Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

elenloth

14. 10. 2011 10:57
Kéž by

Kromě toho, že tenhle článek je slint bez jakýchkoli podkladů, tak bych si příla,aby tomu, co je zde naznačeno, opravdu došlo. Až teprve po té, co se ti hejlové, kteří si na sebe uvázali přemrštěné hypotéky, dostanou do pořádných problémů a bude jich dost na to, aby se dostaly do problémů i banky, tak se třeba na realitním trhu něco pohne a ceny se budou trochu hýbat směrem dolů. Těch nemovitostí, na které nemají se prostě jednou budou muset zbavit a banky nebudou držet tolik bytů, protože i jejich správa něco stojí, tak se toho budou chtít zbavit taky. Zatím je to sem tam nějaká exekuce, to trh nevytrhne. A všichni stále žijí v představě, že jim někdo dá za jejich špeluňku tolik peněz, jako před pěti lety.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

14. 10. 2011 10:35
Prosím vás,

jak se prodávají volné byty? Řekl bych, že dnes především přes internet. Na internetu jsem nalezl několik stovek volných (a budoucích) bytů v Praze.  Jak jste zjistil že je jich celých 30 tisíc?  Tedy jen v Praze zhruba objem tříleté výstavby v celé ČR?

Máte paleček ocucaný?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

14. 10. 2011 10:31
Prosím vás,

jak vypadá standardní postup a v jakém smyslu byl "cinknutý". Moc rád bych se to dověděl.  Ano - banky snižovaly kritéria - ale která hodnota je standardní a která už ne?

Ten pán vám to jistě podrobně vysvětlil. Pokud to byly jen nezávazní řeči "u piva", když už došla temata keců o fotbale a ženách, pak nechápu, proč nás jimi oblažujete.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

14. 10. 2011 9:53
to

mi řekněte, jak se dají vysvětlit ty cedule posledních pár volných bytů k nastěhování a levnější už to nebude;-D

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

14. 10. 2011 10:07
Re: to

No, byl bych opatrnější - ceduli "nemůžeme to prodat" nebo "máme pár nezávazných objednávek, jinak nic" asi nikdo vyvěšovat nebude, že?

0 0
možnosti
IH

misaviki

14. 10. 2011 9:45
A co nějaká konkrétní fakta?

Takový klasický článek bububu, něco přikreslíme, něco zamlčíme, ale do seriózních fakt to má daleko. Např. by se slušelo říct, v čem největší výrobce automobilů omezuje výrobu a kolik % z výroby to bude. Taky by bylo fajn zmínit, že za letošek výrobu zvyšoval, takže při případném omezení se dostane na čísla z počátku roku. Např. by se slušelo říct, jaké konkrétní potíže mají splácející s hypotékami a kolik z nich končí exekucí a kolik z nich své potíže dokáže vyřešit (např. se jedná o potíže se splácením z důvodu nemoci, která pomine po několika měsících, z důvodu ztráty zaměstnání, kterou vyřeší nalezením nové práce apod) a kolik z nich jsou lidé, kteří přecenili své možnosti splácení (o jaké částky se úvěru se nejčastěji jedná - nízké nebo v řádech x miliónů).  Navíc si nedělám iluze, že je-li někdo nemocen nebo bez práce, má potíže platit i nájem. To, že jste šel na večeři s nějakým veledůležitým pánem z vás odborníka nedělá.

0 0
možnosti

studánka

14. 10. 2011 8:46
Celá řada nemovitostí není prodejná?

Zde je nutno se ptát, proč. Odpověď je jednoduchá. V našem státě nefunguje trh s nemovitostmi. Jsou uměle předražené. Nefunguje trh, stejně tak, jako nefunguje skoro nic ostatního. Funguje pouze jediné a to ekonomická a politická korupce, zlodějna a rozkrádání. Všecnno jako důsledek špatné ústavy a volebního zákona. O tom to je.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

14. 10. 2011 8:50
Re: Celá řada nemovitostí není prodejná?

A kdo je uměle předražuje? Že Vy podezíráte Kalouska? :-P

(Vztah mezi ústavou, volebním zákonem a cenou nemovitostí bude asi dost zajímavý, že?)

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

14. 10. 2011 8:22
Myslím, že v jednom se mýlíte

A sice v tom, že banky se v případě větších problémů s hypotékami neobrátí na stát. To přece udělaly ve všech zemích, kde problémy byly, a všichni ministři financí jim pomohli - samozřejmě novým zadlužením státu.

0 0
možnosti

studánka

14. 10. 2011 8:47
Re: Myslím, že v jednom se mýlíte

Čímž problém nevyřešili, pouze odsunuli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik