Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... hmmm, - hledat objektivní pravdu je v tomto případě nad síly kovaných historiků, však diskutérům, jak vidno, to problém nečiní. Když pominu blbé kecy v parlamentu, pak církevní hodnostáři žehnali zbraním a vojskům již ve středověku a to je bez debat ! Šíření křesťanství "ohněm a mečem" bylo zcela normální, tak jako později šíření islámu. Krvavé revoluce doprovázející změny společenských řádů včetně střetů ideologií nebyly žádnou výjímkou. ......... tak kde vlastně začít, když se z dochovaných historických pramenů dozvídáme, že existovali "hodní a zlí" faraoni, otrokáři, feudálové, kapitalisti, socialisti atd.atd. ?  (to vše v návaznosti na "hodnou a zlou" církev v konkrétní době )

0 0
možnosti
JH

J32a17n 78H36l63e44d28í61k

20. 6. 2014 16:19

někteří holiči i kominíci fandili Němcům, a jiní kominíci a kadeřníci fandili Stalinovi. V roce 1945 chválili Beneše, jiní Churchilla a ti moudří utekli po 1948 na západ a ti nejmoudřejší zapomněli češtinu. Lampasák Jakubčík pracuje podle pokynů a za prašule z Kremlu.

4 0
možnosti
Foto

Papež PiusXI. tvrdě odsoudil nacismus r. 1937 v německy psané encyklice „Mit brennenderSorge“ (S palčivou péčí), na které se výrazně podílel Eugenio Pacelli, pozdějšíPius XII.). Stalo se tak v době, kdy svět propadl prohitlerovské eufóriipo olympijských hrách v Berlíně. Hlas papežův byl tenkrát osamocený. Jehonástupce Pius XII. vystoupil veřejně proti nacismu během války 17 krát,nejostřeji ve vánočním poselství r. 1942, kde odsoudil zabíjení lidíz rasových důvodů. Podle ne úplných údajů 7 000 kněží prošlonacistickými koncentráky a ve všech okupovaných zemí začalo pronásledování knězía celkem 3  000 kněží bylo popraveno.Nacismus byl stejně proti křesťanství, stejně tak jako komunismus. V knizeMein Kampf nazval Hitler Ježíše Krista špinavým židem. Katolická církev vidělaod prvopočátku v nacismu stejného nepřítele jako v komunismu. Němečtíbiskupové zakázali katolíkům ve volbách r. 1931 volit nacistickou stranu avydali pastýřský list, v němž odsoudili učení Hitlera a Rosenberga jakonovopohanské a Církvi nepřátelské. V roce 1940 byly zrušeny všechny církevní školy apředtím byly zrušeny církevní spolky. V roce 1943 němečtí biskupové vydali společný pastýřský list, v němž odsuzují nacistickézabíjení lidí z důvodů jiné rasy, nemoci nebo nesouhlasu s režimem.Tak by se dalo pokračovat. No snad to některým stačí.

8 2
možnosti
MK

To je přesně jako jsou ty kydy o bl.arcibiskupovi Stepanicovi. ;-)

1 0
možnosti

A nebylo by se lépe zeptat pana poslance, o jaký historický materiál opírá svá tvrzení. Ono ve vztahu k jednotlivým hodnostářům katolické církve na Slovensku a Chorvatsku by se asi něco dalo najít. Není kouře bez ohýnku.

1 4
možnosti
JM

R^ Taky si ještě pamatuji na ty filmové záběry, kdy církevní hodnostáři žehnali zbraním Wehrmachtu. Ty už se asi nesmí ukazovat...

4 8
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik