Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

carolusI

1. 3. 2011 4:42
Skutečné dlužníky

bych moc nešetřil. Ale pokud exekutor vyrabuje byt nevinnému, doporučuji podat žalobu na stát a požadovat náhradu veškerých škod. A hnát to až k mezinárodnímu soudu. Postupy exekutorů porušují ústavní právo na ochranu majetku občanů. A zákon který odporuje ústavě je nutné zrušit. Divím se, že ústavní soud se o to nezajímá.

0 0
možnosti
G

garibaldio

28. 2. 2011 17:38
Tendenční přístup

Vaše akce je strašně tendenční. Nadržujete neplatičům a dlužníkům. Vašemu postoji chybí objektivita. Zamyslete se, jestli není potřeba nastavit pravidla tak, aby byla vyrovnaná pro obě strany. Ne každý je dužník, ne každý je neplatič. Jsou mezi námi i věřitelé. Ti chtějí své dluhy zpět. Nevidím důvod, aby dlužník platil 10 let a pak mu bylo odpuštěno.

Sám hájíte křivdy páchané na dlužnících, ale na druhou stranu křivdu navrhujete tím, že dlužníky budete zvýhodňovat. Kdo doplatí ten zbytek po deseti letech? Stát? Daňoví poplatníci? Nebo věřitelé? To myslíte vážně?

Sám se pohybuji v prostředí exekucí řadu let. Nejsem exekutor. S mnohými Vašimi názory se umím ztotožnit, ale pro nevyváženost Vašeho návrhu ode mne nečekejte.

Je mi líto.;-(

0 0
možnosti
K

kevinbb

28. 2. 2011 17:31
Bohuzel

jeste to nedoslo tak daleko aby obcanum dosla trupelivost i kdyz si myslim, ze je to spise ignorance, ovsem do te doby nez exetkutor sahne na ne.

Jinak souhlas s vasim navrhem.

R^

0 0
možnosti
JC

Jarcho

28. 2. 2011 14:41
Nedošla.

Občanům trpělivost nedošla.

Kdyby došla, vypadalo by to jinak.

Což ovšem nic nemění na tom, že až příliš velká část populace se stala trvalými dlužníky, vydělávajícími na úroky a úroky z úroků a platící soudce a advokáty  a exekutory z toho nic, co jim ještě zůstává.

Každý velký sociální problém se nutně a neodvratně stane problémem politickým a potřebuje politické řešení.

0 0
možnosti
H

HURFIK

28. 2. 2011 13:29
Nesouhlasím

Pane kolego,

máte to v hlavě trochu pomotané. Proč by měla být stanovena nějaká horní hranice na 10 let. Když někdo zpronevěří velkou částku, třeba 50 mega, tak je někde schová, po odsezení 3 let se vrátí, deset let bude splácet 1000,- Kč měsíčně a po 10 letech si bude užívat neomezeně své nakradené peníze. Četl jsem Vaše předchozí články, myslel jsem, že z toho vyleze něco užitečného, ale to jsem se přepočítal. Tentokrát máte u mě Rv

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

28. 2. 2011 10:16
autore ...

proc by mela exekuce trvat pouze nejakou omezenou dobu ? pokud si nejaky nesvepravny polodement naflaka takove dluhy, ze za deset let splati sotva ctvrtinu, nu tak holt bude splacet dalsich deset ... nebo dvacet ... nebo treba i padesat, proste dokud nezpalati do koruny vsechno,. nevidim duvod komukoliv cokoliv odpoustet jenom proto, ze to ma chudak tezky ... ja to mam taky tezky, a prave proto nikomu neodpustim ani korunu.

0 0
možnosti
C

cibich

28. 2. 2011 11:35
Re: autore ...

Omezení exekucí je zcela namístě! Odpovědnost také nese věřitel a to podstatnou! Jedině blázen půjčuje,aniž by si ověřil schopnost dlužníkova splácení! Pokud věřitel půjčuje bezhlavě,je chamtivec,který doufá,že se napakuje!

0 0
možnosti
T

torstyn

28. 2. 2011 10:13
Jednodušší je včas a v plné výši platit své dluhy

 a brát si úvěry na které stačíte vydělávat pak nebudete mít problémy s exekucí.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

28. 2. 2011 10:16
Re: Jednodušší je včas a v plné výši platit své dluhy

o příspěvek níže máte popsány "problémy s exekucí", přestože žádné nesplácené úvěry dotyčného se nekonaly. Tudíž Váš příspěvek bude asi (částečně) nesmysl, že?:-/

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

28. 2. 2011 10:09
Taková změna zákona by napomohla k přivýdělkům

mnoha lidí, kteří mají v domě volný byt, ale kvůli strachu z exekutorů ho nemohou pronajímat. Kolik jenom já měla v podnájmu lidí a kolik to bylo příběhů, Ovšem po zážitku s loupeživým exekutorem to už vůbec nepřipadá v úvahu.

0 0
možnosti
AD

darny

28. 2. 2011 9:50
V první řadě je nutné,

aby byl vytvořen nějaký centrální registr exekucí a následně, aby exekuce byly prováděny jedním ex.úřadem, kde by se nenavyšovala cena za tzv. "Vyhledání" povinného a další náklady.

Jinak s ostatním souhlasím. Nevidím důvod, proč by měl exekutor vlézt do bytu, či domu, který povinnému nepatří a notabene tam zabavit nějaký majetek, který také není povinného, jen jej užívá. Pokud se změní legislativa, nebude z povinných štvaná zvěř.

Také vím, že s exekutory je nemožné se dohodnout. Zkoušel jsem známému pomoci. bohužel, shořelo to na exekutorském úřadu.

0 0
možnosti
A

AAA2

28. 2. 2011 9:41
Koukam ze obhajci dluzniku

se dneska rozhodli spachat nejakou hromadnou akci?

0 0
možnosti