Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Vůbec nerozumím: "Největší investiční pobídkou by bylo očištění státních úřadů od důchodců". V čem by ta investiční pobídka spočívala??

PS: Všimněte si prosím, že jsem nevzal doslova vaši výzvu očištění   s t á t u    od důchodců.

0 0
možnosti
VH

Proč by měl stát být "určitým regulátorem trhu práce"???  Proč by jím měl být zejména lustrováním lidí tím, že jim vezme práci? Co budou ti lidé dalšího čtvrt století dělat?  Všiml jste si, že už se neumírá v třiašedesáti, případně pětašedesáti?.

0 0
možnosti
Foto

Není správné někoho diskriminovat jenom kvůli věku. A už vůbec by tu diskriminaci neměl provádět stát a státní firmy...Řešení problému nezaměstnanosti není v diskriminačním zákazu práce pro některé skupiny obyvatelstva.

2 0
možnosti
AG

A24l78e97x 56G21r97e33g42o34r

20. 5. 2014 14:00

To ano ale stát může prostě jen důchodce nezaměstnat a pokud důchodce chce pracovat, tak si může najít práci třeba v soukromé firmě.

Za komunistů byl jasně stanoven odchod do důchodu a jen zcela vyjimečně byl takovýto důchodce požádám aby ještě chvíli setrval na svém místě , protože není adekvátní náhrada.Jinak tito důchodci šli pracovat na jiné pracovní místa většinou na zkrácený pracovní úvazek jako hlídači, údržbáři a podobně.

Jinak odchod z pracovního místa do důchodu není diskriminace ale normální ukončení pracovního poměru!!!

0 0
možnosti
IK

Souhlasím s autorem. Stát nemůže nařizovat soukromým firmám, zda zaměstnávat důchodce. Ale ve státní správě by opravdu mělo platit, že důchodce tam může pracovat pouze pokud prokazatelně nemohou obsadit místo jiným uchazečem. Moje babička jako učitelka též dlouho přesluhovala a občas vypomáhala ještě ve věku 80 let. Ale měla tu slušnost a vždy se několikrát ujišťovala, zda nebere práci mladším. Bylo to v době nedostatku učitelů. Zvlášť ve státní správě platí, čím déle tam lidé pracují, tím více peněz pobírají.

2 2
možnosti
JK

J77a89n 88K68o56t77t53a35s

20. 5. 2014 12:08

Vaší babičky si vážím - Vás ne.Rv

2 2
možnosti
JK

J36a82n 81K41o32t53t11a27s

20. 5. 2014 12:00

Autore - pouhá zhovadilost přímo prýští z vašich úvah. Kdybyste uvažoval o variantě, že důchodce pracující ve státní správě a pobírající důchod je neskutečně okrádán Kalouskovým "zákonem" - bral bych to, protože je to pravda. Činí to třeba minus 2.400 měsíčně, přitom důchodce si platí pojištění a daně. Jak normální pracující občan. Kdybyste navrhoval, aby neměl nárok na původní platové zařazení, ale pouze plat s jistým omezením výše příjmu - také bych to přijal. Vůbec jste se však nezmínil o tom, že někteří z nich mají takové schopnosti, zkušenosti a znalosti, že jsou pak pro instituci nepostradatelní a výnosnější, než začínající mlaďoch s plným úvazkem a nároky.

Prý nechcete rozdmýchávat vášně - tak si alespoň nelžete do vlastní kapsy a pokuste se najít ve svých úvahách alespoň sklon k deformaci vyvěrající z nějaké nepřející formě nechuti k přestárlým občanům a závisti. Že jsou sice staří, ale i někteří mladí by jim mohli závidět.Rv

5 4
možnosti
AK

Možná by bylo vhodné si napřed objasnit příčiny nezaměstnanosti a až pak hledat řešení, ne?

Pokud deindustrializujete nějakou zemi, jedno jestli USA (kromě vojenských výrob a IT) nebo ČR, nastanou mimo jiné 2 skutečnosti:

- zbavíte řadu lidí zaměstnání (všichni se nemohou rekvalifikovat na obraceče hamburgerů nebo rozvažeče pizzy)

- odstartujete závod ke dnu ve mzdách i pro ty ostatní. To vidíme zejména v maloobchodě i vámi zmíněné poště - asi 100 tis. lidí má zaměstnání a přesto z příjmů z něj nedokáží uživit rodinu.

Jistě by i v ČR mohl být zachován textilní průmysl, kdyby lidé byli ochotni pracovat za misku rýže denně. Ale nejsou a tak je v Bangladéši a Indii.

Vyzýváte stát, aby reguloval trh práce, ale jak to má udělat, když má národní hranice, zatímco velké koncerny jsou nadnárodní? Individuální racionalita firmy - vyrábět tam, kde má nejnižší náklady - se tak přemění v kolektivní iracionalitu. Státní plat a důchod není byznys, tedy podnikání, ale způsob jak při raketovém růstu životních nákladů po roce 89 přežít. Kolik z propuštěných důchodců by okamžitě začalo pobírat doplatky na bydlení a dávky v hmotné nouzi si netroufám odhadnout, ale možná by to korelovalo se snížením vyplácených podpor v nezaměstnanosti...

3 1
možnosti
KN

K79a48r23e50l 32N34o20v51á78k

20. 5. 2014 11:27

Že by závist?

1 2
možnosti
VA

Nevím proč zrovna závist!! mi naopak přijde tento názor navýsost rozumný a potřebný. Jednak by opravdu bylo více míst pro mladé, kteří když skončí na pracáku nemají šanci pochytit správné pracovní návyky a navíc nemají de získat praxi, kterou bohužel většina potencionálních zaměstnavatelů vyžaduje. Další věc je souběh platu a starobního důchodu. Pokud důchodce pracuje, nevidím jediný důvod proč by měl pobírat i důchod. Aby nedošlo k nedorozumění, nejde mi o důchodce co si přivydělávají pár korun. Ale přijde mi poněkud nefér k našemu už tak neutěšenému státnímu rozpočtu aby například vrchní sestra brala plat cca 35000 a k tomu ještě důchod. Tohle jsem si nevymyslela ale znám to ze svého okolí.!!

3 1
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik