Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FH

Bouše

1. 11. 2011 8:39
V případě dětí, narozených v manželství,

by měla být povinnost platit výživné jednoznačná. U nemanželských dětí by se měla matka vždy prokázat notářsky  ověřeným souhlasem otce s placením alimentů. Jinak řečeno, dokud ženě sexuální partner nedodá tuto "bumažku", neměla by mu dát. ;-D

0 0
možnosti
L

lomihnát.

1. 11. 2011 8:15
Ano, postačilo by to jako přestupek.

S veřejným trestem 50 ran holí za nesplacených 1000,- Kč.

To by bylo motivující.

Bohužel, humanrightisti raději nechat chcípat děti, než naříkat fotry.

3 0
možnosti
ZK

SID09

1. 11. 2011 8:36
Re: Ano, postačilo by to jako přestupek.

R^!!;-D

0 0
možnosti
LJ

Apolena Kolenatá

1. 11. 2011 7:46
Praxe

v trestání těch, kdo neplatí výživné, je ovšem jiná. Dlužník je obviněn a odeslán k Probační a mediační službě, kde s ním probační úředníci pracují. Zjistí jeho aktuální i minulou životní situace, komunikují s ním, zkouší nalézt přijatelné řešení. Poté vypracují zprávu pro příslušný soud, kde je zhodnoceno, jak a zda vůbec je v silách obviněného výživné hradit a v jaké výši. Probační pracovíci oslovují také poškozené, v tomto případě maminy, které většinou žijí na pokraji chudoby nebo již v chudobě. Většinou přistoupí na splátkový kalendář, co jiného jim zbývá. Poté soud obviněného uloží většinou trest obecně prospěšných prací jako formu výchovnou, klepnutí přes prsty, napomenutí.

Stane se, že obviněný s PMS nespolupracuje, v takovém případě nezbývá soudu než uložit podmínku, pokud byl obviněný již trestán, tak trest nepodmíněný.

0 0
možnosti
LJ

Apolena Kolenatá

1. 11. 2011 7:46
Re: Praxe

Také musím dodat, že hodně obviněných skutečně žije na hranici životního minima a živí další děti, současně však např. kouří a hradí si dva mobilní telefony. Nehradí však ani např. směšných 150 Kč. Další pracuje načerno, ale podle oficiálních příjmů hradit nemůže.

Stalo se, že se"tatínek" rozčiloval, že jeho nadějný synek přestal chodit na fotbal, zcela vyřízená maminka pak na konzultaci uvádí, že její mzda je 11tis. Kč, živí dva syny v pubertálním věku a nájem platí 4,5tis. Fotbal si nemůže pro syna dovolit. "Tatínek" za výživné nezaplatil ani korunu, ačkoli je oficiálně bez příjmů, ale ke konzultaci se dostavil ve značkovém oblečení, vymydlený, vyholený, navoněný a pohazoval si klíčky od auta.....:-)

Trestný čin? Okrádat svoje děti? Prosím vás.... Rv

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 11. 2011 7:36
copak státní zakázky dělá stát?

Nedělá - a i kdyby dělal, vzhledem k tomuto účelu by asi bylo vhodné aby těm tatíkům platil co nejvíc aby mohli platit alimenty (a ještě lépe splácet ty dlužené). Jenže, státní zakázky stejně dělají firmy které vyhrají výběrové řízení. A ty  ho vyhrají nějakou nabídnutou cenou za kterou tu zakázku provedou. Stát potom nemůže nijak licitovat  na tom že by dodal vlastní dělníky (z trestu) pracující levněji a "za to" mu snad podnikatel snížil již  položenou cenu z výběrového řízení. Pak by vlastně ta původní cena jako faktor výběru ve výběrovém řízení ztratila smysl. A jestli si pan ten podnikatel potom najme české dělníky, nebo si dohodne nějaké z trestu, nebo si najme partu Ukrajinců, to už je na něm a úspory v nákladech jdou do jeho kapsy.

1 0
možnosti

Maryša Šárecká

1. 11. 2011 7:34
no...

"Kdo neplní, byť i z nedbalosti, svou zákonnou povinnost vyživovat .."

Hergot, znáte ještě menší projev zájmu o dítě, než jednou za měsíc poslat peníze?

2 0
možnosti
FH

Bouše

1. 11. 2011 8:07
Re: no...

Jo, neposlat ani ty peníze. :-P

0 0
možnosti
ZK

SID09

1. 11. 2011 7:02
Většina žen tak postupuje.

Hodně ženských ví, že když toho jejich neplatiče zavřou do kriminálu, tak jeho děti od něj už neuvidí ani korunu, protože kromě toho, že bude dlužit na děti, bude dlužit i za státní hotel.!!

Když ale chlap peníze má, chlastá, kupuje si auta....... a na dítě dlouhodobě neplatí, tak je celkem správný jej umravnit ve státní zotavovně. ;-)!!

2 0
možnosti
PO

POToole

1. 11. 2011 6:25
Ve státě Kansas

se to například řeší tak, že existuje víkendové vězení od pátku večer do neděle večer, aby dotyčný mohl přes týden makat a splácet, a až má dluh splacený, vězení se mu ruší. To byste se divil, jak rychle tatínkové či maminky dluhy druhému rodiči zaplatí... :-)

3 0
možnosti
PJ

Hellmoon

1. 11. 2011 6:52
Re: Ve státě Kansas

i v čechách by to šlo, jen by výkendové vězení zatížilo plátce ještě víc.

0 0
možnosti
PK

H0PE1@seznam.cz

1. 11. 2011 5:46
Výživný

by se nemělo platit vůbec.Úplně normálně bych to přehodil na ženský. Ať jsou potrestaný za to, že podcenily výběr partnera.

1 0
možnosti
PO

POToole

1. 11. 2011 6:29
Re: Výživný

A co když je dítě v péči otce? :-) V každém případě je Váš názor dost pošahaný, chcete trestat toho rodiče, který se o dítě stará a vychovává ho... :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik