že jsem stále v produktivním věku. Pracuji (i když nikoliv ve státní správě).  Co byste mne laskavě doporučoval? Sedět celý den v parku a sypat ptáčkům? Ležet v posteli a hekat.  Vždy přemýšlím, jestli autoři obdobných nápadů jsou takoví hlupáci (neschopní si představit sebe za pár desítek let), nebo tací darebáci (věda, že za těch pár desítek let budou psát  a hlásat něco úplně jiného).

6 0
možnosti
JD

ale klidně pracujte třeba až do smrti....ale když můžete pracovat, tak nemáte pobírat důchod

0 4
možnosti
Foto

Státu nepomůže nic. To jen občané by si měli pomoct od státu. Nebo aspoň jeho vliv co nejvíc osekat.

3 0
možnosti
MT

A PROC tedy stat zvysuje duchodovy vek ? Proc nemohou jit lide (s plnym duchodem) do duchodu naopak drive, treba v sedesati ? Proc se nezavede 4-denni pracovni tyden (stoupla by zamestnanost), samozdrejme o ten den s nizsim platem, ktery by nasledovalo snizeni kupni sily a potazmo snizeni cen ?

1 0
možnosti

Dejme tomu,že zítra všichni pracující důchodci se nedostaví do práce. Ty instituce, v nichž pracují, tím budou těžce postíženy ve svém fungování a začnou podávat poloviční výkon. Třeba školy.  A zubaří. A opět zkolabují registry.  Omezení služeb se nutně projeví i na výkonu soukromé sféry, která začne pozitří propouštět. Než se zaučí novopečení zaměstnanci a výkon státní správy stoupne opět na obvyklou úroveň, tak

Navíc omezení příjmů těch už nepracujích důchodců znamená, že se na trhu omezí po poptávka po zboží a službách., což povede už uplnému výpadku soukromé sféry. Do týdne zde máme čtyřimiliony nezaměstnaných, o živnostnících nemluvě. Stát začne kolabovat hned v dalším týdnu, protože nebude mít na výplaty. A nakonec zkrachuje ČEZ. Přestane se svítit. Vítejte do měsíce v době kamenné.

Pozn. To, že to propouštění důchodců rozložíme do delšího časového období, tak si moc nepomůžeme, pouze ty následky příjdou za delší časové období a budou snad kapánek mírnější.  Multiplikátor bude fungovat tak jako tak.

0 0
možnosti
JJ

J73a77n 61J22o34š30t

28. 1. 2014 8:35

Proč pořád nikoho nenapadlo, že nejvíce se na úřednících ušetří zrušením 14-ti komunistických krajů a návratem k historickému zemskému zřízení ... tak jak to tu bylo za RU i 1. Republiky ?

P.S. V době počítačů, telefonů a internetu máme 3 x tolik úředníků jako za RU !!!

3 1
možnosti
OU
PK

Já souhlasím ale opravdu jen u státních zaměstnaců.

1 1
možnosti
Foto

Ať pracuje každý bez rozdílu věku, kdo chce a může. Důchodci se zkušenostmi nemohou za to, že tento stát společně s neodpovědnistí řady mladých, studujících to, co jim líbí, a ne to, co je uživí, produkuje svým svým školstvím neuplatnitelné lidi. A že na mladých ušetříme díky nižším tabulkovým odměnám? Chyba je v tabulkách, když umožňují platit lidi za cokoli jiného, než za výkon.

9 0
možnosti
JD

ano, ať klidně pracuje, ale ať současně nepobírá důchod

3 5
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik