Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Králíku, kamaráde, dneska si každý rozmýšlí vzít dovolenou delší než týden, víš kolik se toho může za takovou dobu v práci semlít? Znám lidi, co přišli po dvoutýdenní dovolené a měli sbalenou krabici a výpověď připravenou na personálce k podpiusu.:-P

Ale tuším, jak jsi to myslel, jen to damakat do nejmenšího detailu by bylo asi dost náročné.

I nápad s tím, že jako uvědomělí občané budeme podporovat české výrobce kupováním výhradně českých produktů je utupie. Zkus si číst etikety! Vyrobeno v EU = původ nejasný, to pozná každý, ale kdo z nás má takový přehled, že ví, kterou "českou firmu" ještě vlastní český majitel? Je to těžké!

:-)

0 0
možnosti
JC

Kdyby alespoň jeden jediný rok nevyvezli Češi své peníze na dovolenou našetřené do ciziny, ale utratili je doma, ekonomická situace země by se radikálně zlepšila.

Vratka DPH za ubytování při tuzemsky trávené dovolené by sice takový efekt nevytvořila, ale aspoň trochu by tomu udržení peněz doma přispět mohla.

0 0
možnosti
VH

Ano?  A byly by zde na vše ubytovací kapacity?  

  Jen tak mimochodem: pracujeme, abychom přemýšleli, jak nejlépe pomoci státu užitím našich peněz? Že vám se nikam nechce neznamená, že mnoho z nás i po čtvrtstoletí není nadšeno z možnosti podívat se jinam.

0 0
možnosti
VH

Vyčíslení?  V roce 2011 utratili rezidenti za  cestování v Čechách téměř 20 mld.   I kdyby vašim požadavkům odpovídala jen polovina výdajů (spíše to budou 2/3), přijde stát na DPH o 2 mld.    Máte dojem, že se vaším opatřením zvýší zaměstnanost (vyšším turistickým ruchem) alespoň o 10 000 osob (aby se vrátila alespoň polovina uvedených prostředků)?   O kolik osob - podle vás - se zvýší počet "dovolenkářů"?  A které další podnikání budete chtít osvobodit zítra?

0 0
možnosti
Foto

Devět nocí je zuviel, nevidím důvod. Pět nocí by bylo až až a vlastně nevidím důvod proč pět a ne třeba víkend, dvě noci. A také bych navrhl celkovou částku vratky za rok 5.000,-. I to by znamenalo utracených 23.800,- a za předpokladu, že lidé jezdí na dovolenou ve dvou by to bylo skoro padesát tisíc. Ne úplně málo na obyčejnou rodinu.

Také přiznání či lépe přihlášení se k vratce by bylo za jedem kalendářní rok nebo za čtvrtletí, měsíční hlášení bych nezaváděl.

A jako zdokonalení tohoto systému bych navrhl, že třetí a každé další pivo na osobu bude osvobozeno nejen od DPH, ale také od spotřební daně. Tady bych žádné limity nestanovoval. Pití piva prospívá zdraví a tak by chybějící daně mohla státu doplatit VZP.

0 0
možnosti
PH

P39e26t11r 45H18a75l95í10k

15. 3. 2013 10:17

Cestovní ruch by to určitě nepodpořilo. Ale máte pravdu, s těmi pracovními místy. Musela by se vytvořit nová agenda na finančním úřadu, koupit software, přijmout několik stovek úředníků a poradců. Rv

0 0
možnosti
MS

Současný trend je ovšem takový, že lidé z finančních důvodů přestávají jezdit na zahraniční dovolené, takže nějakých finančních pobídek není v dané chvíli asi potřeba. Ten váš nápad se státní komerční bankou, konkurující soukromým bankám, vypadá na první pohled zajímavě. Obávám se však, že na něco takového už je pozdě. "Neviditelná ruka" trhu udělala své, takže v současné době se objevilo několik soukromých bank (a určitě jich bude přibývat), které poskytují základní služby (=vedení účtu, platební karta, výběry z bankomatu) zcela  z d a r m a. U státní banky (jak je ostatně zvykem u všech státních organizací :-P) nelze očekávat nějaké úsporné režijní náklady, takže pokud bude konkurovat soukromým subjektům, tak zase jen za naše peníze.

0 0
možnosti
RK

"Tímto krokem by došlo k podpoře cestovního ruchu v ČR a vytvoření nových pracovních míst. Konečně by dalo říci, že platit daně se vyplácí.";-D   Kam na ty nápady chodíte. Ten kdo chce trávit dovolenou v ČR, ten jí v ČR i tráví. Jsme národem vodáků, houbařů, cyklistů a především chatařů a chalupářů. Nikdo z těchto lidí ale nebude trávit 9 nocí v nějakém hotelu, jen proto, aby mu vrátili DPH. Maximálně v kempu.   Jsme ale i národem lyžařů, takže v zimě by to mohlo mít úspěch. Jenže jarní prázdniny trvají "pouze" týden.

3 0
možnosti
Foto

Dovolená se v této době moc nenosí, navíc zahraniční příjde někdy levněji ne domáci, Když už domácí tak v sobotu přijezd a další sobotu odjezd a to 9 nocí neudělá.:-/

2 0
možnosti
Foto

No, na mně těžko někdo něco vydělá. Mojí restaurací je posezení na pařezu s kusem chleba z domova, kulturou je mi pozorování přírody a na noc se vracívám do svého pelechu. Ale jinak dobrý, je třeba podpořit naši zemi a naše lidi. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2313x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik