Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

17. 10. 2011 12:54
ještě jednodušší řešení

Žádné poukázky na obchody (ty se dají vždycky někde střelit), ale skutečně přímo výdej potřebných produktů, řízený státem. Na sociálce nahlásí kolik jich je v rodině (to musí hlasit stejně), a jak jsou věkově rozvrstveni. A podle toho se udělá rozpis, třeba 4 krabice Sunaru,2krabice plen, 10 konzerv nejlevnějšího masa, 5 kilo brambor, 4 krabice rejže, krabička čaje, jednou za čvtrt roku nové kalhoty a košili, dvoje boty.., 2 Jary, prášek na prádlo, mejdlo, zubní kartáčky, pastu....Seznam se  pošle elektronicky do potravinářského skladu který to dá do krabice a pošle na adresu sociálně potřebného...Na nic jiného, ani na chlast ani na cigarety, herny, televizi...ani kačku...:-)

1 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 10. 2011 10:36
Nejste první, ale.....

1. Vybrané prodejny.  Jaké. Kdo je vybere?  Jak v malých obcích? (problém ne zcela nepodobný důchodeckým bankovním kartám)

2. Dovedete si představit ten řev "ochránců lidských práv"? Ten křik o nedůstojném řešení? O právu nakládat se "svými" prostředky bez omezení?

3. Zatím se nepodařilo prosadit ani to, aby dávky na bydlení byly účelově použity jen pro potřeby bydlení (nájem, dodávky energií)

4. Jedna z (důležitých) možností je peníze na školou povinné děti použít na úhradu obědů. I to zde bylo. Opět řev oficiálních i neoficiálních ochránců "práv".

Jistě - dříve byly "žebračenky" (pravda - název nelichotivý) a fungovalo to. Jenže to zas nebyla "práva".

0 0
možnosti
PH

petrph

17. 10. 2011 13:06
Re: Nejste první, ale.....

1) Jaký - řev sociální dávky jsou sociální dávky,nic co by mělo sloužit k nějaké zábavě aby si mohli sami vybírat co si za to koupit.

2. Řvát se bude,jasně, ale tady už od loňských škrtů řvalo lidí, když jim stát bral peníze. Otázka jestli státu stojí zrovna sociálně potřební za to aby jim ustoupil.

 3. Dávky na bydlení mohou být účelově použity-tady záleží na přístupu místní sociálky.Mluvili o tom v souvislosti s problémy na severu Čech.když je to potřebné, pošle sociálka nájmy rovnou majiteli domu. (Jinak by asi problém na severu Čech nevznikl, Romové by si ty peníze nechali,a majitelé domů by byli nahraní místo toho aby na nich vydělávali)

4. Peníze na obědy, no problém, matka přinese ze školy fakturu, sociálka jí proplatí. :-)

0 0
možnosti
MK

Kousavka

17. 10. 2011 9:12
Zajímavá myšlenka

Zajímavá myšlenka. Kdo by ale v těch obecních výdejnách pracoval a za kolik? Nebo by to dělali dobrovolníci zadarmo?

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

17. 10. 2011 8:37
ale no tak...

tohle taky nemá smysl....vždycky se najde někdo, kdo tyto "lístky" skoupí za nižší cenu, nakoupí za ně ve státem určených obchodech a prodá ve večerce za dvojnásobnou cenu....a nic se nevyřeší, jenom naroste krminalita....takže ve výsledku jenom uděláte pakárnu těm poctivým, kteří jsou na dávkách jenom dočasně....ti, kteří na dávkách žijí celý život, si cestu k penězům vždycky najdou....

0 0
možnosti
MB

buxus

17. 10. 2011 9:12
Re: ale no tak...

Takže nic nedělat, se vším se smířit a nechat to jak to je ... Hmm, to mi nepřipadá rozumné.

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

17. 10. 2011 8:24
To je mi kravina

Zruší se stravenky a měly by se vydávat jídelní lístky:-/ No nestačilo by prozatím zprůhlednit dávky na co a kdy má kdo nárok? Koukal jsem na příspěvek na el.energii tak mě to hlava nebere. Když stát zaplatí výdaj a energii tak si stačí navýšit zálohy a na konci zúčtovacího období mu jsou vráceny státní peníze ,které nemusí vracet. Proč se jednoduše neřekne disp. společnostem tenhle člověk nebude platit od a do. Nevznikala by pak úrodná půda pro podvody a takhle je to i s nájemným. .atd.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 10. 2011 10:38
Re: To je mi kravina

Fakt nechápete rozdíl mezi stravenkami jako zdrojem příjmů z pracovní činnosti a omezením zneužití sociálních dávek?  Pak vás lituji (vy ovšem nikdy nepochopíte proč).

0 0
možnosti
MB

buxus

17. 10. 2011 8:15
Smysl spíš by měla

.. platební karta na kterou by dávky chodily a která by fungovala ve většině platebních míst (nejen obchody s potravinami, ale i školy, lékárny, atd. - nikoliv však bankomaty), přičemž by byl blokovány platby za určité zboží (alkohol, cigarety, atd.).

1 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik