Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neodvolatelnost komunistických soudců a jejich platy za nic, kteří odsouhlasili zástupci lidu v dol.komoře ČR před lety s argumentem o úplatnosti, strachu a politic. vlivu se stalo kontraproduktivní a proč? Vzali to z obou stran čecháci do svých rukou a dodnes předvádí mutace soudních výroků a řešení, které by zcela určitě nikde neplatily. Stačí poslouchat vysvětlení rádoby nejkvalitnějších soudců v této zemi k jedné kauze a máte jasno proč...většina z nich nic neumí, jen čekají roky až můžou opsat " nenápadně " podobný případ a mají klid. Soudy se tak protahují, platby letí směrem k advokátům a soudcům a ty trubko česká...nemáš-li moc...plať a plať...jsi ještě blbější, zákon je totiž s pravomocemi vždy na stranách soudců...a článek kolegy blogera jen dokládá jak jsou pánové v talárech i při vysokých platech, nenažraný po penězích po sametové revoluci. Jak včera řekl moderátor  Kraus na veřejné diskusi. " Češi mají to co si zaslouží."..a já dodávám, ať nereptají, neboť stále volí podvodníky a podvodníky!EU[>-]

0 0
možnosti

M79a12r30e25k 30H10r72u87b44y

30. 9. 2014 12:22

Holt taticek Klaus a jemu podobni stvorili nezavislou justici - nezavislou na cemkoli vcetne zakonu, neodvolatelnou, neodpovednou. A jeste mel tu drzost hovorit o pravnim state. Nefunkci spravedlnost je primarni pricina marasmu v tomhle state. Vetsi pravni jistota byla i za bolsevika :-/

1 2
možnosti

Netahejte do toho Klause. Klaus se jim naopak postavil a oni se s ním soudili. Copak si to nepamatujete?

2 1
možnosti

Soudružka Benešová, která kritizovala justiční mafii, tak jí ve skutečnosti podporovala /!!/ k tomu, co se děje dnes. Takovou pravomoc nemá justice nikde na světě, aby mohla se zbraněmi vtrhnout do poslanecké sněmovny. O neodvolatelnosti ani nemluvě.

0 1
možnosti

J19a25n 76R52á67ž

30. 9. 2014 9:42

Doživotní, neodvolatelné jmenování soudců vytvořilo stav, že soudci jsou nezávislí na všem. A mohou zcela bezostyšně ignorovat oprávněný zájem společnosti, aby každý měl záruku nestranného, objektivního a spravedlivého přístupu k věci, kterou k rozhodování svěřil soudu v civilní při, popřípadě téhož, když policie usoudí, že možná spáchal trestní čin. Soudce, který je nezávislý na ničem, v tom nejširším slova smyslu, je nejhorší možný stav, který může v justici nastat.

Zcela nezávislý, tedy v podstatě nekontrolovatalný, může byt ve funkci soudce jen výjimečně chatakterově pevný člověk!

Kontrolní otázka: Kolik procent je v justičním systému charakterově pevných osob? (Myslíte si, že můj odhad 10% je přehnaně optimistický, jak zní názor rodiny?)

P.S. Ne nadarmo se jednáním některých soudů říká mezi advokáty ruská ruleta, neb rozsudky, zejména obchodních sporů, jsou zcela nepředvídatelné a odůvodnění rozsudků postrádají jakoukoliv obchodní i právní logiku.

5 1
možnosti

Navíc většina soudců pochází z nejtvrdších totalitních rodin, kdy jen většinou potomci soudruhů mohli vystudovat rudá práva, kde se ale stejně neučili nic jiného, než všemi způsoby udržovat mocenskou sílu Ksč

1 1
možnosti

A Kájínek se přestává divit ...

1 0
možnosti

Lepší termín než "justiční mafie" je "protykaná justice".

Oni jsou všichni navzájem buď příbuzní, nebo velcí kamarádi už ze školy. Všichni ti soudci a advokáti a státní zástupci se hojně stýkají i mimo soudní síň a tykají si.

Vytváří se to tak, že dítko z právnické rodiny jde na právnickou fakultu a po ní hned na připravené čekatelské místo na soudu nebo zastupitelství či koncipientské místo a advokátní kanceláři tatínka či maminky... a časem se ožení/vdá za jiného právníka z jiného justičního místa a vytvoří zase "justiční" rodinu a s ostatními příbuznými v justici, t.j. rodiči, tchánem a tchyní, bratry a sestrami a setřenicemi a bratranci a spolužáky z fakulty udržují dobré styky a pravidelný kontakt...

Jak který soud dopadne a jaký rozsudek bude vydán se pak neřeší v soudní síni, ale u nedělního oběda.

2 1
možnosti

dobré, ovšem na počátku VŠeho byla prosoudruhovaná justice;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik